Naar deze feelgoodboeken kijken we uit in 2022

Met het nieuwe jaar dat net van start is kijken wij alweer uit naar een mooi jaar vol nieuwe boeken! Want ook in 2022 staan er weer heel veel debuten, vervolgdelen en losse publicaties op de planning bij de uitgeverijen. Heb je nou geen idee wat er allemaal wanneer verschijnt? Geen zorgen! Om het je net even wat makkelijker te maken, hebben wij een overzicht voor je gemaakt met fijne feelgoedboeken om het eerste half jaar naar uit te kijken dit jaar! Noteer de data in je agenda en droom weg bij het vooruitzicht van deze heerlijke boeken!

 

Februari

Het huis in Mirrorlake - Olivia Hill

Bij Dutch Venture Publishing verschijnt in februari het boek Het huis in Mirrorlake van de Nederlandse auteur Olivia Hill. Het boek is de derde publicatie die bij DVP verschijnt.

Het verhaal draait om Hope, die na het overlijden van haar moeder terugkeert naar Mirrorlake, naar haar tweelingzus en het huis waaruit ze achttien jaar geleden vluchtte. Wanneer ze een hondje vindt in de oude schuur naast het huis, neemt ze het onder haar hoede. Het diert helpt haar de angstige nachten door te komen. Wanneer zijn baasje, een zekere Enzo, plotseling voor de deur staat, is ze dan ook niet blij...
Tweelingzus Hazel is blij dat Hope weer thuis is. Ze heeft het haar zus nooit kwalijk genomen dat ze ineens verdween, maar het zorgen voor haar moeder na de dood van hun vader heeft haar schuw en afstandelijk gemaakt. Wanneer haar oude crush Mason plotseling opduikt, weet ze niet wat haar overkomt. Maar ze kan zijn hulp om te helpen met het verbouwen van het huis niet weigeren. Maar wat de zussen niet weten is dat Mason en Enzo er een dubbele agenda op na houden...

Twee prinsen - Jackie van laren

Ook van Nederlandse bodem: Twee prinsen van Jackie van Laren. Deze fijne feelgood, over de studente antropologie Madelon, verschijnt bij Boekerij.

Wanneer Madelon naar het miljonairsstaatje Montferrat aan de Middellandse Zee afreist, verwacht ze niks meer dan zon en wat nuttig materiaal voor haar afstudeeronderzoek over de stereotiepe mediterrane player. Haar oom heeft een interview met de steenrijke Jack geregeld, die een hoge regeringsfunctie bekleedt en die als het goed is aan het onderwerp van haar onderzoek voldoet. Maar niets is minder waar. Hij is dan wel onwerkelijk knap, maar ook gesloten en geheimzinnig. Hij introduceert Maddie bij sjeik Quasim, die het begrip 'player' uitgevonden kan hebben. Zou het haar lukken om weerstand te bieden aan de geoefende charmes van haar beide onderzoeksobjecten?

Coup de Foudre - Eline de Schepper

De Vlaamse Eline de Schepper (1994) is schrijfster van feelgoodverhalen en Coup de Foudre is haar debuut, dat verschijnt bij Hamley Books. Ze heeft onder het pseudoniem Eline Hazelaar een feelgood novelle geschreven met de titel Stracciatella.

Het boek draait om Katie Haver, die in het theehuis in het dorp werkt, en best tevreden is over haar relatie met Max. Maar is dat wel genoeg? Ze besluit het dorp in te wisselen voor de hippe, bruisende City of Lights. Samen met haar tweelingzus stopt ze al haar spaargeld in een sober kaarsenwinkeltje in het sprookjesachtige Crémieux. Maar Parijs is niet wat ze gehoopt had. De buurtbewoners zien haar liever gaan dan komen, maar Katie zet alles op alles om zich te bewijzen. Is het enkel de betoverende lichtjesstad waarvoor Katie valt? Of toch eerder voor de charmes van de knappe dokter, na een onverwachte ontmoeting?

Het kamermeisje - Nita Prose

De Canadese Nita Prose woont in Toronto en is adjunct-directeur en uitgever bij Simon & Schuster Canada en maakt met Het kamermeisje haar debuut bij Ambo|Anthos.

Het kamermeisje draait om de eenzame en wat zonderlingen en onopvallende jonge vrouw Molly. Ze werkt als kamermeisje in het Regency Grand Hotel, waar ze niet alleen de kussens opschudt en het stof en de vuiligheid wegveegt, maar ook de geheimen van de gasten. Letterlijk niemand ziet haar staan, tot het moment dat ze ongewild in de spotlights komt te staan wanneer ze Mr. Black, een steenrijke, beruchte man, dood in bed aantreft. Ze wordt hoofdverdachte in de zaak en belandt in een web van leugens. Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Maar zal dit op tijd zijn, voor de moordenaar opnieuw toeslaat? 

Maart

Het perfecte plaatje - Lauren Weisberger

Lauren Weisberger, die we kennen van onder andere De duivel draagt Prada, is terug met een nieuw boek! Het perfecte plaatje verschijnt in maart bij uitgeverij Boekerij.

Peyton is zo'n typische vrouw die alles heeft: een goede baan als presentator in een populaire tv-show, prachtige blonde lokken, een liefhebbende man en een slimme dochter die kans maakt om naar het prestigieuze Princeton te mogen, én een botox-gladde huid. Haar zus Skye is een thuisblijfmoeder in de chique buitenwijk van New York met alle juiste diploma's op zak, maar ze zoekt iets wat écht is. Ondertussen is de zeventienjarige dochter van Peyton, Max, klaar om haar dure privéschool gedag te zeggen en haar dromen in de filmbusiness na te jagen. Maar er is slechts één klein leugentje nodig om de illusie van perfectie te doen barsten en plots lijkt het gras niet meer zo groen. Maar zijn de drie vrouwen in staat om te leven met de waarheid?

Vertrouwen of verliezen - wendy Brokers

Weer van Nederlandse bodem: Vertrouwen of verliezen van Wendy Brokers. Van de hand van deze auteur verschenen eerder Baguette met jam voor twee, Leven met een leugen en Omkijken naar morgen.

Single zijn op haar achtentwintigste was niet wat Noortje voor zichzelf in gedachten had als jong meisje. Ze wil niets liever dan een liefde zo groots als die van haar opa en oma. Maar al haar dates leiden maar niet tot die ene man. Wanneer de knappe neef van een buurvrouw onverwacht voor haar deur staat en ze bij de eerste blik al hartkloppingen krijgt, lijkt het einde van haar zoektocht voorbij. Maar is Mats wel zo eerlijk als hij overkomt en zo perfect als hij lijkt? ALs zijn verleden boven tafel komt en het heden inhaalt, lijkt het geluk opnieuw niet aan Noortjes kant te staan...

Het kattencafé- Charlie Jonas

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt Het kattencafé van Charlie Jonas, het pseudoniem van een Duitse romanschrijfster met een grote liefde voor katten.Ze woont in Keulen, wat tevens het decor voor haar boek is.

Stel je een knus buurtpleintje in Keulen voor, waar alle personages samenkomen: Susann, de weduwe die slecht ter been is en besluit nog een laatste keer naar Istrië te reizen en daar geheel onverwacht een nieuwe liefde vindt. Mimi, haar kat, die graag ondergebracht wordt bij een zachtaardig iemand. En die persoon is Leonie, een docent zonder enige ervaring met katten, maar mét een goed hart. Maak ook kennis met Maxie, Leonies beste vriendin, die net een boekencafé heeft geopend en verliefd is op de verkeerde man. Tot slot loopt daar nog Emily, een jong meisje dat zich alleen voelt na de scheiding van haar ouders, en verlangt naar een kat…

Je moest eens weten - Gillian King

Deze Nederlandse feelgoodauteur kennen we allemaal! Haar boek Ik vergeet je niet won de titel Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021.

Billy heeft geen huisje, boompje, beestje zoals haar vriendinnen die samenwonen, kinderen krijgen en een indrukwekkende carrière hebben. Billy heeft alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en de directeur haar nog steeds Jilly noemt. Dus waarom ze hem dan zo aantrekkelijk vindt, snapt ze niet. Hij is tien jaar ouder, laat nooit iets over zichzelf los en is allesbehalve populair. Toch heeft hij iets... Wanneer ze tijdens een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt ze steeds meer gevoelens voro hem. Maar hij probeert haar op afstand te houden. En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp?
 

Welkom thuis in Love Heart Lane - Christie Barlow

Van de Britse auteur Christie Barlow verschijnt in maart het eerste deel in een sprankelende nieuwe feelgoodserie over een klein dorpje in schotland bij Luitingh - Sijthoff!

Het verhaal draait om Felicity Simons, die terugkeert naar haar dorp Heartcross. Ze verwacht maar een paar dagen te blijven in het dorp, met witgekalkte huisjes, dat haar thuis is, maar waar ze te veel pijnlijke herinneringen heeft. Specifiek aan één man... Fergus Campbell. Maar wanneer het dorp vlak na haar terugkeer wordt getroffen door verschrikkelijk noodweer en de enige verbindingsmogelijkheid met de beschaving wordt weggevaagd, kan ze niet anders dan blijven...

April

Tante Poldi en de knappe Antonio - Mario Giordano

Het derde deel in deze fijne cosy-crime serie, die zich afspeelt op het zonnige Sicilië, verschijnt in maart bij uitgeverij De Fontein.

Het derde deel gaat over de eigenzinnige Tante Poldi die verwikkeld raakt in de zaak van de vermiste James, die maanden geleden met een koffer met geld vanuit Afrika naar Europa vertrok en daarna niet meer is gezien. Zijn laatste teken van leven was een ansichtkaart uit Palermo met het verzoek hem meer geld te sturen. Op het moment dat Poldi hem weet te vinden, is hij helaas morsdood en niet meer helemaal compleet... Het spoor leidt naar de knappe Antonio, voor wie Poldi niet ongevoelig is. Toch zet ze alles op alles om voor gerechtigheid te zorgen.

Zonlicht op Crystal Sands (De zussen van Jewel Island 4) - Holly Martin

Zonllicht op Crystal Sands is alweer het vierde deel in de Zussen van Jewel Island-serie van Holly Martin, dat in april bij Zomer en Keuning verschijnt.

De droom van Lyra komt uit wanneer ze op Jewel Island een baan en eigen cottage vindt. Wanneer ze tijdens een fietstochtje valt en de knappe Nix haar direct te hulp schiet, komt zijn gezicht haar bekend voor, ook al kent ze hem niet. Ze brengen een heerlijke dag en nacht met elkaar door, maar de volgende ochtend is Nix plotseling spoorloos verdwenen. Lyra doet haar uiterste best om hem te vergeten, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn..

De zomer van je leven - Jill Mansell

Bestsellerauteur Jill Mansell kennen we natuurlijk allemaal. Haar boeken worden in twaalf landen uitgegeven en alleen in Nederland zijn er al meer dan 2 miljoen boeken verkocht. De zomer van je leven is haar nieuwste boek bij Luitingh - Sijthoff.

De tieners Amber en Lachlan komen terecht in hetzelfde pleeggezin en al snel ontstaat er een hechte band. Verhuizen naar het schitterende Cornwall is het beste dat hen ooit is overkomen – en nu, als volwassenen, is hun band sterker dan ooit. Maar Amber is stieken verliefd op Lachlan, haar beste vriend, en weet dat het nooit kan werken. Lachlan is een echte rokkenjager en absoluut geen relatietype. Bovendien maken ze zich zorgen om hun pleegvader, weduwnaar Teddy. Hij gelooft weer in de liefde, maar is zijn nieuwe, opvallend mooie vriendin Olga wel zo perfect als ze lijkt?

Mei

Italië voor altijd - Nicky Pellegrino

De Auteur Nicky Pellegrino groeide op in Engeland, woont in Nieuw-Zeeland, maar haar wortels liggen in het zuiden van Italië. Haar inspiratie voor haar boeken komt, niet zo gek, dan ook daar vandaan!

Nadat haar vorige relatie niet bepaald een succes was, is Sarah-Jane klaar met de liefde. Ze besluit in een opwelling het koude en natte Engeland te verruilen voor Italië, het land waar haar vader vandaan komt. Als ze met autopech in het bergdorpje Montenello vast komt te staan, schiet garagehouder Riccardo haar te hulp.

Assunta is ervan overtuigd dat de liefde aan haar voorbijgegaan is. Ze is niet ongelukkig met haar leventje in Montenello, maar wanneer ze Sarah-Jane ontmoet, is dat een vriendschap die hun levens zal veranderen.  Want echte vrienden zullen je altijd vertellen: het is nooit te laat voor de liefde!

Wie waagt die wint Charlotte de Monchy

Van eigen bodem! Charlotte de Monchy schrijft vrolijke en sprankelende feelgoodromans en van haar boeken zijn inmiddels meer dan 170.000 exemplaren verkocht. Wie waagt die wint is haar nieuwste boek bij uitgeverij Boekerij. 

Lizzy werkt als marketeer bij Man van Nu, een ordinair lifestyleblad voor mannen, en ze schaamt zich dood voor haar baan. Ze is haar studentikoze appartement waar ze nog altijd woont inmiddels ontgroeid en haar prins lijkt op een schildpad te rijden en komt maar niet voorbij. Gelukkig fleuren de bezoekjes aan de bejaarde Celeste, met wie ze bevriend is geraakt tijdens haar studentenbijbaan in de thuiszorg, haar leven op. Maar wanneer Celeste plotseling overlijdt, is Lizzy geschokt. Niet alleen vanwege haar overlijden, maar ook omdat zij haar kapitale grachtenpand erft.

Maar de erfenis blijkt minder aantrekkelijk dan gedacht. Ze moet hem delen met Celestes kleinzoon Tobias, een knappe, maar koele zakenman die het huis het liefst zo snel mogelijk wil verkopen. Terwijl ze er alles aan doet om hem op andere gedachten te brengen, komen pijnlijjke geheimen uit Celestes verleden naar boven. Zo komt ze tot het inzicht dat je soms een sprong in het diepe moet wagen als je ooit echt gelukkig wilt worden.

De theekoepel (Landgoed Rosaville 2) - Karin Quint

Freelance journalist, fotograaf en reisgidsauteur Karin Quint brengt met De Theekoepel het tweede deel in de Landgoed Rosaville-serie bij Luitingh-Sijthoff.

Landgoed Rosaville, 1903. Rosalie de Wit houdt een feest in de tuin van Rosaville. Na de dood van haar vader is ze vanuit Engeland naar Nederland vertrokken en heeft ze haar intrek genomen in de schitterende villa die haar vader ooit voor haar moeder liet bouwen. Met het tuinfeest viert Rosalie dat ze een jaar in Nederland is. Ze huurt de gedreven en enthousiaste fotograaf Arris Nauta in om het vast te leggen. Meteen voelt Rosalie zich tot de fotograaf aangetrokken, maar ze houdt zich aan het advies van haar vader: val nooit voor een man met minder geld dan jijzelf.

Ondertussen heeft zich in de omgeving van Landgoed Rosaville een nieuwe buurtgenoot gevestigd: de charmante fabrikant Jonathan van Bredevoort. Rosalie valt als een blok voor hem en hij lijkt de ideale huwelijkskandidaat. Maar is hij wel de man die ze denkt dat hij is?

Aan de azuurblauwe zee - Nora Roberts

Bestsellerauteur Nora Roberts schreef meer dan 225 boeken en verkocht daarvan meer dan 500 miljoen exemplaren. Wie eenmaal aan haar boeken begint, wil maar één ding: meer! 

Cordina, een zonovergoten vorstendom aan de Middellandse Zee, is de achtergrond waartegen de verhalen van vier telgen van de koninklijke familie zich afspelen. Hun leven lijkt een sprookje, maar hun wereld van schoonheid en luxe gaat hand in hand met gevaar en intrige. Daar weet prinses Gabriella over mee te praten. Ze is ternauwernood ontsnapt aan een ontvoering en lijdt sindsdien aan geheugenverlies. Gelukkig weet Reeve, haar bodyguard, haar geheugen wat op te frissen. In ieder geval weet ze nu weer dat ze dol is op stoere mannen die haar beschermen…
Ooit was prins Alexander voor Eve haar sprookjesprins. Maar dat die liefde nergens toe zou leiden, was al snel duidelijk, en daarom vertrok ze. Op Alexanders verzoek keert ze terug naar Cordina. Maar… wat wil hij eigenlijk van haar?

De regenboog naar Ferry Lane (Ferry Lane 3) - Nicola May

De auteur Nicola May is een zogenoemde self-made schrijfster. Ze bracht haar eerste boeken in eigen beheer uit en schopte het tot bestsellerauteur. Haar hartverwarmende en grappige Cockleberry Bay-serie was een grote hit in Nederland en Vlaanderen.

In het laatste deel van de  Ferry Lane-serie wordt de 39-jarige kunstenares Glanna door de liefde getroffen. En hard ook. Als ze de mysterieuze en fascinerende Isaac Benson ontmoet, vergeet ze spontaan haar gebroken hart en haar single status. Glanna runt de Hartmouth Gallery en organiseert een tekencursus waarbij naaktmodellen betrokken zijn, wat leidt tot de nodige roddels. Dan begint ze een serie kleurrijke berichten te ontvangen, afzender onbekend. Waar leidt deze regenboog toe?

 

 

Lees ook: Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl

 

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • 12 x romantische boeken

Zoek in artikelen