Populaire boeken die in mei 2022 verschijnen

Er zijn altijd wel titels waar we naar uitkijken, zo ook weer in mei 2022. Er komen voldoende goede boeken uit, dus daarom hebben wij voor jouw gemak een overzicht gemaakt met welke titels wanneer verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan Bravely van Maggie Stiefvater of Zo moet het zijn van Becky Albertall. Dus als je zelf even niet meer weet leuke boeken in mei uitkomen, lees dan snel verder!

 

Wie waagt die wint - Charlotte de Monchy (3 mei)

Lizzie schaamt zich voor haar baan bij een ordinair lifestyleblad voor mannen. Haar appartement, waar ze na haar studiejaren nog steeds woont, is ze inmiddels ontgroeid. Wat betreft de liefde loopt ook niks op rolletjes. Ze kijkt het meeste uit naar de bezoekjes aan de bejaarde Celeste, met wie ze tijdens haar studentenbijbaan in de thuiszorg bevriend mee is geraakt. Als Celeste plotseling overlijdt is Lizzie geschokt als zij haar kapitale grachtenpand erft. Er ligt een adertje onder het gras: ze moet hem delen met Celestes knappe kleinzoon, Tobias. 

Het huis met de rode luiken - Marja Visscher (3 mei)

Aleida van Vlierden is de dochter van een beroepsmilitair. Op 19-jarige leeftijd krijgt ze een affaire met advocaat Herman Willem Daendels. Hij staat aan de andere kant van haar familie. Als hun families lijnrecht tegenover elkaar staan, wordt hun liefde verboden. Aleida vlucht met Herman naar Duitsland, maar schijn bedriegt. Als ze eenmaal samen zijn lijkt Herman niet helemaal de man te zijn waar Aleida op hoopte. 

Met liefs uit Londen - Sarah Jio (6 mei)

Valentina's moeder Eloise vertrok onverwachts vanuit Amerika naar haar geboortestad, Londen. Valentina was toen pas een tiener en bleef met haar vader achter. Jaren later komt er een brief uit Engeland; het is het overlijdensbericht van haar moeder. Val blijkt een appartement in Primrose Hill en een tweedehandsboekhandel te hebben geërfd. Samen met haar man, Nick, vertrekt ze naar Londen. Beide komen ze daar nieuwe mensen tegen die de nodige veranderingen met zich meebrengen. 

Lotgenoten - Karin Fossum (11 mei)

Aksel en Ellinor zijn broer en zus. Ze zijn inmiddels volwassen, maar hun jeugd heeft de nodige sporen achtergelaten. Aksel heeft een baan als journalist bij een lokaal krantje, maar hij maakt zich grote zorgen over zijn zus. Ellinor is namelijk haar baan verloren en is verslaafd aan alcohol en drugs. Als er ineens misdaden plaatsvinden in de buurt wordt het spannend. In een oude boerderij worden vier Poolse arbeiders na een gaslek dood aangetroffen in hun bed. Het incident lijkt op een ongeluk, maar was het dat ook? En in een nabijgelegen huis wordt het lichaam van een tachtigjarige vrouw aan de voet van de trap gevonden. Voor Aksel en Ellinor komt het bericht van de dood van de vrouw als een zegen.

De Gorgeltjes trakteren de dieren - Jochem Myjer (17 mei)

Met die mand vol Gorgelbessen in mama's keukentje weten Bobba en Belia wel raad. Namelijk: delen met vriendjes! Ze verwennen alle dieren die rond het grote Gorgelhol wonen. De familie egel, de uil en haar jonkies, de eekhoorntjes, het roodborstje en tot slot de konijnen en de muizen die ook onder de grond wonen. En dan is de mand leeg...

Maar wat was mama eigenlijk van plan met die bessen?

Aan de azuurblauwe zee - Nora Roberts (18 mei)

Cordina is de achtergrond waartegen de verhalen van vier telgen van de koninklijke familie zich afspelen. Hun leven lijkt een sprookje, maar niets is minder waar. Prinses Gabriella is ternauwernood ontsnapt aan een ontvoering en lijdt sindsdien aan geheugenverlies. Gelukkig weet Reeve, haar bodyguard, haar geheugen wat op te frissen. In ieder geval weet ze nu weer dat ze dol is op stoere mannen die haar beschermen…

Bravely - Maggie Stiefvater (22 mei, Engels)

Bravely is een standalone boek dat zich enkele jaren na de gebeurtenissen van Brave afspeelt. Een bovennatuurlijk wezen is erop uit om heel DunBroch en iedereen erin te vernietigen. Om haar rijk en degenen van wie ze houdt te redden, sluit Merida een deal met de oude Cailleach. Merida heeft vier seizoenen om haar huis en haar familie te redden, of het risico te lopen dat het voor altijd verwoest wordt, en begint aan een reeks reizen in een poging om rebellie op te wekken bij degenen van wie ze houdt. Kan ze met succes de strijd aangaan met de tijd en haar koninkrijk redden - of wordt haar eigen stagnatie haar ondergang?

De regenboog naar Ferry Lane - Nicola May (24 mei)

In dit laatste deel van de Ferry Lane-serie van Nicola May, wordt de 39-jarige kunstenares Glanna door de liefde getroffen. Als ze de mysterieuze en fascinerende Isaac Benson ontmoet, vergeet ze spontaan haar gebroken hart en haar single status. Glanna runt de Hartmouth Gallery en organiseert een tekencursus waarbij naaktmodellen betrokken zijn, wat leidt tot de nodige roddels. Dan begint ze een serie kleurrijke berichten te ontvangen, afzender onbekend. Waar leidt deze regenboog toe?

Rood gevaar - Chris Ryan (24 mei)

Het Kremlin vergeet nooit. Zes jaar geleden vluchtte de hooggeplaatste Russische buitenlandse inlichtingenofficier Nikolai Volkov zijn land uit, beschuldigd van het verkopen van staatsgeheimen aan MI6. Hij dook onder in het Verenigd Koninkrijk.

Negen weken geleden werd Volkov onderuitgezakt op een parkbank in Swindon gevonden, vergiftigd met een zenuwgas – het slachtoffer van een mislukte moordaanslag. Nu staat hij voor de ultieme keuze: werken met zijn gezworen vijanden, of de toorn van het moederland onder ogen zien...

Zo moet het zijn - Becky Albertalli (25 mei)

Arthur en Ben lopen elkaar weer tegen het lijf in 'Zo moet het zijn'. Ze zijn allebei hard op weg om hun toekomstdromen na te jagen, maar in de twee jaar dat ze elkaar niet hebben gezien zijn ze niet gestopt met aan elkaar denken. Wil het universum ons vertellen dat er dit keer wel een happy ending is?

Lees ook: De mooiste Young Adult contemporary boeken

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

  • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

  • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

  • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

  • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

  • De beste zomerboeken in 2021

  • 12 x romantische boeken

  • Winnen: 10x Het Feelgood boek van het jaar 2020 'Tegen beter weten in'

Zoek in artikelen