10 Nederlandse Chicklit auteurs die je wilt volgen

Het genre chicklit is heerlijk om te lezen. Romantiek, humor en vaak een leuk, luchtig verhaal waar je even helemaal bij weg kunt dromen. We lezen niet alleen veel vertaalde boeken van buitenlandse auteurs, maar we lezen ook graag boeken van eigen bodem! Ons kleine kikkerlandje zit namelijk bomvol feelgood talent! Heb je zin om weg te zwijmelen bij een chicklit boek van eigen bodem? Wij hebben 10 Nederlandse Chicklit auteurs voor je op een rijtje gezet!

Chantal van Gastel
Chantal van Gastel heeft al vele chicklit boeken op haar naam staan. Een van de haar meest bekende boeken is waarschijnlijk Zwaar Verliefd!, waarvan er in 2018 een verfilming verscheen met Jim Bakkum en Barbara Sloesen in de hoofdrol! Ze schrijft ook boeken samen met haar zus Priscilla van Gastel. Zo is in 2021 het boek Vaarwel Roscoe onder hun pseudoniem Céla van Gastel uitgebracht. Lees ook vooral HIER ons interview met Chantal van Gastel.

Chantal van Gastel heeft onder andere Zwaar beproefdIk wist het en Bestemd voor mij geschreven. Klik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Lisette Jonkman
Lisette Jonkman heeft met haar leuke, humoristische boeken het hart van menig lezer gestolen. In mei 2011 won ze de Chicklit schrijfwedstrijd van Chicklit.nl, Luitingh-Sijthoff en Bol.com, met haar verhaal Glazuur dat in 2012 als boek is uitgegeven. Ondertussen heeft Lisette Jonkman al heel wat boeken op haar naam staan, waaronder de Onbreekbaar-trilogie. Lisette Jonkman heeft dus ook haar doorbraak gehad bij Chicklit.nl. Haar boek, Langste. Kerst. OOIT heeft in 2022 ook onze Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar verkiezing gewonnen! 

Lissette Jonkman heeft dus onder andere Langste. Kerst. OOIT., Verkikkerd en Buren with benefits geschreven. Klik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Gillian King
Als je houdt van chicklit verhalen waar ook wat heftigere onderwerpen aan bod komen, dan zijn de boeken van Gillian King zeker een aanrader! De boeken van deze auteur zijn ook bij ons erg populair. Zo won haar boek Ik mis je in 2019 de Chicklit van het jaar verkiezing en werden haar boeken Ik vergeet je niet en Je moest eens weten ontzettend goed ontvangen in onze leesclub. Lees vooral ook HIER ons interview met Gillian King. Lees hier onze recensies van Ik mis jeIk vergeet je niet en Je moest eens weten

Charlotte de Monchy
Charlotte de Monchy heeft onder andere de boeken Enkeltje IerlandEens gegeven en Tegen beter weten in geschreven. Ze woont met haar gezin in Haarlem en heeft Communicatiewetenschap gestudeerd aan de UvA. In 2014 debuteerde ze met haar boek Zes maanden zonder. Lees HIER ons interview met Charlotte de Monchy. 

Charlotte de Monchy heeft onder andere Hart voor de zaakWie waagt die wint en Beter laat dan nooit geschreven. Klik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Jackie van Laren
Jackie van Laren is de schrijfnaam van Jacqueline Remmers (1968), online marketing professional bij VBK Uitgevers. Ze heeft veel ervaring met community marketing en het ontwikkelen en lanceren van nieuwe concepten. Ze heeft twee grote liefdes in haar leven: muziek en verhalen. Jackie van Laren debuteerde met haar driedelige Q-serie en ondertussen is ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse boekenwereld. In 2019 stond haar boek Thuiskomen in de top 3 van de Chicklit van het jaar verkiezing en in 2022 stond ze in de top 3 met Winterzon

Jackie van Laren heeft onder andere Twee Prinsen, Lentegroen en Thuiskomen geschreven. Klik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Marijke Vos
In 2017 sleepte Marijke Vos haar eerste uitgeverscontract binnen en in 2018 debuteerde ze met het boek Ik kom je halen!. Hierna hebben we van nog veel meer heerlijke boeken van deze auteur kunnen genieten, zoals Van Chanel naar FlanelIk pleit voor jou! en Wedden dat ik blijf. Maar wist je dat Marijke Vos voordat ze haar debuut maakte als auteur recensies schreef voor Chicklit.nl? Dit deed ze van 2014 tot en met 2018. In 2022 kwam haar boek Eens in je leven uit. Lees HIER onze recensie. 

Vannessa Thuyns
Vannessa Thuyns is (naast schrijfster) ook werkzaam als zangeres en toert al jaren langs de Nederlandse theaters. In 2013 was ze finalist van onze Chicklit.nl schrijfwedstrijd en in 2021 werd ze genomineerd voor onze Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar verkiezing met haar boek Negentig seconden. In 2022 was ze ook genomineerd voor deze verkiezing, met haar boek De kluts kwijt. 

Vannessa Thuyns heeft dus onder andere De kluts kwijt, Negentig seconden en Knetterverliefd geschreven. Klik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Gaby Rasters
Gaby Rasters houdt van innovatie en social media, wat ook te zien is in haar trilogie Like, Follow, Share. Je kunt merken dat Gaby Rasters gek is op social media, want de hoofdpersonen van die trilogie kun je volgen op een aantal sociale platformen.

Gaby Rasters heeft onder andere Hou me vast zoals ik wasMocktails en magnolia's en Follow geschreven. Klik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Saskia M.N. Oudshoorn
Fans van vrouwenthrillers en feelgood? Dan bij je bij Saskia M.N. Oudshoorn aan het juiste adres. Haar boek, Foodtruck Fiësta, was genomineerd voor onze Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022 verkiezing. Saskia M.N. Oudshoorn heeft onder andere Foodtruck FiëstaDieptepunt en De wensenwinkel geschreven. Klik op de titel van het boek voor onze recensie. 

Renée Olsthoorn
Renée Olsthoorn is de auteur van de Sportschool-trilogie, waarin een groep vriendinnen uit Den haag wordt gevolgd die allemaal aan zumba doen. Eerder verscheen van haar ook de Happy in de Hofstad-serie. Lees hier onze recensies van Niemand zoals Zoë en Plankgas, Sabine

Lees ook: De 12 populairste Feelgood/ Chicklit auteurs

Nieuwste artikelen

  • Harteloos - Elsie Silver

  • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

  • Hildes beloning - Marie Lamballe

  • You’d be home now - Kathleen Glasgow

  • Verboden te lezen - Paul van Loon

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

Zoek in artikelen