Naar deze feelgoodboeken kijken we uit in 2023

Aan het begin van een nieuw jaar kijken wij alweer uit naar alle nieuwe boeken die uit zullen komen! Ook in 2023 staan er weer heel veel vervolgdelen en losse publicaties op de planning bij uitgeverijen. Ben jij ook zo'n fan van feelgoodboeken en wil je graag weten wat er allemaal in 2023 verschijnt? Geen zorgen! Om het je net even wat makkelijker te maken, hebben wij een overzicht voor je gemaakt met fijne feelgoedboeken om naar uit te kijken dit jaar! Noteer de data in je agenda en droom weg bij het vooruitzicht van deze heerlijke boeken!

Hart voor de zaak - Charlotte de Monchy (17 januari)
We beginnen het jaar meteen goed met een nieuwe feelgood van Charlotte de Monchy. Er is geen betere plek om te wonen dan op het betoverende Magnus Estate in Ierland. Tenminste, voor Julia, die het landgoed draaiende houdt. Haar oude cottage ligt samen met de net gerenoveerde vakantiewoningen aan een schilderachtig meer, haar collega’s zijn haar vrienden geworden en ze geniet van het buitenleven. Als de eerste gast zich meldt voor de door haar met bloed, zweet en tranen verbouwde luxe cottages, is ze dan ook dik tevreden. Totdat hij voor haar neus staat en ze hem herkent. Scott Manswell, een norse rockster die in alle roddelbladen staat. En nooit met positief nieuws. Net die persoon die geen enkele waardering lijkt te hebben voor de zorgvuldig uitgekozen wollen kleden en de fris geschilderde muren. Het kost Julia alles wat ze in zich heeft om in haar rol van beleefde gastvrouw te blijven. Gelukkig verschijnt de knappe zoon van de eigenares ineens uit het niets om de zaken op het landgoed over te nemen, zijn charmes op haar los te laten en haar aandacht af te leiden.

Door een roze bril - Vannessa Thuyns (18 januari)
Auteur van De kluts kwijt! Psychologe Stella krijgt een onmogelijke opdracht; ze moet op korte termijn een team coachen dat elkaar continu in de haren vliegt. Met tegenzin verruilt ze haar eigen praktijk en huis in Friesland voor een tijdelijke logeerplek bij haar beste vriendin Pleun in hartje Amsterdam. Stiekem bevalt het leven in de bruisende stad haar best goed, maar hoe moet het dan met jeugdliefde Hidde? En Friesland verlaten is geen optie, want het houdt de herinnering aan haar dierbare moeder springlevend. Of heeft haar tweestrijd meer te maken met Thijs, een van de teamleden die even aantrekkelijk als ongrijpbaar is?

Een eilandbruiloft - Jenny Colgan (6 februari)
In het laatste en vijfde deel van Jenny Colgans Café Zon & Zee-serie is Flora’s hotel op het Schotse eiland Mure in de ban van de veeleisende Olivia die er haar Grootse Huwelijk met Alles Erop en Eraan wil vieren. Tussendoor probeert Flora ook haar eigen bruiloft met Joel te organiseren. Maar dan blijkt Joel ineens een totaal ander idee te hebben over hoe hun huwelijksdag eruit moet zien. En dan zijn er Lorna en Saif. De plaatselijke schooldirectrice en de huisarts houden hun relatie wanhopig geheim om zijn zonen te beschermen. Maar als zij zo goed om de jongens denken, wie zorgt er dan voor hen?

Belofte maakt schuld - Gillian King (13 februari) 
Gillian King kun je kennen van boeken zoals Je moest eens weten, Ik vergeet je niet en Ik mis je. In het voorjaar kunnen we weer genieten van King met haar nieuwste verhaal! Hannah weet het zeker: dit ongeplande weerzien met haar ex Jamie zal op één grote teleurstelling uitdraaien. Niet alleen liet hij haar ooit ongelooflijk in de steek, vervolgens liet hij ook jarenlang niks meer van zich horen. En nu blijkt hij beroemd, vanwege zijn rugbyskills en – toegegeven – zijn goede looks. Het was dan ook zeker niet Hannahs idee om hem te gaan opzoeken in Engeland. Maar als haar zoon Sem eenmaal iets in zijn hoofd heeft, is er geen houden meer aan. Hannah heeft maar één doel: Sem beschermen. Maar dat blijkt niet eenvoudig wanneer Jamie opeens een rol wil spelen in hun leven. Kan ze hem vertrouwen? En waarom leidt de zeer aantrekkelijke manager van Jamie haar zo af? Zij kunnen elkaar toch ook niet uitstaan? Of wel…

Liefde in de lente - Nora Roberts (8 maart)
Spiegeling van de ziel: Als succesvol schilder is Colin Sullivan het niet gewend dat iemand hem iets weigert. Ook Cassidy St. John kan geen nee zeggen als hij haar vraagt om voor hem te poseren, maar ze is niet van plan om hem meer te geven dan haar beeltenis. Toch raakt ze met elke penseelstreek waarmee hij haar probeert te vangen, meer door hem betoverd… Onvoltooid verleden: Als Vanessa Sexton na twaalf jaar terugkeert naar haar geboorteplaats, verrast het haar hoe weinig er veranderd is. Terwijl er voor haar juist zoveel is gebeurd: ze is vervreemd van haar moeder, haar vader is gestorven en haar carrière heeft een vlucht genomen. Ze is teruggekomen om uit te rusten. Waar ze niet op heeft gerekend, is een ontmoeting met Brady Tucker, de dokterszoon op wie ze destijds zo vreselijk verliefd was. Langzaam komen al haar oude gevoelens weer boven.

Gelukkig in Clover Cottage - Christie Barlow (15 maart)
Het derde deel in de Love Heart Lane-reeks van Christie Barlow. Allies droom lijkt uit te komen wanneer Rory Scott – dierenarts en de liefde van haar leven – de bouwvallige Clover Cottage in het schilderachtige dorpje Heartcross erft. Ze weet zeker dat dit de plek is waar ze lang en gelukkig zullen leven. Tot Rory een bom laat vallen. Hij houdt van Allie, maar hij wil zijn eigen droom achterna gaan: wonen en werken in Afrika. Hun happy ever after in Clover Cottage zal nog even moeten wachten… Hoewel Allie zich geen leven zonder Rory kan voorstellen, dwingt zijn vertrek haar toch tot nadenken. Misschien is dit het moment om haar eigen dromen na te jagen?

Wildflower Summer: In dit moment - Kelly Moran (21 maart)
Nakos Hunt zal de aanblik nooit vergeten. Zijn beste vriendin Amy ligt bloedend op de grond, geslagen door haar eigen man. Het lijkt volkomen onmogelijk. Dit is tenslotte Amy. Luide, sterke, uitdagende Amy. Zelfs maanden later, lang nadat Amy’s ex-man de gevangenis in is gegaan, heeft Nakos nog steeds moeite om niet te grommen naar iemand die te dicht bij haar komt. Dat ene moment verandert alles voor Nakos. Omdat hij beseft dat het beeld van een sterke, zelfverzekerde vrouw dat Amy van zichzelf schildert maar al te vaak een façade is. Nakos is vastbesloten om die muur tussen hen af te breken. Steen voor steen. Gesprek na gesprek. En tot slot, kus na kus...

Nu we hier toch zijn - Chantal van Gastel (3 april)
Soms brengt een verkeerde afslag je precies op de juiste bestemming. Al tien jaar lang neemt Audrey elke dag dezelfde route naar haar werk. Zodra ze de rotonde naar het parkeerterrein nadert, verandert ze in Audrey van HR. Die Audrey is gemotiveerd en betrouwbaar, drinkt groene thee en maakt iedere dag to-dolijstjes. Maar eigenlijk staat ze op instorten. Elke ochtend wordt het moeilijker om uit bed te komen; ze gebruikt de snoozefunctie steeds vaker. En telkens als ze de rotonde ziet verschijnen, stelt ze zich voor hoe het zou zijn om gewoon door te rijden en een ander leven te beginnen. Groots en meeslepend, zoals in haar lievelingsfilms. Maar in plaats daarvan doet ze wat er van haar verwacht wordt. En niemand die het doorziet. Tot die maandagochtend dat ze Lynx ontmoet. Hij is de gevel aan het schilderen en weet vanaf de steiger steeds haar aandacht te trekken. Zijn ‘leven in het nu’-mentaliteit wakkert iets in haar aan. Voor één keer besluit Audrey te doen wat ze altijd al wilde. Ze belandt in Parijs. Alleen en zonder plan. Maar misschien is dat precies wat ze nodig heeft…

Het zonnetje in huis - Jill Mansell (18 april)
Wanneer Lou de aantrekkelijke oudere broer van haar vriend Sammy tegenkomt, krijgt ze het meteen warm. Hij ziet haar alleen niet staan, toch? Wie had kunnen denken dat de excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan en een dak boven haar hoofd in het dorp Foxwell in de Cotswolds. Een heerlijke plek, waar toevallig ook nog Remy woont, de nogal aantrekkelijke oudere broer van Lou’s vriend Sammy. Niet dat Remy haar ziet staan, maar toch… De immer knorrige Edgar heeft echter wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Kan Lou zich aan die belofte houden?

De bloesemboom vol dromen - Holly Martin (31 mei)
Het eerste deel in een nieuwe serie van Holly Martin! Twee maanden geleden beleefde Indigo een wilde nacht met een woest aantrekkelijke man. Nu staat ze bij hem op de stoep om te vertellen dat ze zwanger is. Er is echter één probleem: hij herinnert zich niet wie ze is. Teleurgesteld door het besef dat die nacht samen zo weinig indruk op hem heeft gemaakt, besluit Indigo haar zwangerschap verborgen te houden. Maar naarmate hun band sterker wordt en ook haar buik groeit, wordt het steeds lastiger om haar geheim te bewaren…

Lees ook: 6 geweldige chicklit boekenseries

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

Zoek in artikelen