Geniet nu van het luisterboek van The Queen's Gambit

Heb jij ook zo genoten van The Queen's Gambit? Dan hebben we goed nieuws! Vanaf nu is The Queens Gambit namelijk ook als luisterboek beschikbaar bij Storytel. Dat is genieten terwijl je je handen vrijhebt! En wist je dat er bij Storytel bovendien nog heel veel andere mooie voorgelezen verhalen te vinden zijn van boeken die zijn verfilmd? Zoek jij nog inspiratie voor een fijn luisterboek? Bekijk dan eens onderstaande boekverfilmingen die ook heerlijk zijn om naar te luisteren! En wist je dat je via Chicklit.nl wel 30 dagen gratis Storytel kunt luisteren? 

 

The Queen's gambit

Dol op schaken? En heb je The Queen's Gambit al honderd keer bekeken? Doe dan nu eens wat anders en relax op de bank met het luisterboek! Deze Nederlandse editie van het boek, van auteur Walter Tevis, wordt voorgelezen door Hanne Arendzen.

Waar gaat het verhaal over?

De achtjarige Beth Harmon, gespeeld door Anya Taylor-Joy (Emma, Last Night in Soho), ontdekt op achtjarige leeftijd dat ze twee manieren heeft om aan haar omgeving in het weeshuis te ontsnappen: schaken en de groene pilletjes die aan alle kinderen worden gegeven om ze rustig te houden. Al snel blijkt dat ze een wonderbaarlijk schaaktalent is en bouwt ze in no time een nieuw leven voor zichzelf op, terwijl ze zichzelf naar de top van de Amerikaanse schaakranglijst weet te spelen. Maar haar drang tot zelfvernietiging kan ze nooit helemaal overwinnen en er staat meer voor haar op het spel dan alleen winnen en verliezen...

Bridgerton

Deze boeken- én Netflixserie kennen we natuurlijk allemaal. Maar wat is er nu fijner dan om even helemaal weg te dromen, terwijl het verhaal over de charmante hertog Simon Basset wordt voorgelezen? Luister naar de fijne stem van actrice Eva Damen, die je voor even helemaal in de sferen van het kostuumdrama weet te plaatsen.

De reeks begint met het eerste boek over de oudste dochter van de familie Bridgerton, Daphne. Ze wil net als haar ouders graag de ware liefde vinden en maakt daarom haar debuut op de huwelijksmarkt van Regency London. Dit lijkt zeer hoopvol, tot het moment dat haar broer potentiële kandidaten begint uit te sluiten. Daarnaast schrijft de mysterieuze Lady Whitledown negatief over haar in een high society roddelblad. Wanneer ze de eeuwige vrijgezel Duke of Hastings leert kennen, wordt haar zoektocht er niet makkelijker op. De aantrekkingskracht is ongekend, maar toch houden ze vol dat ze elkaar niet leuk vinden. Ze moeten kiezen tussen wat ze echt willen en wat juist is om te doen, terwijl ze ook nog eens moeten voldoen aan de verwachtingen van het aristocratische high society van Regency London. 

 

Lupin

Het verhaal van Lupin kent geen einde. Het eerste boek over meesterinbreker Arsène Lupin, soms ook de Franse Sherlock Holmes genoemd, werd door de Franse auteur Maurice Leblanc al in 1905 geschreven. Er volgenden maar liefst 21 delen en Lupin groeide uit tot publiekslieveling in Frankrijk. Met de Netflixserie, met acteur Omar Sy (Intouchables) kreeg Lupin een gezicht. Maar hoe fijn is het om je gedachten over Lupin te laten dwalen, terwijl je luistert naar hoe Jesse Mensah het spannende verhaal voorleest? Waan jezelf voor even een meesterinbreker die de mooiste juwelen steelt...

 

Daar waar de rivierkreeften zingen (juli 2022)

Stemactrice Sanne Bosman neemt je mee in het verhaal van Daar waar de rivierkreeften zingen. In augustus 2022 verschijnt de verfilming van dit spannende boek in Nederland, met onder andere Daisy Edgar-Jones als Kya, en binnenkort kun je ook genieten van het luisterboek!

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Caroline. Afgesloten van de bewoonde wereld, ruilt ze vis en groenten uit haar moestuin om voor andere levensmiddelen om zichzelf te onderhouden. De natuur is haar leerschool en ze voelt zich er thuis. Wanneer ze twee jongemannen uit de stad leert kennen, ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Maar wanneer een van hen dood wordt aangetroffen, is Kya meteen verdacht...

House of Gucci

Met niemand minder dan Al Pacino, Lady Gaga, Jared Leto, Selma Hayek en anderen, is de cast van House of Gucci een topcast te noemen. Maar misschien laat je je eigen gedachten wel graag los op de personages die voorkomen in het verhaal. Dan is het luisterboek van House of Gucci bij Storytel zeker een aanrader! Het verhaal is in het Engels, maar dat maakt het niet minder spannend. Laat je meeslepen in het verhaal en luister naar de fijne klanken van voorlezers Fajer Al-Kaisi en Sara Gay Forden.

House of Gucci vertelt het verhaal van de schokkende, ware gebeurtenissen rond het familie-imperium van het Italiaanse modehuis Gucci. Liefde, verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk ook moord, strekken zich over drie decennia uit en komen te weten hoe ver de familie bereid is om te gaan in hun streven naar macht en om de naam van het modemerk hoog te houden.

Harry Potter

Natuurlijk mag ook Harry Potter niet in het rijtje met luisterboeken ontbreken. Jouman Fattal vertelt het verhaal van de welbekende tovenaarsleerling (editie 2020) die, in het eerste deel, nog nooit van Zweinstein heeft gehoord en niet weet wat voor leven hem staat te wachten. Laat de melodie van de magische wereld je oren binnendringen en geniet van alle zeven luisterboeken, terwijl je ontspant op de bank. En neem er rustig de tijd voor, want als je weet hoe dik de boeken zijn, dan weet je dat je heel lang kunt genieten van de stem van de voorlezer die je volledig mee in de magische wereld van Harry Potter neemt.

Moord op de Nijl

Een klassieker die nooit verveelt: Agatha Christies Moord op de Nijl. Recentelijk is ook de verfiming over de voor velen bekende detective uitgekomen, waarin we onder andere acteur Kenneth Branagh zien, die net als in het eerdere deel Murder on the Orient Express, Poirot speelt, en actrice Gal Gadot, die we kennen van de hoofdrol in Wonder Woman 1984.

Maar je hebt ook de mogelijkheid om naast de verfilming nog eens extra te genieten met het luisterboek, voorgelezen door Cees van Ede. Pak dus snel het luisterboek erbij en geniet van dit spannende verhaal over Hercule Poirot. Deze Belgische detective hoort toevallig hoe twee mensen een huwelijksreis naar Egypte plannen. Wanneer Poirot een paar maanden later een Nijlcruise maakt, ontmoet hij het stel bij toeval weer. En inderdaad is de man op huwelijksreis, maar met een andere vrouw. En het meisje is er ook... alleen... Het bevalt Poirot maar niets, maar wat kan hij nog meer doen dan afwachten wat er zal gebeuren?

 

Vijftig tinten grijs

Zin om een avondje op de bank te genieten met een vermakelijk boek? Luister dan naar het verhaal van Vijftig tinten grijs. Na de enorm populaire boekenreeks kwamen daar succesvolle verfilmingen en uiteraard mag ook het luisterboek niet ontbreken. Actrice Jamie Grant leest deze erotische roman voor en heeft ook de twee vervolgdelen van de trilogie ingesproken.

Wanneer de onbevangen literatuurstudente Anastasia Steel onverwacht in aanraking komt met de charismatische en mysterieuze miljonair Christian Grey, is ze direct betoverd door hem. Ze probeert hem te vergeten aangezien hij te rijjk en te hoog gegrepen is voro haar. Maar wanneer hij op een dag in de winkel waar ze werkt verschijnt, laat hij haar geen moment meer met rust. Ze wordt steeds dieper zijn wereld van duistere seksuele fantasieën ingetrokken en geniet van alles was hij haar leert, en de rijkdom en luxe die hij heeft. Maar zijn controle is verslavend gevaarlijk. De film bevat niemand minder dan Jamie Dornan (Robin Hood, Once upon a Time) als Christian Grey en Dakota Johnson (21 Jump Street, The Lost Daughter) als Anastasia Steele.

 

Voor jou

Jojo Moyes weet met haar romans alle harten te veroveren en met het boek Voor jou weet ze iedereen te ontroeren. De verfilming van het verhaal, met in de hoofdrollen Emilia Clarke (Game of Thrones) als Lou en Sam Claflin (The Hunger Games) als Will is een ware bestseller. Maar ook het luisterboek bij Storytel weet je te betoveren met de prettige stem van Willemijn de Vries. Geniet van dit ontroerende verhaal, terwijl je je handen vrijhebt om de zakdoekjes erbij te pakken...

Wanneer Louisa wordt aangenomen om voor Will te zorgen, die sinds een ongeluk afhankelijk is van een rolstoel, botsen de twee onmiddel. Absolute tegenpolen zijn het. Maar als ze erachter komt wat hij voor ogen heeft, zet ze alles op alles om hem van gedachten te doen veranderen. Er is alleen een probleem: hoe overtuig je iemand van alle avonturen die voor hem liggen, terwijl je de wereld zelf niet durft te ontdekken?

Alles is zoals het zou moeten zijn

Alles is zoals het zou moeten zijn is een verfilming van het gelijknamige boek van Daphne Deckers. We zien haar, en haar dochter dan ook kort terug in de film. De hoofdrol wordt vertolkt door Barbara Sloesen, die we kennen van onder andere Anna Brandt in GTST, Zwaar verliefd! en Zwaar verliefd! 2.  Maar wist je dat ook het luisterboek erg fijn is om aan te hebben staan? Het leuke is dat Daphne Deckers zelf ook de voorlezer van het luisterboek is. Wie anders kan het verhaal beter overbrengen dan de auteur zelf!

Na de geboorte van haar zoontje wordt Iris in de steek gelaten door haar jeugdliefde. Als alleenstaande moeder in de competitieve televisiewereld, moet ze op zoek naar nieuw geluk. Met haar twee beste vriendinnen vindt ze langzaam haar evenwicht terug. Maar eerst zal ze moeten afrekenen met haar overspelige ex, een valse collega én een onwillige hond, waarbij ook nog eens een lang begraven familiegeheim naar boven komt...

 

 

 

 

 

Lees ook: Dit zijn de leukste boekenapps om te gebruiken

Nieuwste artikelen

  • Eeuwig licht - Francis Spufford

  • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

  • Grimwoud - Nadia Shireen

  • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

  • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

Zoek in artikelen