Populaire boeken die in september 2022 verschijnen

Er zijn weer titels waar we naar uitkijken! In september 2022 komen weer voldoende goede boeken uit. Weet je niet welke? Voor het gemak hebben wij een overzicht gemaakt met populaire titels die in september verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan De laatste zet, het derde deel van Het Hawthorne-mysterie van Jennifer Lynn Barnes! Ook IJzer van Holly Black en De Koperen Koning van S.a. Chakraborty komen in september uit. Dus maak je geen zorgen als je zelf even niet meer weet welke leuke boeken in september uitkomen en lees snel verder!

 

De laatste zet - Jennifer Lynn Barnes (1 september)

Laat je opnieuw meeslepen door list en bedrog, raadsels, mysteries, de ondoorgrondelijke Hawthorne-broers en kom er eindelijk achter of de opzet van de oude Tobias Hawthorne is geslaagd toen hij al zijn miljarden naliet aan de onbekende Avery Grambs.

De koperen koning - S.a. Chakraborty (6 september)

Na de verwoestende slag moet Nahri een nieuw pad voor zichzelf banen, zonder de bescherming van de djinn die haar hart stal, of de prins die ze als haar vriend beschouwde. En dat onder het toeziend oog van een koning wiens troon eens aan haar familie toebehoorde. Eén misstap en haar volk is verdoemd. Prins Ali is verbannen omdat hij zijn vader durfde te trotseren. Hij dreigt een verschrikkelijk geheim te onthullen, dat zijn familie lang verborgen heeft weten te houden.

Fairy Tale - Stephen King (6 september)

Charlie Reade ziet eruit als een doorsnee scholier. Hij is goed in honkbal en voetbal, en is een prima student. Maar hij draagt een zware last. Zijn moeder kwam om bij een auto-ongeluk toen hij tien was, en door het verdriet greep zijn vader naar de fles. Charlie leerde al op jonge leeftijd hoe hij voor zichzelf en voor zijn vader moest zorgen. Dan, wanneer Charlie zeventien is, ontmoet hij een hond genaamd Radar en zijn baas, Howard Bowditch, een kluizenaar in een groot huis op de top van een grote heuvel, met een afgesloten schuur in de achtertuin. Als Bowditch sterft, laat hij Charlie een cassettebandje na met een verhaal zo absurd, dat niemand het ooit zou geloven. Wat Bowditch weet en zijn hele leven lang geheim heeft gehouden, is dat in de schuur een poort naar een andere wereld verborgen zit.

De Onbekende - Jørn Lier Horst (6 september)

Wanneer in het bos het verminkte lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden, lijkt de modus operandi op die van seriemoordenaar Tom Kerr. Maar Kerr zit al vier jaar in de gevangenis en kan de misdaad nooit hebben gepleegd. De politie richt haar pijlen dan ook op een andere verdachte, een man die de pers ooit ‘de Onbekende’ doopte – Kerrs nooit gevonden partner.
Dan weet Kerr, tijdens een reconstructie die bedoeld was om het lichaam van een van zijn slachtoffers te vinden, te ontsnappen. William Wisting wordt verantwoordelijk gehouden voor het fiasco en met zowel Kerr als de Onbekende op vrije voeten, is het een kwestie van tijd voor er meer slachtoffers vallen…

Een nieuw begin - Santa Montefiore (13 september)

Na het einde van haar affaire met Charles probeert Flappy nieuw leven in haar relatie met Kenneth te blazen. En Flappy zou Flappy niet zijn als ze zich niet zou bezighouden met het vertier in de buurt: ze is van plan om een Nieuwjaarsbal te organiseren. Zelfs haar zoon Jasper en zijn vervelende vrouw Briony zijn ervoor overgekomen uit Australië en zullen zich misschien permanent vestigen in Badley Compton. Flappy komt weer voor verschillende uitdagingen te staan. Zo is er een nieuw stel in de buurt komen wonen, Molly en Jim, en zij pakken de dingen net even anders aan. Zal haar Nieuwjaarsbal een succes worden? En belangrijker nog: zal ze de avances van Charles kunnen weerstaan?

Het land van Danelagh - BjØRn Andreas Bull-Hansen (13 september)

Torstein is verbannen naar de Schotse Orkney-eilanden en zint op wraak. Zijn land in Vingulmork is op wrede wijze van hem afgenomen door Ros, de moordenaar van zijn vader. Torstein en zijn mannen reizen af naar Canterbury: hij hoopt dat de monniken daar – vrijwillig of desnoods met het zwaard op de keel – zijn ernstig gewonde zoon kunnen genezen. Ondertussen is er een oorlog op komst: Sweyn Vorkbaard is vastbesloten om Ethelred van de troon te stoten en zelf heerser te worden van het Engels-Deense rijk. 

De laatste man - Elizabeth Gilbert (20 september)

Eustace Conway is in de ogen van Elizabeth Gilbert de laatste echte Amerikaanse man. Als zeventienjarige jongen verlaat Conway zijn ouderlijk huis, weg van de continue minachting van zijn vader. Hij verruilt huiselijk comfort voor een tipi in de Appalachen, waar hij zelfvoorzienend probeert te leven. Naarmate hij ouder wordt, jaagt hij grotere dromen na: hij vaart de Mississippi af in een zelfgemaakte kano, loopt de Appalachian Trail, en doorkruist Amerika te paard.
Twintig jaar later woont Conway nog steeds in de bergen, waar hij lesgeeft in overlevingstechnieken aan mensen die dichter bij de natuur willen komen. Gaandeweg komt hij erachter dat ook hij zijn dromen zal moeten aanpassen aan de ontnuchterende realiteit van het moderne leven.

Ijzer - Holly Black (20 september)

In het rijk van de Faeries is het moment van Roibens kroning aangebroken. Kaye is van één ding zeker – haar liefde voor deze koning. Maar als ze, dronken van de Faeriewijn, hem haar liefde verklaart, stuurt hij haar op een onmogelijke queeste. Ze zal hem nooit meer kunnen zien of spreken, tenzij ze datgene kan vinden wat absoluut niet bestaat: een Faerie die een leugen kan vertellen. Verslagen besluit Kaye naar huis te gaan en de waarheid aan haar moeder te vertellen – dat ze een wisselkind is dat jaren geleden is omgeruild voor Ellens menselijke dochter. Woedend stuurt haar moeder Kaye terug naar de Fairiewereld om het mensenkind te vinden waarmee zij is verwisseld. Maar aan het hof van de Faeries gonst het van de intriges en leugens, en al snel is Kaye wederom een pion in een veel groter complot.

De spionne - Danielle Steel (20 september)

Het is 1939, Groot-Brittannië is in oorlog. De beeldschone Alexandra, voorbestemd voor een leven op stand, vertrekt uit haar idyllische huis in Hampshire om in Londen als vrijwilligster in de verpleging aan de slag te gaan. Maar het feit dat ze vloeiend Frans en Duits spreekt, trekt al snel de aandacht van de geheime dienst. Binnen een jaar is Alex ondergedompeld in een nieuwe wereld. Het is haar verboden om iemand over haar werk te vertellen, zelfs niet de piloot op wie ze verliefd wordt. Terwijl haar land en haar dierbaren de verschrikkelijke prijs van de oorlog betalen, leert Alex de kunst van het spioneren. Naarmate ze carrière maakt, worden de risico's groter. Kan ze haar geheimen verborgen houden?

Vuurduivel - Nathalie Pagie (20 september)

Een jong gezin geniet van een picknick. Het lijkt zo mooi, totdat er iets vreselijks gebeurt. De huid van de vrouw begint te smeulen, er komt rook uit haar mond, vlammen schieten uit haar buik omhoog. Haar man probeert haar te redden, maar het vuur is sterker. Een jaar later wordt haar man, Jake, gevraagd toe te treden tot een eliteteam brandweermannen. Een terrorist die al eerder voor verwoestende branden zorgde en daarna spoorloos verdween, dreigt opnieuw toe te slaan als hij niet krijgt wat hij wil. Jake en zijn team staan voor de onmogelijke opdracht de branden te blussen én ‘de vuurduivel’ te stoppen. Ondertussen ontdekt Jakes zus Emily, journalist, meer gevallen van spontane zelfontbranding. In haar poging de waarheid te achterhalen loopt ze groot gevaar. Als blijkt dat haar leven en dat van Jakes zoontje Sam op het spel staan, is er voor Jake geen tijd te verliezen.

Een zee van leugens - E. Lockhart (27 september)

Een zee van leugens speelt zich af in de tijd dat de moeders uit Wij leugnaars zelf tieners zijn en hun vakantie doorbrengen met vrienden op het privé-eiland van de familie Sinclair. Wat een zorgeloze zomer vol plezier, liefde en lol had moeten worden, mondt uit in een tragedie. Wie bezwijkt er onder de druk en wie houdt zich aan de ongeschreven regel van de Sinclairs: geheimen blijven binnen de familie, koste van kost?

Lees ook: 10 echt grappige fictie boeken

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Populaire boeken die in april 2021 verschijnen

  • Populaire boeken die in juni 2021 verschijnen

  • Populaire boeken die in augustus 2021 verschijnen

  • Populaire boeken die in januari 2021 verschijnen

  • Populaire boeken die in februari 2022 verschijnen

Zoek in artikelen