Dit zijn de leukste boekenapps om te gebruiken

Voor boekliefhebbers zijn er inmiddels heel wat digitale platforms beschikbaar om boeken te lezen of te luisteren. Groot voordeel: je hebt al je boeken bij elkaar en je zit nooit om een boek verlegen als je onderweg bent. Boek uit? Dan schaf je heel makkelijk digitaal weer een nieuwe aan. De verschillende diensten schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Om het een beetje overzichtelijk te maken, hebben wij de leukste boekenapps, die je zeker niet mag missen, voor je op een rijtje gezet!

Storytel

Bij velen ongetwijfeld bekend: de populaire audioboekendienst Storytel. Ideaal wanneer je vaak onderweg bent, maar toch wilt genieten van een goed boek. Voor 9,95 euro per maand heb je de keuze uit een enorm aanbod van de nieuwste boeken tot klassiekers, die je zowel online als offline kunt beluisteren. Ook vind je er vele kinderboeken. Daarnaast biedt Storytel functies als het aanpassen van de voorleessnelheid, een slaaptimer en persoonlijke aanbevelingen.

Nextory

De app Nextory wint sinds eind 2020 terrein in Nederland. Daarvoor was de app al enkele jaren actif in onder andere Denemarken, Finland en Duitsland. Nextory biedt een combinatie van zowel luisterboeken als e-books en is met name gericht op het lezen voor gezinnen. Ze hebben daarbij erg veel boeken die geschikt zijn om met de kleinste lezers onder ons te lezen. De app biedt twee abonnementen. Een onbeperkt Goud-abonnement voor 11,99 euro per maand, én een familie-abonnement voor 14,99 - 19,99 euro per maand.

Kobo Plus

Wanneer je als boekenliefhebber vooral bij Bol.com bestelt dan zit je goed met Kobo Plus. De app biedt honderdduizenden Nederlands- en Engelstalige e-books voor jong en oud. Daarnaast vind je er ook nog eens tienduizenden luisterboeken. Voor ieder wat wils dus. Je kunt kiezen uit drie abonnementen, die in prijs variëren van 9,99 euro tot 12,99 euro per maand. Hier maak je een keuze uit alleen lezen of alleen luisteren, óf lezen en luisteren,. Naast de boeken kent de app diverse handige functies, waaronder een nachtmodus, schermvergrendeling en een woordenboek.

Bibliotheek

Wist je dat bibliotheken een enorm aanbod aan e-books hebben die leden gratis kunnen lezen? Met de Bibliotheek app lees je makkelijk geleende e-books op je smartphone of tablet. Klein nadeel is wel dat je lid moet zijn van de bibliotheek, maar dat ben je als echte boekenliefhebber natuurlijk wel! De bibliotheek biedt daarnaast ook nog andere diensten waaronder de Luisterbieb voor audioboeken en de Vakantiebieb voor speciale acties tijdens de vakantie voor zowel leden als niet-leden.

Bookly

Met de Bookly app houd je makkelijk je gelezen boeken bij en de app stimuleert je om meer te lezen. Je kunt je boeken eenvoudig scannen of opzoeken om toe te voegen aan de app. Heb je boeken uitgeleend? Dan kun je makkelijk zien aan wie, je kunt favoriete quotes en gedachten opslaan en je krijgt inzicht in informatie om je leesdoelen te verbeteren. Het is dan ook heel eenvoudig een doel in te vullen of om te proberen om zogenaamde prestaties vrij te spelen (lezen)

Kindle

Een van de allergrootste e-bookwinkel ter wereld vind je bij Kindle (Amazon). Met de app krijg je toegang tot miljoenen boeken, waar ook veel gratis titels tussen staan. Vanuit de app kun je direct nieuwe boeken kopen en daarnaast biedt de app diverse functies als het opzoeken en vertalen van woorden, gratis het eerste hoofdstuk lezen, het aanpassen van het uiterlijk van de tekst en het maken van aantekeningen. De app is te gebruiken op diverse apparaten, maar door de kopieerbeveiliging van Amazon kun je de Kindle-boeken niet lezen op andere e-readers dan die van Amazon.

Goodreads

Als echte boekenliefhebber mag de Goodreads-app niet op je telefoon ontbreken. Hier vind je alles wat met boeken te maken heeft. Je blijft ontzettend makkelijk op de hoogte van boeken die je vrienden aan het lezen zijn, je ontdekt nieuwe boeken en je kunt je eigen leesgedrag bijhouden. Daarnaast vind je er recensies (en je kunt ze zelf schrijven) en kun je boeken registreren om een leeslijst aan te maken met boeken die je hebt gelezen, aan het lezen bent of nog graag wilt lezen. Op basis van wat je gelezen hebt krijg je daarnaast aanbevelingen die je misschien interessant vindt. Op deze manier is er ontzettend veel interactie tussen de gebruikers. De app is helemaal gratis en is naast de app ook online via de website te gebruiken.

Wattpad

Ook een leuk platform is Wattpad. Hier vind je duizenden verhalen en boeken van zowel amateurschrijvers als professionele auteurs. Wanneer je zelf van schrijven houdt kun je ook je eigen verhalen toevoegen om door anderen te laten lezen. Met een community van 90 miljoen lezers valt er genoeg te lezen of heb je een enorm bereik voor je eigen verhalen!

BKSY

Wissel jij graag boeken uit met vrienden of bekenden? Dan is de app BKSY (spreek uit als Boeksie) wat voor jou. Met deze app deel en leen je gratis boeken van buren, vrienden of familie. Je kunt onder andere boeken scannen, een boekenlijst bijhouden, boeken uitlenen en de uitgeleende boeken bijhouden. Het gaat hierbij om fysieke boeken. Op de app zie je precies wie welk boek heeft en kun je een leenverzoek doen. Vervolgens spreek je samen af waar je het boek uitwissel en wanneer het terugkomt. Daarnaast kun je lid worden van een boekenclub en ontmoet je nieuwe mensen.

Acceleread

Heb je nou geen tijd om rustig te gaan zitten lezen? Kijk dan eens naar de app Aceleread. Deze app leert je namelijk om sneller te lezen.Geen zorgen dat je dan minder informatie opslaat of het verhaal niet goed leest. De app traint ook het bewaren en herinneren van informatie. Je leert dus niet alleen sneller lezen, maar de tijd die je kunt nemen voor je verder leest wordt hiermee ook groter. Acceleread is alleen beschikbaar voor IOS, maar er zijn vergelijkbare apps beschikbaar voor Android.

 

Lees ook: Welke streamingdienst past bij jou?

Nieuwste artikelen

  • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

  • Afscheid voor even - Ellie Dean

  • Illusie – Camilla Läckberg en Henrik Fexeus

  • De miljardair - Thomas Erikson

  • De geniale vriendin - Elena Ferrante

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Winnen: The Vampire Diaries goodiepakket van Storytel

Zoek in artikelen