Chicklit top-5: juli

Elke maand verschijnen er nieuwe boeken, véél nieuwe boeken. Dit maakt het kiezen er zeker niet makkelijker op. Gelukkig lezen wij alle boeken voor je en vertellen je precies welke je zeker weten móet lezen of welke je beter in de boekhandel kunt laten staan. Hier een overzicht van de laatste toppers...

Het roer om - Lucy Diamond
Polly Johnson is een succesvolle zakenvrouw. Ze geeft geld uit als water, drinkt elke dag champagne in een exclusieve club en woont in een groot appartement in Londen. Dan slaat het noodlot toe: Polly verliest haar baan. Voor ze het goed en wel beseft staat haar woning in de verkoop en is er niets meer over van haar luxeleventje. Noodgedwongen trekt ze bij haar ouders in, die in een klein huisje op het Engelse platteland wonen. Als ze haar zus Clare weer ziet, wordt Polly voor het eerst geconfronteerd met haar afstandelijke en egocentrische houding. Ze begint zich te realiseren hoe eenzaam en kaal haar leven in Londen was. Maar net als ze zich eindelijk weer wat gaat openstellen voor anderen, komt ze haar jeugdliefde Jay tegen, van wie Polly niet voor niets voorgoed afscheid had genomen...
   
Jackie - Maaike Schutten
In Jackie krijgt de twee-eiige tweeling Sofie en Daan (30), die zijn opgevoed door twee vaders, totaal onverwacht een telefoontje uit het ziekenhuis van hun, tot dan toe onbekende, biologische moeder Jackie. Ze besluiten haar in Amerika op te zoeken en storten zich in een avontuur waardoor al hun aannames op losse schroeven komen te staan.
   
Drie nachten in New York - Michelle Jackson
Eve gelooft niet in de prins op het witte paard. Als directeur van datingbureau Just for Coffee is ze van mening dat het juiste zoekprofiel en een gezonde bankrekening voldoende moeten zijn om de ware te vinden. Het lot lijkt het daar echter niet mee eens te zijn.
Nicky, een alleenstaande moeder, is voor het eerst van haar leven in New York en ze heeft maar één doel: shoppen! Maar ze vindt veel meer dan ze zocht.
Rachel heeft even een time-out van haar gespannen huwelijk nodig, en ze grijpt haar bezoekje aan New York meteen aan om haar knappe broer Connor te bezoeken. Een vakantieliefde is het laatste waar ze op zit te wachten. Tot ze sexy Alex ontmoet, die achter het duistere geheim komt waar ze al jaren mee rondloopt. Haar veilige, zekere leven in Dublin komt in gevaar...
Van de High Line tot SoHo, en van de Boathouse tot Chelsea - de magie van New York verandert hun levens voorgoed!
   
Dinsdag is voorbij - Nicci French
In een vervallen huis in het oosten van Londen wordt het opgezwollen, door vliegen omzwermde lijk van een man aangetroffen, rechtop zittend in een leunstoel. Het huis is van Michelle Doyce, een kwetsbare vrouw met ernstige psychische problemen. Het onderzoek toont aan dat de man elders om het leven is gekomen en dat zijn lijk naar het huis is overgebracht. De enige informant is Michelle, wier uitspraken de recherche voor raadsels stellen. Inspecteur Karlsson roept Frieda Klein te hulp, en weer raakt zij verstrikt in de duistere kant van het leven in Londen. Met behulp van Frieda komt de politie erachter dat het slachtoffer geen onschuldig man was, maar een gewiekste, roofzuchtige zwendelaar, die van zijn charme gebruikmaakte om te profiteren van de diepgewortelde angsten en noden van anderen. Wanneer Frieda meer te weten komt van het verleden van de mysterieuze dode en zijn slachtoffers leert kennen, blijkt ze zich in groot gevaar te bevinden en meer vijanden te hebben dan ze dacht.
   
De vraagprijs - Madeleine Wickham
Liz en Jonathan hebben niet één maar twee hypotheken, een berg schulden en een mopperende puberdochter. Tot makelaar Marcus in hun leven verschijnt – en al hun problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Marcus regelt de perfecte huurders voor hun oude huis. Harten en dromen slaan op tilt. En spoedig zijn de levens van alle betrokkenen aan een grondige renovatie toe. Zou Marcus daar ook raad op weten?

Welk van deze boeken zou je het liefste willen lezen?

Nieuwste artikelen

  • De 12 populairste reality series van het moment.

  • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

  • Deze Fan Art laat ons het verdere leven van bekende personages zien

  • The Bodyguard remake in de maak, Lizzo pitcht zichzelf en Chris Evans

  • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen