Populaire boeken die in maart 2023 verschijnen

Nog eventjes en dan is de maand maart alweer aangebroken en is de lente in zicht! Dat betekent dat langzaamaan de dagen langer worden en het buiten weer warmer wordt. Maar een nieuwe maand betekent ook dat er weer nieuwe boeken verschijnen! En wij kunnen alvast verklappen dat de maand maart een geweldige maand gaat worden voor alle boekenwurmen. Zo kunnen we genieten van het derde deel in de Daevabad serie en komt het eerste deel van een nieuwe serie van Julia Quinn uit! Lees snel verder en kom erachter welke boeken nog meer uitkomen in maart. 

Een stap te ver - Lisa Gardner (2 maart)
Timothy O’Day kent de uitgestrekte natuur van Wyoming als geen ander. Maar wanneer hij met vrienden gaat kamperen, verdwijnt hij midden in de nacht zonder een spoor achter te laten.Frankie Elkin weet niets van de wildernis, maar ze weet wel hoe ze vermiste personen moet vinden. Dus wanneer ze hoort dat Timothy’s vader een laatste zoektocht naar zijn zoon organiseert, meldt ze zich bij het team, ook al zit daar niemand op haar te wachten. Als ze vervolgens toch samen met het reddingsteam de bergen in gaat, wordt al snel duidelijk dat iets of iemand wil voorkomen dat ze verder trekken.Terwijl de tijd begint te dringen, gaat Frankie met het team de strijd aan tegen het kwaad dat zich schuilhoudt in mens en wildernis. En ondervindt al snel wat er gebeurt als ze een stap te ver gaan.


Het perfecte plaatje - Jane Fallon (7 maart)
Joni had nooit gedacht dat online daten iets voor haar zou zijn, maar haar dochter haalt haar over het te proberen. Dus ze maakt een profiel aan, maar gebruikt daarin de foto’s van haar zus. Als Ant haar mee uitvraagt, durft ze hem niet te bekennen wat ze gedaan heeft, dus doet ze alsof ze hem laat zitten om hem vervolgens ‘als zichzelf’ te ontmoeten. Ze krijgen een relatie en het leven lijkt haar toe te lachten – tot ze via haar account ontdekt dat Ant nog steeds heel actief is op de app. Als ze contact legt met de andere vrouwen met wie hij afspreekt, Saff en Mary, besluiten de drie het er niet bij te laten zitten en beramen een plan. Maar dan blijkt dat Ant écht niet is wie ze denken dat hij is, en opeens loopt alles wel heel erg fout…


Besjes in het bos - Margaret Atwood (9 maart)
Besjes in het bos onderzoekt de kern van familierelaties, het huwelijk, verlies en herinnering, en wat het betekent om samen een leven door te brengen. Van twee beste vrienden die het oneens zijn over hun gedeelde verleden tot de juiste manier om te voorkomen dat iemand stikt; van een dochter die wil bepalen of haar moeder misschien een heks is tot wat te doen met geërfde relikwieën zoals paradezwaarden uit de Tweede Wereldoorlog. 


Het wilde eiland - Karen Swan (13 maart)
In Het wilde eiland woont de eigenzinnige Effie al haar hele leven op het kleine, afgelegen eiland St. Kilda, aan de westkust van Schotland. Als de jonge Lord Sholto het eiland bezoekt, voelt Effie zich meteen tot hem aangetrokken. Ze spoort bijzondere vogels en eieren voor hem op, en maakt een onuitwisbare indruk op hem met haar klimtalent en onverschrokkenheid. Maar een week later verandert haar leven voorgoed: de bewoners van St. Kilda worden geëvacueerd naar het vasteland, omdat het leven op het eiland te zwaar is geworden. Effie wordt aan het werk gezet in Dumfries House – waar ook Lord Sholto woont. Ver weg van de wilde natuur kan Effie echter moeilijk aarden en wordt het duidelijk dat zij en Sholto uit totaal verschillende werelden komen. En dan wordt er een lichaam ontdekt op het eiland. Er ontstaat een enorm schandaal, en Effie wordt verdacht. Terwijl ze probeert haar weg te vinden in de wirwar van geheimen wordt het steeds moeilijker te bepalen wie ze kan vertrouwen…


De dwaling - C.J. Tudor (14 maart)
Een gekantelde bus vol studenten. Een gestrande kabelbaan vol vreemden. Een afgelegen chalet vol onderzoekers.In een van de groepen verschuilt zich een moordenaar - maar in welke groep? Buiten raast een sneeuwstorm en de hulpdiensten komen niet opdagen. Er is geen levende ziel te bekennen, iedereen is op de vlucht. Maar waarvoor? Niemand weet wat er aan de hand is, maar één ding weten ze zeker: overleven is moordend.


Een onverwacht duet - Julia Quinn (15 maart)
Honoria Smythe-Smith, de jongste kleindochter van de graaf van Winstead, speelt viool in het Smythe-Smith-kwartet. Ze weet heel goed dat ze vreselijk slecht zijn. Sterker nog, ze geeft haar neven en nichten volmondig gelijk als ze zeggen dat zij waarschijnlijk de slechtste van het stel is. Marcus Holroyd is de beste vriend van Honoria’s broer, Daniel, die in ballingschap leeft in het buitenland. Marcus heeft beloofd op Honoria te letten en neemt zijn verantwoordelijkheid zeer serieus. Maar er staat hem nogal wat te wachten wanneer Honoria naar Cambridge vertrekt, vastbesloten om tegen het einde van het seizoen te trouwen. Ze heeft haar oog laten vallen op de enige ongetrouwde Bridgerton. Als hij niet gevoelig blijkt voor haar avances, is het aan Marcus om nog op tijd binnen te vallen en haar hart te stelen voor de start van de muziekavond. Dit is het eerste deel in een nieuwe serie van Julia Quinn, bekend van haar Bridgerton boekenreeks. 


Voorbestemd - Jennifer Probst (15 maart)
Twee jaar na het tragische ongeluk van haar beste vriendin Rory mist Chiara Kennedy haar nog altijd verschrikkelijk. Met Rory’s weduwnaar Sebastian Ryder heeft Chiara ook een geschiedenis. Ze had ooit een oogje op hem, maar liet hem gaan. Dan brengt het lot hen weer samen voor een onverwachte onenightstand met grote gevolgen. Rory was Sebastians zielsverwant. Na haar overlijden sloot hij zich af van iedereen, ook van Chiara, met wie hij ooit een diepe band had. Dat was lang geleden, maar als ze elkaar opnieuw tegenkomen, komt het hartverscheurende verleden dat hen beide achtervolgt weer naar boven. Terwijl Chiara en Sebastian naar elkaar toe groeien en elkaar eindelijk echt leren kennen, voelt Chiara zich schuldig dat ze gebruikmaakt van deze tweede kans met Rory’s man. Kunnen ze het verleden achter zich laten? Brengt het lot hen samen of zullen ze zich voor altijd afvragen of ze voor elkaar bestemd zijn?


Moreel kompas - Danielle Steel (21 maart)
De dag na het jaarlijkse Halloween evenement van de elitaire privéschool Saint Ambrose belandt een leerling in het ziekenhuis met een gevaarlijke alcoholvergiftiging. Iedereen in de beschermde samenleving – ouders, docenten, leerlingen, politie, en de media – vraagt zich af wat er precies gebeurd is. Alleen een handvol leerlingen, die erbij waren toen het meisje werd aangevallen, heeft de antwoorden en ze hebben gezworen om elkaars geheimen te bewaren. Maar niemand op Saint Ambrose kan ontsnappen aan de gevolgen van deze levensveranderende gebeurtenis.


Wildflower Summer: In dit moment - Kelly Moran (21 maart)
Wildflower Summer: In dit moment is het vervolg op Wildflower Summer: In jouw armen. Lees HIER onze recensie van Wildflower Summer: In jouw armen. Nakos Hunt zal de aanblik nooit vergeten. Zijn beste vriendin Amy ligt bloedend op de grond, geslagen door haar eigen man. Het lijkt volkomen onmogelijk. Dit is tenslotte Amy. Luide, sterke, uitdagende Amy. Zelfs maanden later, lang nadat Amy’s ex-man de gevangenis in is gegaan, heeft Nakos nog steeds moeite om niet te grommen naar iemand die te dicht bij haar komt.Dat ene moment verandert alles voor Nakos. Omdat hij beseft dat het beeld van een sterke, zelfverzekerde vrouw dat Amy van zichzelf schildert maar al te vaak een façade is. Nakos is vastbesloten om die muur tussen hen af te breken. Steen voor steen. Gesprek na gesprek. En tot slot, kus na kus...


Het Gouden Rijk - S.a. Chakraborty (21 maart)
Het Gouden Rijk is het laatste deel in de Daevabad-trilogie. Lees HIER onze recensie van het eerste deel, De Bronzen Stad, en HIER onze recensie van De Koperen Koning. Nadat een brute veldslag de stad van haar magie heeft beroofd, is het aan Nahid als leider om, samen met haar herrezen commandant Dara, de vrede te herstellen. Ze moeten de verbrokkelde alliantie herstellen en een onbetrouwbaar, strijdend volk stabiliseren. Maar het verlies van zijn geliefde Nahri heeft de ergste demonen uit Dara’s duistere verleden losgelaten. Om ze te verslaan moet hij zijn geschiedenis onder ogen komen en zich overgeven aan degenen die hij ooit als vijanden beschouwde. Nahri en Ali zijn ternauwernood aan hun moorddadige families en dodelijke politieke spelletjes in Daêvabad ontsnapt. Nu ze eenmaal veilig in Caïro zijn aangekomen staan ze voor moeilijke keuzes. Nahri is blij met haar oude ritme en de vertrouwdheid van haar huis, maar realiseert zich maar al te goed dat de geliefden die ze heeft achtergelaten overgeleverd zijn aan een tiran. Ook Ali kan de stad die ze zijn ontvlucht niet loslaten en is vastbesloten om terug te keren en zijn achtergebleven familie te redden.


Misfit - Elle Kennedy (23 maart)
RJ Shaw weet niet wat hem overkomt als zijn moeder vertelt dat ze halsoverkop met een rijke man gaat trouwen. Maar dat is niet de enige verrassing: hij heeft ineens een stiefbroer, genaamd Fenn. En RJ moet naar de school waar Fenn ook naartoe gaat: Sandover Prep School, een fancy kostschool voor rijke jongens. RJ kan zich niet veel vreselijkere dingen voorstellen. De andere jongens op school zijn... interessante types. Hij ontmoet bijvoorbeeld Lawson, pure chaos in de vorm van een veel te knappe jongen, en diens kamergenoot Silas, die zo keurig lijkt dat hij wel iets te verbergen moet hebben. RJ is niet van plan op Sandover te blijven, dus neemt hij zich voor om iedereen op afstand te houden. Maar dan ontmoet hij aan de rand van de campus de knappe Sloane Trescott. Haar sarcastische vibe intrigeert hem gelijk. Er is maar één probleem: Sloane is verboden terrein. Ze is namelijk de dochter van de directeur van Sandover. Alsof dat al niet erg genoeg is, is de ex van Sloane bereid om over lijken te gaan om Sloane en RJ bij elkaar vandaan te houden.


De koningin van verraad - Danielle L. Jensen (31 maart) 
De koningin van verraad is het vervolg op Het Koninkrijk der Bruggen. Lees HIER onze recensie van Het Koninkrijk der Bruggen. Lara was koningin, maar leeft nu in ballingschap als verrader. Niet lang geleden heeft ze moeten toekijken hoe haar eigen vader Ithicana veroverde, zonder dat ze ook maar iets kon doen om hem te stoppen. Als ze erachter komt dat haar man Aren tijdens de strijd niet vermoord, maar gevangen genomen is, weet Lara dat er maar één reden is waarom haar vader hiervoor heeft gekozen: Aren dient als lokaas voor zijn verraderlijke dochter. Voor Lara zit er niets anders op: ze zal terugkeren naar Ithicana met een plan om niet alleen koning Aren, maar ook het Koninkrijk der Bruggen te bevrijden uit de klauwen van haar vader. Hiervoor zal ze zijn eigen wapens tegen hem moeten gebruiken: de zussen van wie ze het leven heeft gespaard. Al snel zijn er meer tegenstanders dan Lara had verwacht. Niemand is te vertrouwen en vijanden en bondgenoten wisselen van kant. Maar haar grootste tegenstander is misschien juist wel de man die ze probeert te bevrijden – de man die ze heeft verraden.


Ik ben vrij - Lale Gül (31 maart)
In Ik ga leven (lees HIER onze recensie van Ik ga leven) vertelde Lale Gül over de lange en moeilijke weg die ze moest afleggen om vrij te kunnen zijn. Nu, twee jaar later, vraagt ze zich af wat vrijheid eigenlijk is. Waar houdt jouw vrijheid op en begint die van een ander? Hoe zit het met religieuze besnijdenissen? Religieus onderwijs? En in hoeverre kun je vrij denken als je tot aan de volwassen leeftijd in een onvrij systeem hebt leren denken? Een systeem waarin een hiërarchie bestaat tussen gelovigen en ongelovigen, wij en zij, hetero en homo, man en vrouw, zoon en dochter, bondgenoot en afvallige. Kun je breken met zo’n dogmatisch denkpatroon? Lale Gül vraagt zich af of we wel zo vrij zijn en stelt dat zij, maar ook velen met haar, een slachtoffer van de vrijheid van godsdienst is. Ze roept op om bepaalde vrijheden te herzien, opdat de vrijheid van anderen juist gewaarborgd kan worden.


Lees ook: De 100 bestverkochte boeken van 2022

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Riverdale - seizoen 5A

  • Lekker belangrijk!

  • Night Thinker - Luna van Roosen

Zoek in artikelen