Chicklit top-5: juni

Elke maand verschijnen er nieuwe boeken, véél nieuwe boeken. Dit maakt het kiezen er zeker niet makkelijker op. Gelukkig lezen wij alle boeken voor je en vertellen je precies welke je zeker weten móet lezen of welke je beter in de boekhandel kunt laten staan. Hier vind je een overzicht van de laatste toppers...

Glazuur - Lisette Jonkman
De vierentwintigjarige Sophie baalt vreselijk van haar baan als manusje-van-alles bij het grote reclamebureau CopyBlinders: het enige wat ze doet is koffie halen. En zelfs daar blundert ze dagelijks mee. Nog erger is dat haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en in een regelrechte bitch is veranderd. Bovendien heeft Karlin een relatie met Rein, op wie Sophie al een paar eeuwen heimelijk verliefd is. Als Sophie voor de zoveelste keer uitgekafferd wordt, uitglijdt in de gang en ervan is overtuigd dat ze nooit een droombaan, droombankrekening of droomrelatie zal krijgen is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen. Hou je vast!
   
Liefde is lavendel blauw - Bridget Asher
Na de dood van haar man moet Heidi verder met haar leven. Samen met haar zoontje en haar zestienjarige nichtje gaat ze op vakantie naar het familiehuis in de Provence. Maar bij aankomst is de rust ver te zoeken. Het huis is verwaarloosd, de kinderen zijn lastig, en al hun spullen zijn onderweg gestolen. Gelukkig is daar Julien, de buurjongen met wie Heidi vroeger altijd speelde. Hij is van een bokkige puber veranderd in een o zo charmante, hulpvaardige Fransman. Misschien een beetje té hulpvaardig?
   
Een tweede kans - Harriet Evans
Eleanor Bee is redacteur bij een uitgeverij waar vooral romantische boeken worden gepubliceerd. Maar ook al zit ze dag in, dag uit tussen de romantische verhalen, diep in haar hart gelooft ze niet in ware liefde. Daar komt verandering in als haar dromerige baas Rory opbiecht dat hij van haar houdt. Maar als Rory iets doet wat Eleanor hem niet kan vergeven, eindigt hun romance abrupt. Eleanor wordt cynischer dan ooit en besluit dat ze verder moet met haar leven. En waar kun je dat nu beter doen dan in de meest bruisende stad ter wereld, New York? Ze regelt een nieuwe woning, een nieuwe baan en een nieuwe look, en voor ze het weet is ze veranderd in een mooiere en succesvollere versie van zichzelf. Dan vindt ze een uitnodiging voor de bruiloft van Rory op haar deurmat. Eleanor gaat terug naar Londen, niet wetend hoeveel ze nog voor Rory zal voelen of hoeveel moois haar oude leven haar misschien nog te bieden heeft.
   
Een leven vol taart - Wendy Schlagwein
Een leven vol taart staat vol met feestelijke taart ontwerpen voor bijzondere momenten in je leven; van een geboortetaart tot een pensioentaart, van een trouwtaart tot een scheidingstaart. Maar je kunt de taarten uit dit boek natuurlijk ook maken voor iemand die je lief is, een zus die trouwt of een vriendin die moeder wordt. Het zijn perfecte momenten om hen te verwennen en te verrassen met een speciale en zelfgemaakte taart! Wendy Schlagwein laat zien hoe je een ''gewone'' taart omtovert tot een spectaculaire creatie. Of je nou je eerste taart bakt of al jaren bezig bent met deze hobby, in dit boek staan taarten die iedereen kan maken. Stap voor stap legt Wendy uit hoe je de taarten opbouwt en de figuurtjes boetseert. Sta verstelt van wat je handen, met de duidelijke instructies in dit boek, allemaal kunnen maken! 
   
De Burwood Baby''s
Grace, Vicky, Ruth en Saskia, alle vier zitten ze op dezelfde school in Burwood, alle vier hebben ze een geheim. Maar het leven in het gezapige, welvarende Burwood komt op zijn kop te staan als niet één, maar vier tieners zwanger blijken te zijn. De media dalen als aasgieren op Burwood neer, de krantenkoppen schreeuwen Wie zijn de vaders van de baby’s? Hebben alle vier de baby’s dezelfde vader? Dit kan geen toeval zijn ... zijn de burwood meisjes soms deel van een tienerzwangerschapscultus? Het tumult lijkt de kleine, rijke, groene gemeenschap aan te tasten, maar onder de oppervlakte borrelde het al langer. En voordat het weer beter kan worden, wordt het eerst nog veel, veel erger.

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • Young Adult top-5: september

  • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen