Sophie Kinsella boeken geranked

Sophie Kinsella is de pseudoniem van de Brits auteur Madeleine Wickham. Ze is wereldberoemd geworden met haar Shopaholic-serie. Als echte chicklitliefhebber heb je deze serie waarschijnlijk wel verslonden, maar Sophie Kinsella heeft nog veel meer boeken op haar naam staan! Wij hebben al haar boeken geranked, deze ranking hebben wij gebaseerd op onze eigen recensies, maar ook op de waardering van verschillende andere instanties en onze eigen members.

20. Shopaholic naar de sterren
Becky Brandon (meisjesnaam Bloomwood) is in Hollywood aangekomen! Hier heeft ze haar hele leven op gewacht. Feesten met sterren zoals Sage Seymour, die wordt gemanaged door Becky's echtgenoot Luke. Er is zóveel te zien en te doen. Ze is verbaasd dat haar privébezoekjes aan de filmsets de nodige consternatie opwekken. Natuurlijk moet ze er ook voor zorgen dat haar dochtertje Minnie op de juiste A List Hollywood peuterspeelzaal terechtkomt. Daar is een... eh... helpende hand voor nodig. Shopaholic naar de sterren kreeg van ons drie hartjes, lees HIER wat wij van het boek vonden! 

 

 


19. Verras me
Sylvie en Dan zijn al tien jaar gelukkig getrouwd. Ze hebben een schattige tweeling, een mooi huis, en een prima baan. Dat kan zo nog wel 68 jaar doorgaan! Saai! De paniek slaat toe. Om hun huwelijk fris en scherp te houden, besluiten ze elkaar te verrassen. Met sexy photoshoots, dates en onverwachte uitjes. Maar alles gaat mis. De verrassingen brengen meer aan het licht dan wenselijk. Met hilarische gevolgen. Lees HIER onze recensie van Verras me. 

 


18. Shopaholic!
Rebecca Bloomwood (gek op winkelen) is journaliste bij het tijdschrift Succesvol Sparen. Ze adviseert mensen over verstandig investeren, maar haar eigen financiele situatie is een puinhoop. Haar schulden en de dreigbrieven van haar bank stapelen zich in hoog tempo op! Ondanks Rebecca's groeiende paniekgevoel, blijft ze vrolijk en optimistisch. In haar geheime droomwereld ziet ze zichzelf de staatsloterij winnen, of blijkt de bank een vergissing te hebben gemaakt waardoor al haar problemen in een keer opgelost worden? Maar de werkelijkheid is anders! Shopaholic kreeg vijf hartjes van onze members! 

 


17. Mijn niet zo perfecte leven 
Cat Brenner heeft er genoeg van om een 'nobody' te zijn. Daarom gaat ze werken bij een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking, maar daar kan Cat wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste bezoekers? Cat zweert wraak.

 

 


16. Liever verliefd
Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te maken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. De schrijversretraite is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken. Als 'Aria' ontmoet ze 'Dutch', een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is... Een minder bekend pareltje, maar toch vier hartjes van ons! Lees HIER wat wij vonden van Liever verliefd.


15. Ik krijg je wel
Lottie heeft meer dan genoeg van mannen die zich niet willen binden. Wanneer haar jeugdvriend Ben haar herinnert aan een belofte - trouwen op hun dertigste als beiden nog single zijn – grijpt Lottie haar kans. Geen afspraakjes, geen seks, geen verloving. Lottie gaat trouwen! Nu! Meteen! Er worden twee getuigen van de straat geplukt, ze geven elkaar het jawoord en vertrekken onmiddellijk op huwelijksreis naar hetzelfde Griekse eiland waar ze elkaar als tieners hebben ontmoet. Toen hadden Ben en Lottie een fantastische tijd. Ze kunnen haast niet wachten op hun perfecte, sexy, romantische huwelijksnacht. Maar er zijn nogal wat mensen vreselijk geschrokken van het overhaaste huwelijk, onder wie Lotties ex Richard en haar oudere zus Fliss. Die gaan de boel eens flink saboteren. Het wordt een huwelijksnacht om nooit te vergeten; een wedding night from hell! Lees HIER wat wij vonden van Ik krijg je wel. 


14. Shopaholic grijpt in
Becky is met haar halve familie in een camper op weg naar Las Vegas. Er moet van alles gebeuren. Geen paniek! Ze heeft een plan. Punt één: haar vader zoeken die er zomaar vandoor is gegaan. Punt twee: beste vriendin Suze helpen. Punt drie: Alicia Bitch Billington stevig aanpakken. Punt vier: leren gokken (wat haar aanvankelijk uitstékend afgaat). Hoe dan ook, Becky laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Haar familie heeft haar nodig: Shopaholic grijpt in! Lees HIER onze recensie van Shopaholic grijpt in

 

 


13. Shopalicious!
Rebecca Bloomwood is gelukkig getrouwd met Luke. Hun huwelijksreis rond de wereld was een daverend succes. En het zou toch abnormaal zijn als Becky niet een paar souvenirs had aangeschaft. Zoals die zijden kamerjassen uit Hong Kong... vijf Turkse tapijten... een prachtige handgemaakte tafel met tien stoelen uit Sri Lanka... de, eh, manshoge giraffebeelden uit Malawi. Alles zal netjes worden thuisbezorgd.Maar wanneer de vrachtwagens voor hun huis in Londen parekren, is Luke ziedend. Becky mag haar creditcard niet meer gebruiken. En haar 'geheime' tweede creditcard ook niet. Deze klap nog maar nauwelijks te boven, krijgt Becky ongelooflijk nieuws: ze blijkt een zus te hebben! Nooit geweten! Een echte zus om mee te winkelen en koffie te drinken en naar de film te gaan. Maar wanneer Becky Jessica voor het eerst ontmoet, krijgt ze de schrik van haar leven. Het kan toch niet waar zijn dat haar zus een hekel heeft aan... winkelen? Lees HIER onze recensie van Shopalicious! 


12. Hou je mond! 
Emma heeft, zoals alle jonge vrouwen ter wereld, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega’s. Zo werd ze ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken en ze vindt haar vriend Conner een beetje op Ken lijken. Die van Barbie en Ken. Ze geeft de plant van haar irritante collega sinaasappelsap – bijna dagelijks – en haar string doet pijn. Emma is altijd nerveus als ze moet vliegen. Daarom vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een aardige vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma dénkt dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt... Lees HIER onze recensie van Hou je mond! 

 


11. Aanpakken! 
Samantha is een jonge topadvocate in Londen. Ze werkt keihard en vindt het heerlijk als de adrenaline door haar slanke lijf jaagt. Tot ze op een dag een enorme fout maakt... zo enorm dat haar hele carriere op het spel staat. In paniek ontvlucht Sam haar kantoor, stapt op de eerste de beste trein en belandt op het Engelse platteland. Ze klopt aan bij een grote villa, waar ze wordt versleten voor de nieuwe huishoudster. De heer en mevrouw Geiger hebben geen idee dat ze een advocate met een IQ van 158 in huis hebben gehaald. En Samantha heeft geen idee hoe ze de wasmachine moet aanzetten, ze krijgt de strijkplank niet eens uitgeklapt. En die #@%# over werkt ook al niet mee. Maar sam bijt nog liever haar tong af dan de aantrekkelijk bemodderde tuinman Nathaniel om hulp te vragen bij het bereiden van haar eerste cordon bleu maaltijd. Zal Samantha ooit nog terugkeren naar Londen? En zo ja, wil ze haar oude leven dan weer terug? Hoe staat het eigenlijk met haar emotionele huishouding? Lees HIER onze recensie van Aanpakken! 


10. Voor wat, hoort wat
Fixie Farr heeft altijd volgens haar vaders motto geleefd: family first. Wanneer ze in een koffiezaakje voorkomt dat er iets gebeurt met de laptop van een knappe vreemdeling, schrijft laptopeigenaar Sebastian als bedankje een IOU op een servetje. Als Sebastian vervolgens een baan regelt voor Fixie's jeugdliefde Ryan, zijn de rollen weer omgedraaid en een nieuwe serie IOU's volgt, van kleine gunsten tot levensveranderende momenten. Al snel moet ze kiezen tussen haar familie en het leven dat ze eigenlijk wil. Durft ze eindelijk voor zichzelf te kiezen? Met vijf hartjes van ons en vier van onze members heeft dit boek nog een mooi plekje in de top 10! Lees HIER onze recensie van Voor wat, hoort wat. 

 


9. Mini Shopaholic
Het zesde deel in de Shopaholic serie gaven wij 5 hartjes! Becky Brandon (geboren Bloomwood) is dol op haar tweejarige dochtertje. Maar de opvoeding van Minnie valt vies tegen. De kleine meid heeft al op prille leeftijd een verzameling Dolce & Gabbana-laarsjes en kasten vol designkleding. Haar favoriete woordje is ‘hebben’ en overal waar ze komt, van de peuterspeelzaal tot Harrods, laat ze enorme puinhopen achter. Van wie zou Minnie dat toch hebben? Becky is ten einde raad. Haar man Luke zit na de dood van zijn geliefde stiefmoeder ook al niet lekker in zijn vel. Becky besluit hem op te fleuren met een geweldige surpriseparty. Dat is het begin van vele gênante leugentjes om bestwil – tot de zaken wederom gierend uit de hand dreigen te lopen. Lees HIER onze recensie van Mini Shopaholic. 


8. Shopaholic! in alle staten
Weer een boek dat vijf hartjes kreeg van onze members! Het leven is heerlijk, vindt Rebecca Bloomwood. Ze heeft haar schulden afbetaald en carriere gemaakt bij de televisie. Haar nieuwe levensmotto is: koop alleen wat je nodig hebt. Becky is vastbesloten zich daaraan te houden, alhoewel... die nieuwe broek is een noodzaak en die twee paar schoenen pure overmacht. De rekeningen belanden in de la, die kloppen toch niet. Becky heeft nu geen tijd om zich daar mee bezig te houden. Haar vriend Luke gaat voor zaken naar Amerika. En zij mag mee! Op naar de opera en het museum. Maar eerst naar het winkelwalhalla op Fifth Avenue, naar Saks en Bloomingdale's en Prada. Overal is het uitverkoop. Voordat ze het weet is Becky weer veel te ver gegaan. Haar creditcards worden waardeloos en haar relatie met Luke ook. Maar ze probeert nog te redden wat er te redden valt... Ook dit deel hoort bij de omnibus die wij hebben gerecenseerd. Lees de recensie HIER


7. Shopaholic! zegt ja
Becky vindt New York prima: ze kan de hele dag 'shoppen' en krijgt er nog voor betaald ook! Ze woont met Luke in een deftig appartement en ze hebben zelfs een gezamenlijke bankrekening, al is Luke het niet altijd eens met haar huishoudelijke uitgaven. Als Luke Becky ten huwelijk vraagt, krijgt ze het plotseling druk. Met jurken passen, schoenen, hoeden, lingerie en nog veel meer. Het nieuwste Shopaholic!-boek over de koopverslaafde Becky. Nog leuker dan shoppen zelf! Dit deel van Shopaholic krijgt vijf hartjes van onze members! Wij gaven de omnibus, waar dit het derde deel van is, vijf hartjes. Lees HIER onze recensie! 


6. Shopaholic & Baby
Becky Brandon, geboren Bloomwood, voelt zich super. Ze heeft een nieuwe baan als ‘personal shopper’ bij een warenhuis in Londen. En samen met haar man Luke gaat ze op huizenjacht, want… Becky is zwanger! Sinds ze heeft ontdekt dat winkelen helpt tegen misselijkheid, stijgen haar creditcard-uitgaven tot stratosferische hoogten. Of het nu een meisje of een jongen wordt, alles moet perfect in orde zijn; van de design babykleertjes (in roze én blauw) tot de kinderwagen met Nasa-technologie. Becky heeft zich nog net op tijd kunnen inschrijven voor een holistische waterbevalling bij de beroemde verloskundige Venetia. Maar als blijkt dat Luke en Venetia elkaar van vroeger kennen, begint Becky’s gelukzalige wereldje in te storten. Ze winkelt voor twee… of zijn er soms drie in haar huwelijk? Wij gaven Shopaholic & Baby vijf hartjes, net zoals onze members! Lees HIER onze recensie van Shopaholic & Baby. 


5. Ken je me nog?
Na een auto-ongeluk ontwaakt Lexi in het ziekenhuis met geheugenverlies. Tot haar verbijstering is het opeens 2007. Lexi is nu 28, directeur en... getrouwd met een miljonair! Hij is knap maar heeft wel eigenaardige trekjes. Gaandeweg ontdekt Lexi steeds meer barsten in haar perfecte leventje. Haar personeel noemt haar ‘de Cobra’. Een sexy man brengt extra explosief nieuws. Zijn naam is Jon. Hij beweert haar geheime minnaar te zijn. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal Lexi ooit haar geheugen terugkrijgen? En met wie zou ze dan de Mont Blanc willen beklimmen? Lees HIER onze recensie van Ken je me nog? 

 


4. Wat spook jij uit?
Lara Lington heeft altijd al een grote fantasie gehad. Maar nu gelooft ze dat ze echt gek aan het worden is. Normale jonge vrouwen kunnen toch geen geesten zien? Onlangs is Lara’s oudtante Sadie overleden en die heeft het voor elkaar gekregen om met Lara in contact te treden – in de vorm van een brutaal, veeleisend meisje dat van dansen houdt. Zij kan niet rusten voordat haar laatste verzoek is ingewilligd. Lara moet voor Sadie een zoekgeraakte ketting opsporen. Alsof Lara zelf al niet genoeg problemen heeft. Haar nieuwe bedrijfje is bijna failliet, haar zakenpartner is er vandoor, en haar ex heeft een ander. Gelukkig wordt het leven met de sprankelende Sadie een stuk spannender. Hun schattenjacht zorgt voor glamour, intrige en ouderwets warme romantiek. Lees HIER onze recensie van Wat spook jij uit. 


3. Christmas Shopaholic
Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky's ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand - en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk... Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken? Het negende deel van de serie over deze bijzondere shopaholic krijgt van ons 5 hartjes! Lees HIER wat wij vonden van Christmas Shopaholic. 


2. Mag ik je nummer even?*
Poppy Wyatt is haar verlovingsring kwijt! Een antiek geval, al drie generaties in het bezit van de familie van Magnus, haar aanstaande. Over tien dagen is de bruiloft! En terwijl ze buiten met haar vriendinnen staat te bellen, wordt haar mobieltje plotseling uit haar handen gegrist. Ook dat nog! Nu is de crisis compleet. Wat moet ze zonder telefoon beginnen?Helemaal hyper denkt Poppy dat ze aan het hallucineren is geslagen wanneer ze in een afvalbak zomaar een smartphone ziet liggen. Hebbes! Maar het duurt niet lang voor de eigenaar, de botte zakenman Sam Roxton, zich meldt. En Sam is 'not amused' als Poppy ijskoud weigert haar schat aan hem af te staan. Van ons kreeg Mag ik je nummer even?* 5 hartjes, lees waarom in onze recensie. Onze members waardering is vier hartjes, waardoor dit boek op een mooie tweede plek staat! 


1. De partycrasher 
Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan is Effie vervreemd geraakt van haar vader en begon ze een vete met zijn knappe (en veel jongere) nieuwe vriendin, Krista. En nu krijgt Effie nog meer slecht nieuws: Greenoaks, het Victoriaanse landhuis dat Effie haar hele leven haar thuis noemde, wordt verkocht. Wanneer Krista besluit een 'housecooling'-feest te geven, weigert Effie te gaan. Maar dan herinnert ze zich dat een geliefde schat uit haar kindertijd nog steeds in het huis verborgen ligt. Haar enige kans om die terug te krijgen is door in te breken terwijl iedereen druk aan het feesten is. Terwijl Effie door het huis sluipt, zich verstopt onder tafels en door kiertjes gluurt, realiseert ze dat de geheimen die Greenoaks bewaart niet alleen op zolder liggen. Lees HIER wat wij vonden van De partycrasher. Dit boek heeft van ons 5 hartjes gekregen en ook andere instanties geven De partycrasher 5 hartjes, waardoor het met recht op nummer 1 staat! 

 


Lees ook: Nicholas Sparks films geranked

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • 12 x romantische boeken

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

Zoek in artikelen