11x de beste pride boeken

Het is Pride Month! De maand waarop we stilstaan bij het feit dat jij mag zijn wie je bent of wil zijn. Ben jij op zoek naar je nieuwe favoriete pride boek om in weg te duiken? Wij hebben een aantal boeken op een rijtje gezet die je niet mag missen! Denk aan Rood, wit & koningsblauw en Als je maar gelukkig bent. Je kunt ze allemaal vinden bij Storytel. Benieuwd welke boeken je niet mag missen? Lees dan snel verder! En wist je dat je via Chicklit.nl wel 30 dagen gratis Storytel kunt luisteren? 
 

De grand tour van Henry Montague

Al bij de geboorte was het duidelijk wat Henry 'Monty' Montague moest worden: een echte gentleman en een waardig erfgenaam voor de titel van zijn vader. Helaas, Monty houdt van gokken, drank en seks. Als Monty met zijn beste vriend Percy vertrekt op hun grand tour door Europa, zoals gebruikelijk is voor alle jongemannen uit de Britse elite, weet hij dat dit de laatste maanden zijn van zijn vrije, hedonistische leven. 

Lees hier onze recensie van De grand tour van Henry Montague. 

Boy Queen

Terwijl zijn vrienden op het punt staan om naar de universiteit te gaan, krijgt Robin Cooper de ene na de andere afwijzingsbrief van toneelscholen. Onzeker over wat hem nu te doen staat en of hij genoeg talent heeft om zijn dromen alsnog waar te maken, besluiten Robin en zijn beste vrienden een avond uit te gaan om alles te vergeten. Ze bezoeken een lokale dragshow en die avond wordt Robin compleet verliefd op drag performance. Is er dan misschien een ander, schitterend pad voor hem weggelegd...? 

Naar het paradijs

Naar het paradijs is een gewaagde, briljante roman over drie verschillende versies van Amerika, in drie eeuwen. Deze drie delen vormen samen een weergaloos epos over familie, verlies en de zoektocht naar liefde. Wat niet alleen de personages, maar ook de verschillende versies van Amerika met elkaar verbindt, is de worsteling met de eigenschappen die ons menselijk maken: angst, liefde, schaamte, afhankelijkheid, eenzaamheid en bovenal het pijnlijke verlangen om degenen van wie we houden te beschermen.

Lees hier onze recensie van Naar het paradijs. 

De laatste man

Na tien jaar hockey op het allerhoogste niveau stopt Pepijn Keppel plots. Zijn hele puberteit stond in het teken van topsport, er was voor weinig anders ruimte. Zeker niet voor de vraag waar dat allesoverheersende gevoel van eenzaamheid vandaan kwam. Omdat hij werd gepest op school, omdat hij eigenlijk helemaal niet had willen hockeyen? Of misschien toch vanwege zijn seksuele geaardheid? De laatste man is een schrijnend, maar moedig en ontroerend relaas over de zoektocht naar een eigen identiteit in een onveilige omgeving.

Wormmaan

Een surrealistische zoektocht naar oorsprong, identiteit en de betekenis van mens-zijn. Wie of wat blijft er over als je alles afpelt dat door anderen aan je werd opgedrongen?

Lees hier onze recensie van Wormmaan. 

Glitter maakt alles beter

Sander den Baas, beter bekend als Lady Galore, geeft je een unieke en inspirerende kijk in de wereld van drag en laat zien hoe je boven jezelf uit kunt stijgen, zelfs als je wordt gezien als de underdog.

Zwemmen in het donker

Polen, 1980. De angstige, gedesillusioneerde Ludwik Gowacki, die binnenkort afstudeert aan de universiteit, is samen met de rest van zijn klas naar een landbouwkamp gestuurd. Hier ontmoet hij Janusz. Samen brengen ze een droomachtige zomer door met zwemmen in afgelegen meren, het lezen van verboden boeken en verliefd worden.

Lees hier onze recensie van Zwemmen in het donker. 

Rood, wit & koningsblauw

Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. 

Lees hier onze recensie van Rood, wit & koningsblauw. 

Loiza: Over de kracht van onvoorwaardelijke liefde bij levensveranderende keuzes

Rond haar zesde levensjaar deelde Loiza het nieuws met haar ouders: het lichaam waarin zij was geboren paste niet bij haar. Hoe reageer je als ouder wanneer je zoon aangeeft je dochter te zijn? Is het misschien een fase? En welke uitdagingen staan je als transgender persoon te wachten? Om anderen houvast te geven tijdens hun traject delen Loiza en haar moeder Mirjam waar zij met trots én spijt op terugkijken. Geen enkel pad is hetzelfde, maar met onvoorwaardelijke liefde vind je vanzelf de juiste weg.

Noem me bij jouw naam 

Noem me bij jouw naam is het verhaal van een gepassioneerde vriendschap tussen Elio, een muzikale en erudiete jongen, en de Amerikaanse intellectueel Oliver, die als zomergast bij Elio’s ouders aan de Italiaanse kust verblijft. Aanvankelijk veinzen ze onverschilligheid jegens elkaar, maar wat er werkelijk sluimert is onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het aftasten begint. Vanuit het diepst van hun wezen bloeit iets op dat hen voor het leven zal tekenen. Want wat zij ontdekken is volledige herkenning en overgave.

Stay true to who you are

‘Stay true to who you are’ vertelt het bijzondere levensverhaal van Vanessa van Cartier, winnares van Drag Race Holland. Met voorwoord van Fred van Leer. Behalve topartiest is Vanessa van Cartier ook een rolmodel voor iedereen die zichzelf wil (leren) zijn. In Stay true to who you are vertelt zij haar ontroerende verhaal.

Over Storytel
Storytel is een van de grootste abonnementsdiensten voor het streamen van luisterboeken en e-books, en heeft wereldwijd meer dan 500.000 verhalen in het aanbod. Hun visie: een meer empathische en creatieve plek van de wereld te maken met geweldige verhalen. Storytel heeft niet alleen een groot aanbod bestsellers, maar produceert zelf ook Originals. Dit zijn exclusieve verhalen die voor de streamingdienst als luisterboek zijn gemaakt. Zo creëert Storytel verhalen op maat voor de luisteraars. De Storytel-app is te gebruiken op tablet en smartphone en wanneer je een abonnement afsluit kun je voor een vast bedrag per maand kiezen uit duizenden verhalen om lezen en luisteren. En dat allemaal onbeperkt! Via Chicklit.nl kun je nu 30 dagen gratis Storytel luisteren. 

Lees ook: De beste verhalen voor International Women's Day

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Mijn ponygeheimen

  • Het vergeten dorp - Lorna Cook

  • Familieopstelling - Kluun

Zoek in artikelen