De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

De echte boekennerds onder ons hebben vast weleens gehoord van de Reese Witherspoon Book Club. Iedere maand kiest actrice Reese Witherspoon een boek uit waarin een vrouwelijk personage het middelpunt van het verhaal is. En niet zonder succes: haar kritische boekkeuzes worden erg gewaardeerd door de clubleden. Dus ben je nog op zoek naar inspiratie en kun je een goed advies wel waarderen? Bekijk dan eens de 15 beste boeken uit Reese's Book Club!

 

Tokyo Ever After (Tokio voor altijd) - Emiko Jean (Young Adult)

Liefhebbers van de Princess Diaries, Royals en de Selectie-serie van Kiera Cass kunnen hun hart ophalen aan Tokio voor altijd. Dit boek draait om Izzy die nooit het gevoel heeft gehad dat ze ergens bij hoorde. Als Japans-Amerikaanse is ze opgegroeid bij haar single moeder in Californië en wist ze niets van haar vader. Totdat ze erachter komt dat hij de kroonprins van Japan is. 

Ze reist naar Japan af om haar vader te ontmoeten en het land te ontdekken waar ze altijd al van heeft gedroomd. Maar prinses zijn is zoveel meer dan baljurken en tiara’s. Ze krijgt dan ook te maken met achterbakse neven en nichten, hongerige pers, een knappe bodyguard en duizenden jaren aan tradities die ze als een gek moet leren.

Al snel zit ze gevangen tussen twee werelden en twee versies van zichzelf. Thuis was ze nooit Amerikaans genoeg, en in Japan moet ze bewijzen dat ze Japans genoeg is. Zal ze bezwijken onder het gewicht van de kroon of zal ze nog lang en gelukkig in haar sprookje kunnen leven.

Lees hier de recensie!

We Were Never Here  - Andrea Bartz (Roman)

Wanneer een backpackvakantie in Chili met haar beste vriendin Kristen helemaal verkeerd gaat, wordt Emily geconfronteerd met hun gewelddadige verleden. Ze vraagt zich af of ze de geheimen die ze delen kan vermijden, of dat het hun vriendschap, vrijheid en zelfs haar leven zal verwoesten.

 

 

 

 

 

Firekeepers Daughter - Angeline Boulley (Young Adult thriller)

Deze Young Adult thriller gaat over een inheemse Amerikaanse tiener die er nooit echt bij heeft gehoord. Zowel in haar woonplaats, als bij het nabijgelegen Ojibwe reservaat. De achttienjarige Daunis Fontaine droomt van een studie medicijnen, maar wanneer ze getuige is van een schokkende moord, wordt ze met tegenzin onderdeel van een slinkse FBI-operatie van een reeks druggerelateerde doden. Maar al snel komen de gebeurtenissen te dicht bij haar eigen familie. Ze moet besluiten wat het betekent om een sterke Anishinaabe kwe (Ojibwe woman) te zijn, en hoe ver ze moet gaan om haar gemeenschap te beschermen. Zelfs wanneer het de enige wereld de ze kent uit elkaar rukt.

 

 

 

Infinite Country - Patricia Engel (Roman)

Talia zit in een strafinrichting voor jonge meiden in de bergen van Colombia na het plegen van een , al dan niet gerechtvaardigd, impulsief geweldsdelict. Ze moet er dringend uit zien te komen om terug te gaan naar Bogotá, waar haar vader en een vliegticket naar Amerika op haar wachten. Als ze de vlucht mist, mist ze misschien ook de kans om eindelijk terug te keren naar haar familie in het noorden.

 

 

 

 

 

 

The Light in Hidden Places - Sharon Cameron (Historische roman)

Een klop op de deur en Stefania moet een keuze maken…

Het is 1943. De zestienjarige Stefania werkt sinds vier jaar in de kruidenierswinkel van de familie Diamant in Przemysl in Polen, en baant al zingend een weg in hun leven en hun hart. Ze is zelfs verloofd met een van hun zonen, Izio, maar moet dat geheim houden omdat zij katholiek is en de familie Joods.

Wanneer de Duitsers het Poolse plaatsje binnenvallen verandert alles. De familie wordt gedeporteerd, en Stefania blijft alleen achter in de bezette stad en heeft alleen haar zes jaar oude zusje om voor te zorgen. Als Izio’s broer Max weet te ontsnappen vanaf de trein en bij hun aanklopt, besluiten ze hem, en vervolgens nog 12 ander Joden, te laten onderduiken. Elke dag moeten ze wachten voor de klop op de deur. De klop die de dood betekent. Wanneer het zover is, staan er twee Nazi officiers voor de deur om het huis op te eisen voor het Duitse leger. Met twee Nazi’s beneden, 13 verborgen Joden boven en haar kleine zusje aan haar zijde, moet ze nog één ondraaglijke keuze maken…

A Cuban Girl’s Guide to Tea and Tomorrow - Laura Namey (Young Adult)

In deze Young Adult volgen we Lila Reyes die zichzelf en de liefde onverwacht vindt in een klein Engels dorpje. Het was alleen nooit de bedoeling om een zomer in Engeland door te brengen. Ze had duidelijke plannen: 1) bakker worden in de bakkerij van haar oma; 2) intrekken bij haar beste vriendin na hun afstuderen; 3) een lang en gelukkig leven met haar vriend. Maar wanneer haar  leven overhoop wordt gehaald en haar ouders zich zorgen maken over haar mentale gezondheid, maken ze nieuwe plannen voor haar: drie maanden naar Engeland om te ontspannen en zichzelf te resetten. Maar in plaats van een droombestemming, voelt het meer als een nachtmerrie voor Lila. Totdat ze Orion Maxwell ontmoet. Deze theeshopmedewerker voelt zich genoodzaakt haar te helpen en wijst zichzelf aan als persoonlijke gids. Het duurt niet lang voordat Lila gecharmeerd is van Orion, maar ook van Engeland. Een nieuwe toekomst ontpopt zich. Eén die betekent dat ze alles wat ze had gepland achter zich moet laten.

Furia - Yamile Saied Méndez (Young Adult)

Camila Hassan leeft een dubbelleven in Rosario, Argentinië. Thuis is ze een zorgzame dochter die voldoet aan haar moeders verwachtingen, leeft in de schaduw van haar broer die het lijkt te gaan maken als voetballer, en onder de gewelddadige regels van haar vader. Op het veld is ze La Furia; een en al talent en vaardigheden. Wanneer haar team zich kwalificeert voor het Zuid-Amerikaanse toernooi, krijgt ze dan kans om te zien hoe ver haar talent haar kan brengen. In haar dromen krijgt ze een sportbeurs voor een Noord-Amerikaanse universiteit, maar het pad daarnaartoe is niet even makkelijk en haar ouders weten niets van haar passie. Ze zouden het niet toestaan dat ze voetbal speelt en ze heeft hun toestemming nodig om verder te komen. En dan is ook nog eens de jongen van wie ze ooit heeft gehouden terug in de stad. Terwijl haar leven steeds gecompliceerder wordt, moet ze haar geheimen onder ogen komen en haar weg zien te vinden in een wereld waarin er geen ruimte is voor haar dromen en ambities…

You Should See Me in a Crown - Leah Johnson (Young Adult)

Liz Lightly heeft altijd geloofd dat ze te zwart, te arm en te onbeholpen is om in haar kleine, rijke, prom-geobsedeerde stadje te kunnen shinen. Maar ze heeft een plan om weg te komen uit Campbell en naar het prestigieuze Pennington College te gaan, daar in ht wereldberoemde orkest te spelen en een dokter te worden. Maar wanneer de financiële steun waarop ze rekende ineens wegvalt, valt haar hele plan in duigen. Totdat ze wordt herinnerd aan de beurs voor Prom king en Queen. Ondanks haar afkeer van alles wat daarbij hoort, zet ze alles op alles op naar Penington te kunnen. Het enige wat deze weg draaglijk maakt is Mack, een nieuw meisje op school. Maar ook zij doet mee om Prom Queen te worden. Houdt zij Liz weg bij haar dromen of zorgt ze er juist voor dat ze uitkomen?

 

 

The Henna Artist (De Henna-kunstenares)- Alka Joshi (Roman)

De zeventienjarige Lakshmi ontsnapt van een gewelddadig huwelijk en vindt haar weg naar de levendige stad Jaipur in de jaren ‘50. Daar wordt ze de hoogt gewaardeerde henna-artiest — en vertrouwelinge — van de rijke vrouwen in de upperclass. Maar het vertrouwen dat zij aan haar geven met hun geheimen, betekent dat ze haar eigen geheimen nooit kan onthullen…

Lees hier de recensie!

 

 

 

 

Untamed - Glennon Doyle (Waargebeurd)

Glennon Doyle heeft haar eigen onvrede voor vele jaren genegeerd. Maar wanneer als spreker ze tijdens een conferentie naar een vrouw aan de andere kant van de ruimte kijkt, valt ze onmiddellijk voor haar. Drie woorden komen op in haar gedachten: daar is ze. Aanvankelijk nam ze aan dat deze woorden van bovenaf kwamen, maar als snel komt ze erachter dat ze vanuit haar zelf komen. De stem van een meisje dat ze ooit was, voordat de wereld vertelde wie ze moest zijn. Ze sluit zich af van de verwachtingen van de buitenwereld, ze stopt om iedereen te behagen om vrij te zijn, en start eindelijk echt met leven.

 

 

 

The Giver of Stars (De sterrengever) - Jojo Moyes
(Historische romann)

Kentucky, 1937. Wanneer Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken, besluit ze zich aan te melden. Ze is een prima ruiter, en dit biedt haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader. Onder leiding van de vrijgevochten Marge vormen vijf vrouwen al snel een hechte groep, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp én de wet zich tegen hen keren…

Lees hier de recensie!

 

 

 

Daisy Jones & The Six - Taylor Jenkins Reid (Historische roman)

In Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid droomt de knappe maar instabiele Daisy Jones er eind jaren 60 van een beroemd zangeres te worden. Ze wordt voorgesteld aan Billy Dunne, de frontman van de opkomende rockband The Six. De vonken spatten ervan af en hun eerste hit slaat in als een bom. Billy’s vrouw is zich bewust van de chemie tussen haar man en Daisy, maar hun huwelijk en gezin staan voorop. Die romantiek is niets voor de coole toetsenist Karen die de liefde opzijschuift voor haar carrière in een tijd die daar nog niet rijp voor is.

 

 

 

 

This Is How It Always Is - Laurie Frankel (Familieroman)

Dit is hoe een familie een geheim bewaart… en hoe dat geheim ervoor zorgt dat geheimen blijven

Dit is hoe een familie gelukkig leeft… totdat gelukkig ingewikkeld wordt.

Dit is hoe kinderen veranderen… en dan de wereld veranderen.

Dit is Claude, een vijfjarige jongen, de jongste van vijf broers. Hij houdt van pindakaassandwiches. Hij houdt er ook van om een jurk te dragen en te dromen over een leven als prinses. Als hij opgroeit zegt hij een meisje te willen zijn. Rosie en Penn willen dat Claude kan zijn wie hij wil zijn, maar ze zijn er niet van overtuigd dat ze klaar zijn om dat met de rest van de wereld te delen. Al snel deelt de hele familie het geheim van Claude… Totdat op een dag het geheim uiteenspat.

Little Fires Everywhere (Kleine brandjes overal) - Celeste Ng (Familieroman)

In Shaker Heights, een rustige, progressieve plaats in Cleveland, is alles minutieus gepland. Van de lay-out van de straten tot de kleur van de huizen en de succesvolle levens van de bewoners Niemand belichaamt deze principes beter dan Elena Richardson. Totdat Mia Warren, kunstenaar en alleenstaande moeder, en haar puberdochter Pearl niet alleen een huis van de Richardsons huren, maar ook een belangrijk onderdeel van de familie worden.
Wanneer vrienden van de Richardsons in een lastige voogdijzaak belanden, komen Mia en Elena lijnrecht tegenover elkaar te staan. Elena vertrouwt Mia en haar motieven niet en is vastberaden om de geheimen uit Mia’s verleden op te rakelen. Maar haar obsessie komt haar duur te staan.

 

 

Eleanor Oliphant Is Completely Fine (Ik ben Eleanor Oliphant) - Gail Honeyman (Roman)

Eleanor Oliphant heeft haar leven vrij goed onder controle. Ze draagt elke dag dezelfde kleren, eet elke dag dezelfde maaltijd en koopt elk weekend twee flessen wodka. Met Eleanor Oliphant gaat eigenlijk alles goed. Haar zorgvuldig gestructureerde leven loopt op rolletjes en ze mist niks. Of althans, soms (best wel vaak eigenlijk) is ze eenzaam en zou ze gelukkig willen zijn.
Als Eleanor op een dag samen met een collega een oudere man helpt die gevallen is, verandert haar hele leven onverwachts. De muren die haar al zo lang beschermen verdwijnen als sneeuw voor de zon, en ze zal voor het eerst de confrontatie met haar angsten en twijfels aan moeten gaan. Want Eleanor Oliphant weet misschien wel hoe ze moet functioneren, maar ze heeft geen idee hoe ze moet leven.

Lees hier de recensie!

 

 

Houd je van leesclubs en ben je nog op zoek naar een leuke club? Doe dan mee met die van ons! Meld je aan op onze Facebook groep!

 

Lees ook: The Bromantics boekenclub bespreekt romantische boeken voor mannen

 

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

  • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

  • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

  • 10 redenen waarom Michael B. Jordan een lekker ding is

  • YA vervolg delen in 2023

Gerelateerde artikelen

  • De verfilming van Voor jou van Jojo Moyes is hier!

  • Hoogst gewaardeerde feelgood boeken in 2020 tot nu toe

  • Chicklit top-5: juli

  • Chicklit auteurs waar je alles van wilt lezen

  • Recensie: Een leven na jou

Zoek in artikelen