Young Adult top-5: juni

Genoeg van het EK-gezemel en is er verder niets anders op TV? Lees dan eens een boek! Aflopen maand zijn er weer een heleboel leuke titels verschenen. Wij hebben de toppers die je echt MOET lezen voor je op een rijtje gezet.


The Fame Game - Lauren Conrad
Madison Parker, die we al kennen uit de L.A.Candy-trilogie, ruikt eindelijk haar kans om het lievelingetje van Amerika te worden als realityshow L.A.Candy een spin-off krijgt; The Fame Game. Het enige probleem is haar tegenspeelster Carmen. Zij is opgegroeid in Hollywood en weet precies volgens welke regels ze het spel moet spelen om beroemd te worden…  
   
Glazuur - Lisette Jonkman
De vierentwintigjarige Sophie baalt vreselijk van haar baan als manusje-van-alles bij het grote reclamebureau CopyBlinders: het enige wat ze doet is koffie halen. En zelfs daar blundert ze dagelijks mee. Nog erger is dat haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en in een regelrechte bitch is veranderd. Bovendien heeft Karlin een relatie met Rein, op wie Sophie al een paar eeuwen heimelijk verliefd is. Als Sophie voor de zoveelste keer uitgekafferd wordt, uitglijdt in de gang en ervan is overtuigd dat ze nooit een droombaan, droombankrekening of droomrelatie zal krijgen is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen. Hou je vast!  
   
Between - Jessica Warman
Op de ochtend van haar achttiende verjaardag wordt Elizabeth Valchar mooi, populair en rijk wakker op het jacht, waar ze haar feest gaf, door een aanhoudend gebonk. Wanneer ze op onderzoek uitgaat, ontdekt ze haar eigen verdronken lichaam. Liz herinnert zich niets van wat er gebeurd is en kan alleen maar vol afschuw naar haar eigen lijk kijken. Algauw komt Alex Berg haar gezelschap houden, een jongen die Liz kent van school en die is doodgereden bij een hit and run. De twee proberen door hun herinneringen in elkaar te passen, samen te ontdekken wat er met hen gebeurd is. Naarmate Liz zich meer herinnert, ontdekt ze dat ze steeds vaker ging hardlopen en steeds minder at. Liz'' moeder leed aan anorexia en zij overleed toen Liz negen jaar was. De mensen om Liz heen waren bezorgd om haar, maar er was iets veel groters dat Liz'' leven bedreigde.  
   
Ik + Earl + de stervende Rachel - Jesse Andrews
De zeventienjarige Greg Gaines leidt een onzichtbaar bestaan op school en dat bevalt hem prima. Hij heeft één vriend, Earl, met wie hij films maakt. Greg is de eerste om toe te geven dat de films ''f*@$ing slecht'' zijn, maar niemand krijgt ze toch te zien. Wanneer klasgenote Rachel leukemie blijkt te hebben, wordt Greg door zijn moeder min of meer gedwongen Rachel bij te staan in deze moeilijke tijd. Greg voelt daar helemaal niets voor, maar laat zich toch overhalen. Algauw gaat het bergafwaarts met Rachel en de kans op genezing lijkt met de dag kleiner te worden. Greg en Earl besluiten een afscheidsfilm voor haar te maken. Het wordt De Slechtst Gemaakte Film Aller Tijden, zoals Greg het zelf noemt, maar wel een van de aangrijpendste en indrukwekkendste ervaringen in het leven van de drie jongvolwassenen.  
   
Fallen in love - Lauren Kate
Dit is het verhaal van Luce en haar zoektocht naar de waarheid. Dit is het verhaal waar iedereen voor zal vallen. In vier verhalen en een epiloog ontdekt de lezer alles over de eerdere levens van de belangrijkste personages uit de Fallen-serie. Het draait niet alleen om Luce en Daniel. Zo worden Miles en Shelby in de middeleeuwen verliefd, ontdekt Roland een andere kant van Arriane, vraagt Arrianes liefde Aleksandr haar hoogverraad te plegen tegenover Daniel en beleven Luce en Daniel eenmalig een romantische Valentijnsdag. In de epiloog komen alle karakters samen.  
   

Welke heb je al gelezen, of zou je graag willen lezen?

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen