Na cosy crime is er nu ook cosy fantasy!

Cozy fantasy books zijn heel populair aan het worden! Net zoals cozy crime is er nu dus cozy fantasy, en net zoals de lezers van cosy crime zoeken de lezers van dit nieuwe sub-genre een specifieke leeservaring. Een uitgebreide worldbuilding, veel ruimte om verliefd te worden op de karakters en een niet al te spannend levensverhaal! Wil jij dit sub-genre ontdekken, of ben je al fan en op zoek naar nieuwe titels? Lees dan snel verder! De boeken zijn in het Engels, maar wie weet waait het genre ook nog over naar Nederland. Wij hebben een paar cosy fantasy boeken voor jullie op een rijtje gezet. 

Legends and lattes - Travis Baldree
Na een leven vol premies en bloedvergieten hangt Viv voor de laatste keer haar zwaard op. De door de strijd vermoeide orc wil opnieuw beginnen en opent de allereerste coffeeshop in de stad Thune. Maar oude en nieuwe rivalen staan ​​succes in de weg, om nog maar te zwijgen van het feit dat niemand ook maar het flauwste idee heeft wat koffie eigenlijk is. Als Viv het mes achter zich wil laten en haar plannen wil realiseren, zal ze het niet alleen kunnen. Maar de echte beloningen van het onbekende pad zijn de reizigers die je onderweg tegenkomt. En of ze nu bij elkaar worden gebracht door oude magie, bladerdeeg of een vers gezette kop, ze kunnen partners, familie en iets diepers worden dan ze ooit had kunnen dromen.


The Very Secret Society Of Irregular Witches - Sangu Mandanna
Als een van de weinige heksen in Groot-Brittannië weet Mika Moon dat ze haar magie moet verbergen, haar hoofd naar beneden moet houden en uit de buurt moet blijven van andere heksen, zodat hun krachten zich niet vermengen en de aandacht trekken. En als wees die op jonge leeftijd haar ouders verloor en werd opgevoed door vreemden, is ze gewend om alleen te zijn en volgt ze de regels. Ze denkt dat niemand het serieus zal nemen, maar iemand doet het. Er komt een onverwacht bericht binnen waarin ze haar smeken om naar het afgelegen en mysterieuze Nowhere House te reizen om drie jonge heksen te leren hoe ze hun magie kunnen beheersen. Het overtreedt alle regels, maar Mika gaat toch en raakt onmiddellijk verstrikt in de levens en geheimen van niet alleen haar drie leerlingen, maar ook van een afwezige archeoloog, een gepensioneerde acteur, twee lankmoedige verzorgers en... Jamie. De knappe en stekelige bibliothecaris van Nowhere House zou alles doen om de kinderen te beschermen, en wat hem betreft vormt een vreemdeling als Mika een bedreiging. Een irritant aantrekkelijk dreigement. Terwijl Mika haar plekje in Nowhere House begint te vinden, begint de gedachte om ergens bij te horen als een reële mogelijkheid te voelen. Maar magie is niet het enige gevaar in de wereld, en als er gevaar op hun deur klopt, moet Mika beslissen of ze alles op het spel wil zetten om een ​​familie te beschermen waarvan ze niet wist dat ze die zocht....


That Time I Got Drunk And Saved A Demon - Kimberly Lemming
Het enige wat ik wilde, was mijn leven in vrede leiden. Misschien een kat nemen, mijn kruidenboerderij uitbreiden. Echt alles wat niet te maken heeft met een zoektocht waarbij een ork mijn gezicht eraf zou kunnen rukken. Maar ze zeggen dat de Godin favorieten heeft. Als dat zo is, ben ik duidelijk niet een van hen. Nadat hij de demon Fallon in een door wijn dronken verdoving had gered, wilde hij alleen maar een boze heks doden die zijn volk tot slaaf maakte. Ik bedoel, ik snap het, begrijp me niet verkeerd. Maar hij sleept me mee voor de rit, en ik ben er een beetje geïrriteerd over. Aan de positieve kant, hij blijft zijn shirt afbranden.


The Tea Dragon Society - K O'Neill
Dit boek volgt het verhaal van Greta, een leerling-smid, en de mensen die ze ontmoet terwijl ze verstrikt raakt in de betoverende wereld van theedraakjes. Na het ontdekken van een verloren theedraak op de markt, leert Greta over de uitstervende kunstvorm van het verzorgen van theedraak van de vriendelijke eigenaren van theewinkels, Hesekiel en Erik. Terwijl ze bevriend raakt met hen en hun verlegen pupil, Minette, ziet Greta hoe het vaartuig hun leven verrijkt - en uiteindelijk dat van haarzelf.


Sophie Go's Lonely Hearts Club - Roselle Lim
De nieuwe professionele matchmaker Sophie Go is teruggekeerd naar Toronto, haar geboorteplaats, na drie jaar in Shanghai te hebben doorgebracht. Haar baan wordt echter behoorlijk moeilijk gemaakt als ze wordt onthuld als oplichter - ze is nooit echt afgestudeerd van de matchmaking-school. In een competitieve markt als Toronto wil niemand een kans wagen op een onervaren en niet-geaccrediteerde matchmaker, en al snel wordt Sophie een outcast. Op zoek naar klanten stuit Sophie op een geheime club in haar appartementencomplex: de Old Ducks, zeven zeventigjarige Chinese vrijgezellen die nooit liefde hebben gevonden. Op de een of andere manier overtuigt ze hen om haar in dienst te nemen, maar haar matchmaking-vaardigheden worden op de proef gesteld terwijl ze de diepten van eenzaamheid, liefdesverdriet en liefde leert kennen door te proberen de moeilijkste matches van haar leven te maken.


Clean Sweep - Ilona Andrews
Aan de buitenkant is Dina Demille de belichaming van normaal. Ze runt een schilderachtige Victoriaanse bed and breakfast in een klein stadje in Texas, is eigenaar van een shih tzu genaamd Beast en is een perfecte buur, wiens grootste probleem zou moeten zijn wat ze haar gasten als ontbijt voorschotelt. Maar Dina is... anders: haar bezem is een dodelijk wapen; haar herberg is magisch en denkt voor zichzelf. Bedoeld als een onderkomen voor buitenaardse bezoekers, is de enige permanente gast een gepensioneerde Galactische aristocraat die het terrein niet kan verlaten omdat ze verantwoordelijk is voor de dood van miljoenen en iemand haar ter plekke zou kunnen neerschieten. Onder de gegeven omstandigheden is "normaal" een beetje een uitdaging voor Dina. En nu begint iets met slechte klauwen en diepwatertanden 's nachts te jagen... Dina voelt zich verantwoordelijk voor haar buren en besluit mee te doen. Het duurt niet lang of ze moet jongleren met de irritant aantrekkelijke, ex-militaire, nieuwe buurman, Sean Evans - een weerwolf van de alfastam - en de al even arresterende kosmische vampiersoldaat Arland, terwijl ze probeert haar herberg en zijn gasten veilig te houden. Maar de vijand waarmee ze wordt geconfronteerd, is anders dan alles wat ze ooit eerder is tegengekomen. Het is slim, wreed en dodelijk, en zichzelf tussen dit wezen en haar buren plaatsen, kan haar misschien alles kosten.


The Undertaking of Hart and Mercy - Megan Bannen
Hart is een maarschalk die moet patrouilleren in de vreemde en magische wildernis van Tanria. Het is een meedogenloze baan en Hart heeft niets anders dan tijd om na te denken over zijn eenzaamheid. Mercy heeft nooit een moment voor zichzelf. Ze heeft in haar eentje Birdsall & Son Undertakers overeind gehouden in weerwil van norse klootzakken zoals Hart, die de gave lijkt te hebben om te verschijnen wanneer haar geduld het dunst is. Na weer een irritante confrontatie met Mercy, merkt Hart dat hij een brief schrijft die eenvoudigweg aan "Een vriend" is gericht. Tot zijn grote verbazing komt er een anonieme brief terug en ontstaat er een voorzichtige vriendschap. Als Hart maar wist dat hij zijn ziel blootlegt aan de persoon die hem het meest woedend maakt: Mercy. Naarmate de gevaren van Tanria dichterbij komen, nemen ook de onwaarschijnlijke correspondenten toe. Maar kan hun opbloeiende romance de noodlottige ontdekking overleven dat hun penvrienden hun ergste nachtmerries zijn - elkaar?


Can't Spell Treason Without Tea - Rebecca Thorne
Het enige wat Reyna en Kianthe willen is een boekwinkel openen die thee schenkt. Versleten houten vloeren, planten op elke tafel, vuurgloed dat tussen de dakspanten drijft... allemaal aangevuld met liefde en goed gezelschap. Het punt is dat Reyna werkt als een van de privébewakers van de koningin, en Kianthe is de machtigste magiër die er bestaat. Hun leven verlaten is niet zo eenvoudig. Maar nadat een huurmoordenaar Reyna heeft gegijzeld, besluit ze dat ze klaar is met het riskeren van haar leven voor een egocentrische koningin. Ondertussen wacht Kianthe op een kans om de verantwoordelijkheid te ontvluchten - des te beter dat haar vriendin aan boord is. Samen vestigen ze zich in Tawney, een stad met meer draken dan mensen, en openen ze de winkel van hun dromen. Wat volgt is een gezellig verhaal over ongelukken, mysteries en een moordzuchtige koningin die de grootste driftbui van het rijk veroorzaakt. In een verhaal boordevol pijn/troost en stille gesprekken bij het haardvuur, zullen deze twee vrouwen ontdekken wat ze voor elkaar betekenen... en de wereld.


A Psalm for the Wild-Built - Becky Chambers
A Psalm for the Wild Built volgt Sibling Dex, een agender Monk die worstelt om zijn plek in het leven te vinden. Ze besluiten het leven van een theemonnik uit te proberen, iemand die door heel Panga reist en thee schenkt en een schouder heeft om op uit te huilen, tegen te praten of gewoon iemand om in stilte bij te zitten.

 

 


Half a Soul - Olivia Atwater
Het is moeilijk om een ​​echtgenoot te vinden in Regency England als je een jongedame bent met maar een halve ziel. Sinds ze door een fee is vervloekt, heeft Dora Ettings geen gevoel van angst of verlegenheid meer - een toestand die haar vatbaar maakt voor onbedoelde schandalen. Wanneer Elias Wilder, de knappe, vreemde en uiterst lompe Lord Sorcier van Engeland de toestand van Dora ontdekt, wordt ze steeds dieper meegezogen in de eigenaardige en gevaarlijke feeënwereld. Als Dora's reputatie zowel haar vloek als haar plotselinge connectie met de minst geliefde man in de hele high society kan overleven, dan kan ze haar normale plek in de wereld weer opeisen. . . maar hoe langer Dora met Elias Wilder doorbrengt, hoe meer ze begint te vermoeden dat iemand inderdaad verliefd kan worden, zelfs met maar een halve ziel. 


Inked - Rachel Rener
Als Zayn, je bloedhete baas, je vertelt om nooit de voorraad luxe tattoo-inkt aan te raken die in zijn kantoor is opgeborgen, luister je naar hem... tot de dag dat je eigen inkt op is, je kronkelende klant op het punt staat om te plassen zijn broek, en je baas nergens te bekennen is. Wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen, toch? Ik verwachtte volledig dat Zayn tegen me zou schreeuwen als hij terugkwam in de winkel. Wat ik niet had verwacht, was dat de verse cobra-tatoeage op de kont van mijn cliënt op magische wijze tot leven kwam. Of de interdimensionale archiefkast achter in Zayns kantoor. En, oh, had ik al gezegd dat mijn prachtige, magie-inkt-hamsterende baas eigenlijk een incubus is? Nu - buiten mijn schuld (grotendeels) - moeten we ons wagen in een vreemd en ver land waar een oneindige lijst van dodelijke flora, fauna en elfen op ons wachten. Als je daar de reeks slecht getimede, hysterische telefoontjes van mijn joodse moeder aan toevoegt, is er één ding waar ik dankbaar voor ben: er is geen mobiele service in het elfenrijk.


A Wizard's Guide to Defensive Baking - T. Kingfisher
De veertienjarige Mona is niet zoals de tovenaars die belast zijn met het verdedigen van de stad. Ze kan de bliksem niet beheersen of met water praten. Haar bekende is een zuurdesemstarter en haar magie werkt alleen op brood. Ze heeft een comfortabel leven in de bakkerij van haar tante en maakt peperkoekmannen aan het dansen. Maar Mona's leven staat op zijn kop als ze een lijk op de bakkerijvloer vindt. Een huurmoordenaar besluipt de straten van Mona's stad, op jacht naar magische mensen, en het lijkt erop dat Mona zijn volgende doelwit is. En in een omstreden stad die plotseling verstoken is van tovenaars, is de huurmoordenaar misschien wel de minste van Mona's zorgen...


Flowerheart - Catherine Bakewell
Clara's magie is altijd wild geweest. Maar het is nooit gevaarlijk geweest. Dan zorgt een simpele aanraking ervoor dat er giftige bloemen bloeien in de borst van haar vader. De enige manier om hem te genezen is door een extreem moeilijke spreuk uit te spreken die perfecte controle vereist. En de enige die wil helpen is haar voormalige beste vriend, Xavier, die is uitgegroeid van een lief, verlegen kind tot iemand die afstandelijk en mysterieus is. Xavier vraagt ​​er een verschrikkelijke prijs voor, wetende dat Clara alles zal geven om haar vader te redden. Terwijl ze worstelt om de nieuwe Xavier te verzoenen met de jongen van wie ze ooit hield, ontdekt ze hoeveel geheimen hij verbergt. En terwijl ze op jacht gaat naar de waarheid, vindt ze in plaats daarvan de wortel van een vreselijke duisternis die het koninginnendom in haar greep heeft - een duisternis die alleen Clara's magie krachtig genoeg is om te stoppen.


Lees ook: Deze cosy crime-boeken wil je lezen

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Zoek in artikelen