Populaire boeken die in april 2023 verschijnen

De lente is nu echt in aantocht wat betekent dat we af en toe alweer lekker in het zonnetje gaan zitten. En hoe fijn is het om dan een goed boek te lezen? In april verschijnen er weer heel veel populaire boeken. Denk aan de nieuwste roman van Chantal van Gastel, het vierde deel in de Blood and Ash serie van Jennifer L. Armentrout en een nieuwe feelgood van Jill Mansell! Kortom, voor ieder wat wils!

Heeft iemand Charlotte Salter gezien? - Nicci French (4 april)
Charlotte Salter komt niet opdagen op het grote feest voor de verjaardag van haar man, Alec. Hij blijft onverstoord, maar hun dochter Etty raakt er naarmate de avond vordert steeds meer van overtuigd dat haar moeder iets vreselijks is overkomen. De politie wordt ingeschakeld, maar er zijn geen aanknopingspunten. Dan wordt het lichaam van een dorpsgenoot gevonden. Houdt dit verband met de verdwijning? Jaren later komen Etty en haar broers bijeen om het ouderlijk huis leeg te ruimen omdat Alec naar een verpleeghuis moet. Het hele gezin is getekend door de gebeurtenissen van al die jaren daarvoor. Weer wordt er een misdrijf gepleegd in het dorp. Rechercheur Maud Grey wordt op de zaak gezet. Aan haar de taak om een onwillige politiemacht mee te krijgen oud zeer op te rakelen om niet alleen dit misdrijf maar ook de twee zaken uit het verleden op te lossen. Want niemand heeft Charlotte Salter ooit nog gezien…


Nu we hier toch zijn - Chantal van Gastel (4 april)
Al tien jaar lang neemt Audrey elke dag dezelfde route naar haar werk. Zodra ze de rotonde naar het parkeerterrein nadert, verandert ze in Audrey van HR. Die Audrey is gemotiveerd en betrouwbaar, drinkt groene thee en maakt iedere dag to-dolijstjes. Maar eigenlijk staat ze op instorten. Elke ochtend wordt het moeilijker om uit bed te komen; ze gebruikt de snoozefunctie steeds vaker. En telkens als ze de rotonde ziet verschijnen, stelt ze zich voor hoe het zou zijn om gewoon door te rijden en een ander leven te beginnen. Groots en meeslepend, zoals in haar lievelingsfilms. Maar in plaats daarvan doet ze wat er van haar verwacht wordt. En niemand die het doorziet. Tot die maandagochtend dat ze Lynx ontmoet. Hij is de gevel aan het schilderen en weet vanaf de steiger steeds haar aandacht te trekken. Zijn ‘leven in het nu’-mentaliteit wakkert iets in haar aan. Voor één keer besluit Audrey te doen wat ze altijd al wilde. Ze belandt in Parijs. Alleen en zonder plan. Maar misschien is dat precies wat ze nodig heeft…


De strijd van twee koninginnen - Jennifer L. Armentrout (5 april)
Casteel weet maar al te goed hoe sluw en slecht de Bloedkoningin is. Toch is hij verbijsterd als hij over haar gruwelijke daden hoort. Poppy is vastbesloten om de koning te bevrijden, maar heeft daarvoor de hulp nodig van de generaals van Atlantië. Beiden moeten alles in de strijd gooien om een einde te maken aan wat de Bloedkoningin is begonnen. Dat betekent dat Poppy in het reine moet komen met de profetie die ze al zo lang vreest. De profetie die laat zien wie ze werkelijk is.


Triple Cross - James Patterson (6 april)
Een zorgvuldige moordenaar: nooit wordt hij gezien, nooit laat hij enig bewijs achter.Een true crime-journalist: hij ziet patronen die niemand anders ziet. Hij herkent een perfecte moord, en gelooft dat de seriemoordenaar nooit zal worden gepakt.Een gouden duo: Cross en Sampson. Niemand heeft ze ooit verslagen en ze geloven niet in de perfecte moord. Samen besluiten ze de uitdaging aan te gaan en langzaam sluit het net zich om de meest gezochte seriemoordenaar, de Familieman. Maar dan besluit de Familieman de rollen om te draaien, en verlegt hij zijn vizier naar Alex Cross en zijn gezin.


Moeders en dochters - Erica James (12 april)
Tot zijn dood heeft Naomi samen met haar man hun dochters Martha en Willow opgevoed. De zussen konden niet meer van elkaar verschillen: Martha is vastberaden en gedreven zoals haar vader, terwijl Willow een vrije geest is. Ondanks dat moeder en dochters een goede band hebben, zijn er dingen die Naomi voor haar meisjes heeft achtergehouden, zoals het feit dat haar huwelijk met hun vader niet zo gelukkig was als het leek... Nu ze weduwe is, hoopt Naomi op een nieuw begin met buurman Ellis, maar haar dochters accepteren haar nieuwe relatie niet van harte. Kunnen deze drie vrouwen elkaar weer vinden in hun zoektocht naar geluk?


De stad in je hoofd - Tessa de Loo (14 april)
Het huis van zijn familie wordt voor de ogen van de achtjarige Twan vernietigd bij een bombardement in de Tweede Wereldoorlog. De omliggende Bovenstad, fraai op een heuvel gelegen met uitzicht op de rivier, stort brandend in. Ineens is hij wees en een tante ontfermt zich over hem. Jaren later ontluikt een liefde tussen hem en een jonge vrouw, en Twan koopt en restaureert een huis in de schilderachtige Benedenstad. Maar de wereld moderniseert en het stadsbestuur besluit de oude huizen daar te vervangen door nieuwbouw. Twan strijdt om het historische stadsdeel te redden voor de dreigende sloop, maar hierbij keert het trauma uit zijn jeugd in volle hevigheid terug.


Het zonnetje in huis - Jill Mansell (18 april)
Wie had kunnen denken dat de excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan en een dak boven haar hoofd in het dorp Foxwell in de Cotswolds. Een heerlijke plek, waar toevallig ook nog Remy woont, de nogal aantrekkelijke oudere broer van Lou’s vriend Sammy. Niet dat Remy haar ziet staan, maar toch… De immer knorrige Edgar heeft echter wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Kan Lou zich aan die belofte houden?


Simpele leugens - David Baldacci (18 april)
Ex-politieagent Mickey Gibson is pas sinds kort aan de slag bij ProEye. Haar werk bestaat uit het online traceren van de bezittingen van schatrijke oplichters die hun schuldeisers in de kou laten staan. Op een dag wordt ze gebeld door een zekere Arlene Robinson die zegt ook voor ProEye te werken. Ze krijgt opdracht naar de woning van de beruchte en gevluchte wapenhandelaar Rutger Novak te gaan om de inboedel te inventariseren. Maar in plaats van pracht en praal vindt Mickey in een geheime kamer het in verregaande staat van ontbinding verkerende lichaam van een man. Het slachtoffer is niet Rutger Novak, wiens huis het ook helemaal niet blijkt te zijn, maar een zeer op zijn privacy gestelde miljonair. En wat nog veel verontrustender is: niemand bij ProEye heeft ooit van Mickeys opdrachtgever Arlene Robinson gehoord.


De kus - Santa Montefiore (18 april)
Madison heeft altijd geweten dat ze niet dezelfde vader heeft als haar broers en zussen. Maar pas toen ze achttien werd, hoorde ze voor het eerst zijn naam. En nu wil ze de man ontmoeten van wie ze haar blonde haren en blauwe ogen heeft geërfd. Robert is een gelukkig man. Hij heeft een mooi huis, een geweldige vrouw en drie intelligente zonen. Maar Robert draagt een geheim met zich mee: achttien jaar geleden beging hij een fout. Een korte affaire resulteerde in een dochter waar niemand iets van weet. Robert moet zijn familie na al die jaren eindelijk de waarheid vertellen. Zullen ze in staat zijn hem te vergeven en Madison in hun harten te sluiten?


No Exit - Maren Stoffels (19 april)
Vesper stapt aan boord van een luxe cruiseschip. Ze denkt dat ze een vakantie tegemoet gaat, maar niets blijkt minder waar. Ze is door haar vader en door haar school opgegeven voor No Exit, een heropvoedprogramma voor pesters, ver weg van de buitenwereld. Al snel komt Vesper erachter dat No Exit geen grenzen kent. Ze is in levensgevaar, samen met alle anderen aan boord. En dan is er nog die ene medegevangene, die beweert dat ze onschuldig is. Vesper moet ontsnappen, maar hoe moet dat midden op open zee?


Strandfeest - Suzanne Vermeer (25 april)
Hanneke is met haar stiefkinderen Vera en Max op een prachtig resort aan het Meer van Ohrid. Het is hun eerste vakantie sinds het overlijden van hun vader en Hannekes grote liefde. Hier kunnen ze weer ontspannen en op het resort zijn veel Nederlandse leeftijdsgenoten bij wie Vera en Max aansluiting vinden. Maar de sfeer op het resort slaat om wanneer een van de leiders van het animatieteam op tragische wijze om het leven komt. Als Hanneke hoort dat hij niet de eerste jongere is die daar is verdronken, ontstaan er twijfels over het ongeluk. En wat hebben de beruchte plaatselijke strandfeesten hiermee te maken?


Lees ook: Goede voordelige ebook fantasy series onder de 10 euro

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Verloren woorden - Robert MacFarlane

  • Recensie: Bridgerton 

  • Eat this meat - Blendbrothers

Zoek in artikelen