Romantische Valentijnsverhalen waar je mee kan wegzwijmelen

14 februari is het weer zo ver. De meest romantische dag van het jaar: Valentijnsdag! En laat dat nu de perfecte tijd zijn om romantische luisterboeken en e-books te ontdekken.  In samenwerking met Storytel hebben wij gekeken naar de meest zoete, zwijmelwaardige en valentijnsverhalen . Lees snel verder om onze aanraders voor Valentijnsdag te ontdekken.

Wedden dat ik blijf van Marijke Vos

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij!

Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt. Vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…

Beschikbaar als e-book en luisterboek, voorgelezen door Peggy Vrijens.

Negentig seconden van Vanessa Thuyns

Volgens een Brits onderzoek heeft een vrouw niet langer dan negentig seconden nodig om haar date te beoordelen. Na anderhalve minuut weet ze al of die persoon een blijvertje is.

Yara leeft voor cijfers, formules en haar succesvolle accountancybedrijf, dus wanneer ze na een grote fout wordt gedwongen een time-out te nemen, komt dat keihard aan. In alle paniek bedenkt ze een list: in plaats van te vertrekken naar een verre vakantiebestemming rijdt ze met haar laptop en een koffer vol dossiers naar de Veluwe. Hiermee doet ze immers haar moeder een gunst en kan ze in alle rust stiekem blijven werken om haar fout te herstellen. In haar ogen is dit een absolute win-winsituatie. Eenmaal daar zorgen veeleisende klanten, een betweterige huisgenoot, een koppige hond en een flirtgrage bruidegom voor de nodige stress en afleiding. Verliefd worden is al helemaal geen optie. Maar dan komt Yara erachter dat er toch een waarheid zit in die “negentig seconden”-formule…

Beschikbaar als e-book en luisterboek, voorgelezen door Donna Vrijhof.

Nee heb je van Charlotte de Monchy

Als Bobbie bij de bedrijfscoach zit en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxe resort kan bouwen. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand.


Op Bali pakt het allemaal heel anders uit dan verwacht. De eigenaar van de surfschool, ene Samuel, zegt doodleuk niets voor de verkoop te voelen. En haar zus staat ook niet echt te springen als Bobbie onverwachts met een enorme koffer op de veranda van haar restaurant staat. Bobbie is er toch van overtuigd dat ze beiden zal kunnen ompraten en ze boekt om te beginnen een paar surflessen bij Samuel. Maar de relaxte levenshouding, het heerlijke klimaat en de charmes van haar surfleraar missen hun uitwerking niet. Is het misschien zijzelf die het roer radicaal moet omgooien?

Beschikbaar als luisterboek, voorgelezen door Kristel van Eijk.

Bagels en een bakkie troost van Jacodine van de Velde

Lange tijd heeft Marit iedereen uit haar omgeving, maar vooral zichzelf, voorgehouden dat ze perfect gelukkig is als vrijgezel en het prima redt in haar eentje. Ze heeft genoeg levenservaring opgedaan om te weten dat ze geen relatie wil en is gewend voor zichzelf te zorgen. Trouwens, ze heeft haar handen vol sinds ze vier jaar geleden na het overlijden van haar ouders hun zaak én de opvoeding van haar inmiddels zeventienjarige broer Manuel heeft overgenomen. Toch voelt ze zich de laatste tijd rusteloos en begint ze aan van alles te twijfelen. Doet ze het wel goed met Manuel? Wat wil ze verder met haar leven? Wanneer ze tijdens een avondje stappen dan ook nog eens wordt geconfronteerd met haar ex, besluit ze meer nodig te hebben dan het gebruikelijke bakkie troost dat ze normaal gesproken in haar Bagels & Beans vestiging aan haar klanten serveert. Gelukkig vindt ze een tequilamaatje. Alleen blijkt hij het uiteindelijk niet gemakkelijker te maken voor haar...

Beschikbaar als luisterboek, voorgelezen door Liss Walravens.

Drie is te veel van Jill Mansell

Cass Mandeville is gelukkig. Ze presenteert een succesvol radioprogramma, is al jaren getrouwd met haar jeugdliefde Jack en samen hebben ze drie geweldige kinderen. Cleo is een aanstormend topmodel en Sean een succesvolle stand-upcomedian. Hun jongste dochter Sophie, nu nog verborgen achter dikke brillenglazen, is duidelijk een schoonheid in de dop. In de ogen van de media is de familie Mandeville perfect.

Tot de oogverblindende journaliste Imogen op de stoep staat voor een interview. Cass ontdekt dat Jack niet zo perfect is als ze dacht. Ze krijgt hulp uit onverwachte hoek, van Sophie. Lukt het ze om het huwelijk te redden?

Beschikbaar als e-book en luisterboek, voorgelezen door Lotte Horlings. 

 

Misverstand in de urban jungle van Lis Lucassen

'Ga mee van de Achterhoek naar Amsterdam in 'Misverstand in de urban jungle', het tweede deel in de grappige en lieve feelgoodserie van Lis Lucassen. Zwanger op haar zestiende, een vervlogen droomcarrière als danseres… Dertiger Amelia heeft wat schade in te halen. Ze verhuist naar Amsterdam en gaat bij de OBA werken. Net gesetteld ontmoet ze haar knappe buurman, en ze zou zweren dat ze hem kent. Hij weet wel waarvan, maar vertelt haar niks.

Beschikbaar als e-book en luisterboek, voorgelezen door Stephanie Julien.

Liever verliefd van Sophie Kinsella

Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te maken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. De schrijversretraite is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken. Als 'Aria' ontmoet ze 'Dutch', een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is...

Beschikbaar als e-book en luisterboek, voorgelezen door Eva Damen.

Welkom in Ferry Lane van Nicola May

Het dorpje Hartmouth in Cornwall is het decor van 'Welkom in Ferry Lane' het eerste deel van de Ferry Lane-feelgoodserie van Nicola May, de Britse hitauteur van de Cockleberry Bay-serie. De 33-jarige Kara droomt van een opleiding tot bloemist. Ze kan haar alleenstaande vader echter niet in de steek laten en dus kiest ze voor the next best thing: bloemen verkopen op de markt. Als er meerdere dingen gebeuren die Kara’s leven op z’n kop zetten, ontdekt ze dat je er niet voor anderen kunt zijn als je er niet in de eerste plaats voor jezelf bent. Met 'Welkom in Ferry Lane' heeft bestsellerauteur Nicola May een ijzersterk begin van haar nieuwe hitserie geschreven.

Beschikbaar als e-book en luisterboek, voorgelezen door Chava voor in 't Holt.

Lentegroen van Jackie van Laren

Als de stoere, zelfstandige boswachter Sylvie wordt bedrogen door haar vriend, aarzelt ze geen moment. Ze verhuist met haar dochter Ties naar een plek waar ze een nieuwe baan kan krijgen en zweert nooit meer aan een relatie te beginnen. Boswachterij De Grote Weijde, op de Utrechtse Heuvelrug, is een prachtig gebied, en het boshuisje waar ze zo in kan trekken is ook een bonus. Het enige minpunt: ze moet de als moeilijk bekend staande eigenaar van landgoed Woudenbergh zien over te halen het landgoed open te stellen voor recreanten.


Freek, de eigenaar van het landgoed, is mensenschuw, eenzelvig en een beetje wereldvreemd, maar tegelijk ook hyperintelligent. Hij zit niet te wachten op bemoeienis van buitenaf, maar als er criminele activiteiten op zijn landgoed plaatsvinden en hij Sylvies hulp heel hard nodig heeft, moet hij wel uit zijn schulp komen. Het gaat hem beter af dan hij had gedacht, al is hij ervan overtuigd dat hij zich beter verre van andere mensen kan houden. Vooral van zo'n leuke vrouw als Sylvie.

Beschikbaar als luisterboek, voorgelezen door Charlotte Lap.

De ongetrouwde hertog van Julia Quinn

Londen, 1813. Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan.
Daphne Bridgerton heeft geleerd dat ze maar één doel heeft in het leven: het vinden van een geschikte huwelijkskandidaat. Als de anonieme roddelaarster Lady Whistledown haar afdoet als oud nieuws, lijkt dat desastreus voor Daphnes kansen. Tot de aantrekkelijke hertog Simon Basset in haar leven komt. Simon wordt gek van alle gretige moeders die hem hun huwbare dochters opdringen, en besluit het op een akkoordje te gooien met Daphne. Ze doen net alsof ze verloofd zijn: zo redt Daphne haar reputatie en krijgt Simon wat rust. Maar hoe langer de schijnvertoning duurt, des te verder nestelt de aantrekkelijke hertog zich in Daphnes hart… en in haar slaapkamer. Kan ze de beruchte vrijgezel ervan overtuigen de zogenaamde verloving om te zetten in een echt huwelijk?

Beschikbaar als luisterboek, voorgelezen door Eva Damen.

Voel de hitte van Elle Kennedy

Shelby Harper is al een jaar gek op knappe marinier John Garrett, maar hij gaat helaas nooit op haar flirtpogingen in. Dan hoort ze hem op een avond praten met een medemarinier. Over haar! Wat ze opvangt is dat de heren denken dat Shelby saai is in bed. Shelby kan het bijna niet geloven. Wat denken ze wel niet? De stad zucht dan misschien onder een hittegolf, maar Shelby is vastbesloten de mannen te laten merken dat zij het nog veel heter kan maken…

Beschikbaar als e-book en luisterboek, voorgelezen door Nova de Wit en Dorian Oggensteijl.

Boyfriend Material van Alexis Hall

Gezocht: Eén (nep) vriendje, zo goed als perfect.

Luc, de hoofdpersoon in ‘Boyfriend Material’ van Alexis Hall, is de zoon van een wereldberoemde rockster en is op zoek naar een normaal, lief vriendje dat hem kan helpen om zijn slechte imago in de pers op te poetsen. Oliver is een advocaat die in zijn hele leven nog niets schandaligs heeft gedaan. Echt boyfriend material, dus. Ze zijn totale tegenpolen, maar ze maken een afspraak: zolang de pers achter Luc aanzit, zullen ze doen alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze elkaar nooit meer te zien. Maar het probleem is dat de neprelatie wel heel echt begint te voelen.

Beschikbaar als e-book en luisterboek (enkel de Engelse versie), voorgelezen door Joe Jameson.

Over Storytel

Het aanbod aan luisterboeken en e-books is ontzettend groot en divers op Storytel. Van liefdesverhalen tot thrillers, verhalen speciaal voor kinderen en klassiekers; Storytel heeft het allemaal. Wil jij Storytel wel eens proberen? Dan hebben wij goed nieuws want je kan Storytel nu 30 dagen gratis uitproberen! Perfect om nog voor Valentijnsdag de meest romantische verhalen te beluisteren waarbij jij echt helemaal weg kunt zwijmelen. 

Storytel biedt meer dan 300.000 lees- en luisterverhalen aan. Naast verhalen van bekende auteurs heeft Storytel ook nog de Storytel Original, die speciaal ontwikkeld zijn als luisterverhaal. Gebruik jij Storytel al? Zo niet, raden wij je van harte aan om het eens te proberen!

 

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • 12 x romantische boeken

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • 60 dagen elke dag kans op een boek!

  • 5x Powervrouwen films voor een 'anti-Valentijn'

  • 11 dingen die roman lezers niet meer willen horen

Zoek in artikelen