Populaire boeken die in januari 2022 verschijnen

Nog eventjes en dan is het nieuwe jaar alweer aangebroken. Een nieuw jaar starten we altijd met goede voornemens. Zo willen wij nóg meer boeken in 2022 gaan lezen. Heb jij ook zo'n voornemen voor het nieuwe jaar, maar weet je nog niet welke boeken je wil gaan lezen? Geen nood! Wij hebben de populaire boeken die in januari 2022 verschijnen voor jullie op een rij gezet. 

 

Rokesby 1 - De onuitstaanbare erfgenaam - Julia Quinn

Soms vind je liefde op de meest onverwachte plekken. Maar niet als het aan Billie Bridgerton ligt.

Billie Bridgerton zal ongetwijfeld een Rokesby trouwen, daar is iedereen het over eens. De vraag is alleen: welke? De Bridgertons en Rokesby’s zijn al eeuwenlang buren en goed bevriend. Als kind was Billie al onafscheidelijk van zowel Edward en Andrew Rokesby. Eigenlijk is er maar één broer die ze absoluut niet kan uitstaan…

George Rokesby is dan misschien de oudste en erfgenaam van het graafschap, maar hij is ook arrogant, irritant en bepaald niet gecharmeerd van Billie – en dat is wederzijds. Maar wat als de enige persoon die je niet kunt verdragen degene blijkt te zijn waar je niet zonder kunt?

De drie zussen van Auschwitz - Heather Morris

Toen ze klein waren, beloofden de Joodse zusjes Cibi, Magda en Livia hun vader: wij blijven samen, wat er ook gebeurt. Als Livia op haar vijftiende op transport wordt gesteld, zorgt die belofte voor een dramatische wending. Cibi volgt haar naar het concentratiekamp, Magda duikt onder. Door een wrede speling van het lot worden de zussen herenigd op de gruwelijkste plek op aarde: Auschwitz-Birkenau. Daar doen ze een nieuwe belofte: wij blijven leven, wat er ook gebeurt. De wil om samen te blijven geeft de zussen moed, ook als ze op dodenmars dwars door Europa worden gestuurd en proberen te ontsnappen.

Er was eens een puppy - Lizzie Shane

Als het dierenasiel van Pine Hollow onverhoopt moet sluiten, adopteert Connor Wyeth in een opwelling de Ierse wolfshond Maximus. Nu zijn huis in rap tempo is veranderd in een vuilnisbelt van gebroken glas, verscheurde kussens en plukken haar, begint hij zich af te vragen of dat wel zo’n goed idee was. Ten einde raad wendt hij zich tot de charmante hondentrainer Deenie Mitchell.

Helaas voor hem heeft Deenie absoluut geen zin om meer tijd door te brengen met regelneef en workaholic Connor, hoe leuk zijn hond ook is. Maar als haar zus haar verloving aankondigt – en Deenie zich realiseert dat ze voor de zoveelste keer single op een familiefeest moet verschijnen – komt ze met een voorstel. Deenie en Connor spelen voor de buitenwereld het perfecte paar, en in de tussentijd ontfermt zij zich over Maximus. De ideale overeenkomst, zolang ze niet écht verliefd worden. En dat zit er zeker niet in. Toch?

Een vleugje Londen - Gaby Rasters

Een ongeopende brief. Een verloren koffer. Twee levens die voorgoed zullen veranderen.

Het is een jaar geleden dat Tomas’ grote liefde Maggie overleed. Al een jaar slaapt hij slecht, is hij de bezieling voor zijn werk als parfumeur kwijt en distantieert hij zich van andere mensen. Maar Maggie heeft hem iets nagelaten: een brief die hij precies een jaar na haar overlijden mag openmaken. In de brief draagt ze hem op naar Londen te reizen en hun liefde te bottelen in een nieuw parfum. Tomas besluit de uitdaging aan te gaan, maar op de luchthaven gaat het al mis: hij raakt zijn koffer kwijt. Is het domme pech, of een voorteken?

Sharons leven neemt een dramatische wending als haar vader wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Ze wist niet eens dat hij ziek was, en aan haar ijzige moeder heeft ze ook al niets. Om de zaken nog ingewikkelder te maken, draagt haar vader zijn levenswerk aan haar over: een verzameling verloren koffers die hij wil herenigen met hun rechtmatige eigenaar. In eerste instantie ziet Sharon weinig in het project. Wat moeten die mensen nu nog met hun oude spullen? Maar als ze de jonge Tomas ontmoet, realiseert ze zich dat herinneringen het dierbaarste bezit zijn dat een mens zich maar kan wensen. En dat ze misschien wel meer voor Tomas kan zijn dan alleen de vrouw die hem zijn koffer terugbracht.

De Cock en moord op stand - Baantjer

Op een ijzig koude ochtend krijgt De Cock de melding dat er een lijk is aangetroffen in een antiquariaat in de Handboogsteeg. Hij worstelt zich een weg door de ijzige wind, om te belanden in een klein zaakje dat vol staat met oude boeken, waarvan de muffe geur hem op de keel slaat. Tussen de opgestapelde boeken ligt het ontzielde lichaam van Maarten Janszen, de eigenaar. Als zich nog geen tien minuten later een journalist meldt voor een interview met Janszen, komt De Cock te weten dat de antiquaar een bijzondere vondst had gedaan: een bundeltje liefdesbrieven van een beroemd persoon! Maar zou zo’n vondst reden voor moord kunnen zijn…?

Deel 90 over De Cock.

Een feestelijke dag - Katie Fforde

Lizzy is net in Londen komen wonen en is vastbesloten om het beste uit haar nieuwe leven te halen. Haar moeder mag er dan op gebrand zijn dat ze een geschikte echtgenoot ontmoet om een perfect huwelijk mee te sluiten, maar Lizzy wil eerst nog wat lol maken.

Het is 1963 en Londen begint al te swingen. Lizzie knipt haar haren kort, koopt een nieuwe jurk – tot boven de knie, volgens de laatste mode – en verhuist samen met twee van haar beste vriendinnen naar een prachtig maar licht verwaarloosd huis in de welvarende wijk Belgravia. Al snel is Lizzies leven zo opwindend dat ze de trouwplannen die haar moeder voor haar aan het smeden is helemaal vergeet. Het enige waar zij aan kan denken is dat de jongeman op wie ze verliefd is al verloofd lijkt te zijn met iemand anders. Zal ze ooit haar eigen ‘lang en gelukkig’ vinden?

De laatste uren 2 - Ketting van ijzer - Cassandra Clare

Na Ketting van goud van Cassandra Clare is er nu Ketting van ijzer: het spannende vervolg in De laatste uren-serie over de Schaduwjagerswereld. Deze eenmalige luxe editie wordt geleverd als een gebonden boek met een prachtig stofomslag met koudfolie, een leeslint en een extra katern. Alles lijkt goed te gaan in Cordelia’s leven: ze is verloofd met James, ze woont in Londen met haar vrienden en ze ziet haar vader binnenkort weer. Ook heeft ze Cortana, een legendarisch zwaard, in haar bezit. Maar schijn bedriegt: de verloving is een list, ze kan het zwaard niet aanraken zonder zich eraan te branden en er loopt een massamoordenaar rond die het gemunt heeft op de Schaduwjagers. Terwijl ze samen met haar vrienden jacht maakt op de moordenaar ontdekt Cordelia dat iedereen een geheim met zich meedraagt. Wie kan ze nog vertrouwen? 

Het gestolen kind - Diney Costeloe

Plymouth, 1941. Als het luchtalarm loeit, zoekt de familie Shawbrook hun toevlucht tot een overvolle schuilkelder, om daar tot de ontdekking te komen dat niemand kleine Freddie uit zijn ledikantje heeft gehaald. Terwijl de bommen al neerkomen, rent zijn moeder Vera terug om hem te halen...
Maggie heeft sinds ze haar zoontje verloren is niets om voor te leven. Tot haar man op een ochtend thuiskomt met een jongetje in zijn armen, gevonden op straat na het bombardement van de vorige nacht. Maggie weet zeker dat dit haar kind is, dat op miraculeuze wijze zijn weg naar haar heeft teruggevonden…

De som van jou en mij - Cecelia Ahern

In De som van jou en mij heeft Allegra een gedurfde stap gezet: ze heeft haar excentrieke vader achtergelaten op het eiland waar ze is opgegroeid en ze is verhuisd naar Dublin om haar moeder te zoeken. Ze werkt als parkeerwacht en vervult nauwgezet haar rondes. Allegra leeft teruggetrokken en laat niemand bij haar in de buurt komen. Totdat een arrogante Ferrari-coureur haar op een dag een vraag stelt die haar leven overhoopgooit. In verwarring begint Allegra zich af te vragen: wie zijn de vijf belangrijkste mensen in mijn leven? Een opwindende zoektocht naar betekenis begint. Een buitenstaander op zoek naar mensen die ze kan vertrouwen. Eén fascinerende vraag die iedereen aan het denken zet.

Afslag 23 - Özcan Akyol

Als Emre het huis van bewaring verlaat, veel eerder dan hij had verwacht, moet hij een nieuwe koers voor zijn leven bedenken. Hij belooft de mensen die hij teleurstelde, van zijn moeder tot zijn jeugdliefde, dat hij ook anders kan zijn: een rechtschapen burger. De samenleving is wat minder vergevingsgezind. Alle sollicitatieprocedures stranden op zijn verleden, dat een patroon van onverzadigbaarheid, nihilisme en gekte verraadt. Door creatief om te gaan met de werkelijkheid lukt het hem evenwel een baan te vinden bij een groot elektronicabedrijf, als lokale vertegenwoordiger. Hele dagen zit Emre in de auto. Onderweg komt hij van alles tegen: kruimeldieven, drugsdealers en vrouwen. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze hem interesseren en verleiden, ondanks zijn goede voornemens. Vrij eenvoudig sluit Emre zich af van het milieu waarin hij opgroeide. Zijn dominante familie en zijn ontspoorde vrienden accepteren zijn transformatie zonder problemen, maar de grootste uitdaging blijkt om het monster in hemzelf tot bedaren te brengen.

 

Lees ook: De nieuwste new adult boeken aanraders

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: Bridgerton deel 1 t/m 5

  • Bridgerton seizoen 2: wat kunnen we ervan verwachten?

  • Shadowhunters krijgt geen nieuw seizoen

  • Shadowhunters feiten die je nog niet wist

  • Tattoo's geïnspireerd door boeken

Zoek in artikelen