YA vervolg delen in 2022

Er gaat voor YA-lezers weinig boven gaan zitten met een goede young adult en je daar helemaal in verliezen. Vooral wanneer je echt van een boek genoten hebt en er een tweede, derde of zelfs vierde deel komt is dat echt een feestje! Het is dan ook goed om op de hoogte te blijven van de nieuwe delen in je favoriete serie. In dit artikel lees je welke YA vervolgdelen er de komende tijd aan zitten te komen (waar al informatie over is).

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine 6 - De verwoestingen van Devil's Acre - Ransom Riggs (januari)

Het lot van de peculiardom hangt aan een zijden draadje in dit epische slotstuk van de bestseller mevrouw Peregrine-serie. Het laatste wat Jacob Portman zag voordat de wereld donker werd, was een verschrikkelijk, bekend gezicht. Plotseling zijn hij en Noor terug op de plek waar alles begon - het huis van zijn grootvader. Jacob weet niet hoe ze uit V's lus zijn ontsnapt en in Florida terecht zijn gekomen. Maar hij weet één ding zeker: Caul is teruggekeerd. Na een ontsnapping aan een bloeddorstig hol, herenigen Jacob en Noor zich met Miss Peregrine en de eigenaardige kinderen in Devil's Acre. De Acre wordt geteisterd door verwoestingen - weerfronten van as en bloed en botten - een vreselijk voorteken van Cauls aanstormende leger. Opgestaan uit de Bibliotheek der Zielen en machtiger dan ooit, lijken Caul en zijn apocalyptische agenda niet meer te stoppen. Er blijft maar één hoop over: Noor naar de ontmoetingsplaats van de zeven voorspelden brengen. Als ze de geheime locatie kunnen ontcijferen. Jacob en zijn vrienden zullen het opnemen tegen dodelijke vijanden en racen door de gevaarlijkste lussen van de geschiedenis in deze spannende page-turner, het laatste avontuur in de geliefde De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine-serie.

Heartstopper 3 - Nick en Charlie in de stad van de liefde… - Alice Oseman (18 januari)

Charlie had nooit durven hopen dat Nick hem ook leuk zou vinden, maar nu zijn ze officieel een stel. Nick heeft zelfs de moed gevonden om voor zijn moeder uit de kast te komen. Maar nog lang niet iedereen is op de hoogte van zijn geaardheid. Nicks oudere broer weet nog van niks en om nog maar te zwijgen over alle andere vrienden en familie. En dan gaan ze binnenkort ook nog op schoolreis naar Parijs.
Het leven kan soms heel moeilijk zijn, zelfs met iemand van wie je houdt aan je zijde. Hoe serieuzer de gevoelens van Nick en Charlie voor elkaar worden, hoe meer ze elkaar nodig zullen hebben. Op sommige momenten zelfs meer dan ooit.

Loveboat Reunion - Abigail Hing Wen (25 januari)

Deze vervolgroman op Abigail Hing Wens New York Times bestsellerdebuut Loveboat, Taipei, neemt lezers mee terug naar Taipei door de ogen van fanfavorieten Sophie en Xavier - op een onvergetelijke reis van glinsterende feestvreugde en zelfontdekking die perfect is voor fans van Jenny Han en Mary H.K. Choi. Sophie Ha en Xavier Yeh hebben wat sommigen een tumultueus verleden zouden noemen. Harten werden gebroken, wraak werd beraamd - maar nu zijn ze tenminste vrienden. Ze lieten het drama achter zich in Taipei - op hun zomerprogramma, Loveboat - voor altijd. Nu de herfst is aangebroken, concentreren ze zich op wat echt belangrijk is. Sophie heeft de jongens afgezworen en is vastbesloten de beste student van Dartmouth te worden. Xavier wil gewoon onder de radar van zijn overheersende vader blijven, zijn trustfonds innen als hij achttien wordt en zich concentreren op wat hem gelukkig maakt. Maar de wereld lijkt niet te willen dat Sophie en Xavier slagen. Sophies professor vindt haar eerste grote project te vrouwelijk. Xavier's vader stelt hem voor een ultimatum: de middelbare school afmaken of van zijn erfenis worden beroofd. Dan belanden Sophie en Xavier op een wilde, non-stop Loveboat-reünie, waarbij ze een gezamenlijk plan uitbroeden om hun toekomst in eigen hand te nemen. Kunnen ze samen slagen... of zijn ze voorbestemd om te ontbranden?

Moordgids trilogie 3 - Zo lief als de dood - Holly Jackson (3 februari)

Detective Pip Fitz-Amobi is inmiddels wel gewend aan online-doodsbedreigingen. Maar er is er een die haar niet loslaat, iemand die maar blijft vragen: wie zal je zoeken als jíj degene bent die verdwijnt? En de bedreigingen zijn niet alleen online, Pip heeft een stalker die weet waar ze woont. De politie weigert iets te doen en dan vindt Pip zelf een link tussen haar stalker en een lokale seriemoordenaar. De moordenaar zit al zes jaar in de gevangenis, maar Pip vermoedt dat de verkeerde man gepakt is…
Dit langverwachte derde deel belooft net zo’n succes te worden als het prijswinnende Moordgids voor lieve meisjes, dat ook in Nederland wordt omarmd door jonge en oudere fans.

The Iron Fey - Evenfall 2 - Het IJzerzwaard - Julie Kagawa (8 februari)

Ooit werd elfenprins Ash verbannen uit het Winterrijk omdat hij het waagde met de sterfelijke Meghan te trouwen. Nu staat hij voor nog grotere uitdagingen. Hun zoon Keiran wordt vermist. Heeft dat iets te maken met de eeuwenoude vijand die is opgestaan en de wereld van de fae bedreigt? Er ontstaat paniek ver het kwaadaardige wezen dat bij iedereen die met hem in aanraking komt het slechtste naar boven brengt.

Ash, Meghan en hun vrienden hebben geen idee hoe ze dit kwaad moeten bestrijden. Maar als zij het niet tegenhouden, zal de chaos die de wereld al begint te verdelen de overhand nemen en alles voorgoed kapotmaken…

Team Internet 2 - Mission Two - R. Wade (8 februari)

Team internet bracht mission one tot een succesvol einde, maar betaalde daar een grote prijs voor. Ze moesten hun vriend achterlaten in de handen van aartsvijand en crimineel meesterbrein Medusa. Het valt hen zwaar om hun dagelijkse leven weer op te pikken, zonder te weten of hij nog in leven is. Tegen alle orders van de staatsveiligheid in, beslissen de overgebleven leden om terug te keren naar T-Polis om hun teamgenoot te zoeken. Dit brengt hen opnieuw in de onvoorspelbare en spannende wereld van het internet. Daar ontdekken ze dat computerbugs nog nooit zo gevaarlijk waren.

Crescent City 2 - Huis van lucht & adem - Sarah J. Maas (15 februari)

Crescent City – een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven.

Bryce Quinlan en Hunt Athalar proberen hun leven weer op te pakken – ze hebben Crescent City dan wel gered, maar dat heeft tot zo veel ophef geleid in hun leven dat het nu tijd is om het rustiger aan te doen. En nog belangrijker: ze moeten erachter komen wat de toekomst hen zal brengen.

De Asteri hebben zich aan hun woord gehouden: tot nu toe laten ze Bryce en Hunt met rust. Maar de rebellenbeweging is de macht van de Asteri langzaam aan het afbreken en de kans dat de heersers zullen aanvallen groeit. Hoe meer Bryce, Hunt en hun vrienden betrokken raken bij de plannen van de rebellen, des te duidelijker wordt de confronterende maar cruciale keuze die ze moeten maken: blijven ze gehoorzaam terwijl anderen worden onderdrukt, of zullen ze vechten voor gerechtigheid? Gelukkig voor Crescent City kunnen Bryce en Hunt nooit lang stil blijven zitten.

De laatste uren 2 - Ketting van ijzer - Cassandra Clare (1 maart)

Na Ketting van goud van Cassandra Clare is er nu Ketting van ijzer: deel 2 van De laatste uren-serie die zich afspeelt in Clares immens populaire Schaduwjagerswereld. Alles lijkt goed te gaan in Cordelia’s leven: ze is verloofd met James, ze woont in Londen met haar vrienden en ze ziet haar vader binnenkort weer. Ook heeft ze Cortana, een legendarisch zwaard, in haar bezit. Maar schijn bedriegt: de verloving is een list, ze kan het zwaard niet aanraken zonder zich te branden en er loopt een massamoordenaar rond die het gemunt heeft op de Schaduwjagers. Terwijl ze samen met haar vrienden jacht maakt op de moordenaar, ontdekt Cordelia dat iedereen een geheim met zich meedraagt. Wie kan ze nog vertrouwen?

De spiegelpassante 4 - De storm van de echo's - Christelle Dabos (4 maart)

De storm van de echo’s is het vierde en laatste deel uit de betoverende Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Tot Ophelia’s grote schrik zijn de arken aan het instorten. Geen ark wordt gespaard. Babel, de Pool en zelfs Ophelia’s geliefde Anima zijn verwoest. Om een totale vernietiging te voorkomen, moeten Ophelia en Thorn – nu ze weer herenigd zijn – de dader vinden. Maar hoe doe je dat zonder te weten hoe hij of zij eruitziet? Ophelia en Thorn gaan op zoek naar de echo’s van het verleden en het heden, in de hoop het antwoord te vinden. Maar lukt dit ze voordat alle arken compleet weggevaagd zijn? 

Supernerd 2 - Forever nerd - Emmy van Ruijven (14 maart)

“Ik zal er vanuit mijn gevangenis alles aan doen om het proces te vertragen, zodat Steph en de rest - ervan uitgaande dat ze zonder al te veel kleerscheuren hebben kunnen vluchten - dit op tijd kunnen stoppen. Ik wacht op hen en als het zover is, dan zal ik er zijn. Ik zal mijn lichaam terugkrijgen en ik zal overwinnen. En dan zal ik weer met haar zijn…” Ze dachten dat ze op tijd waren… De demonen van Het Legioen zijn echter sterker dan ooit nu hun leider uit de poort is ontsnapt. Alles en iedereen zou zo maar een demon kunnen zijn en daarom zijn Steph en haar vrienden nog altijd in groot gevaar. Steph zal alles op alles moeten zetten om de poort te sluiten en haar vriendin Rosie te redden voor alles verloren is. En dat is heel wat zwaarder dan de spelletjes waar ze zo dol op is. De wereld redden… eitje! Toch!?

Heartstopper 4 - Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig - Alice Oseman (15 maart)

Het gaat heel goed met de relatie van Nick en Charlie. Charlie denkt zelfs dat hij er klaar voor is om dé vier o zo belangrijke woorden tegen Nick te zeggen: ik hou van je. Nick voelt hetzelfde, maar hij heeft andere dingen aan zijn hoofd – hij wil nog voor zijn vader uit de kast komen. Bovendien maakt hij zich zorgen dat Charlie een eetstoornis heeft. Wanneer het nieuwe schooljaar begint, leren Charlie en Nick wat liefde werkelijk voor hen betekent.

Blood and Ash 2 - Rijk van vlees en vuur - Jennifer L. Armentrout (22 maart)

Alles wat Poppy ooit voor waar heeft aangenomen, blijkt een leugen – zelfs de man van wie ze hield. Er is een oorlog op komst en Poppy zit er middenin. De koning wil haar gebruiken om een boodschap over te brengen, de afvalligen willen haar dood, de wulven worden onvoorspelbaarder en haar krachten nemen alleen maar toe, waardoor de Atlantiërs bang voor haar worden. Er staat meer op het spel dan ooit tevoren...

Op welk YA vervolg wacht jij met smart?

Lees ook: De ultieme ranking van Voldemort's gruzielementen

 

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

  • De leukste tv-series voor Young Adult liefhebbers

Zoek in artikelen