Chicklit top-5: augustus

Elke maand verschijnen er nieuwe boeken, véél nieuwe boeken. Dit maakt het kiezen er zeker niet makkelijker op. Gelukkig lezen wij alle boeken voor je en vertellen je precies welke je zeker weten móet lezen of welke je beter in de boekhandel kunt laten staan. Hier een overzicht van de laatste toppers...

Vlinders voor altijd - Jill Mansell
Lara is zestien en zwanger als haar vader haar het huis uitzet. Wat moet ze doen? Ze vlucht naar haar tante Nettie, een robuuste oude vrijster met rare gewoonten – maar met een hart van goud. Lara mag daar blijven, samen met haar baby Gigi.
Achttien jaar later gaat Lara voor het eerst terug naar haar geboortestad, voor haar vaders begrafenis. Niemand herkent haar nog. Behalve haar vroegere hartsvriendin Evie natuurlijk.
En dan! Ze kan wel door de grond zakken: daar is ook haar vriendje van toen. Ze heeft hem nooit verteld dat hij de vader is van haar dochter Gigi. Voor Lara het weet, is ze in een mallemolen van gebeurtenissen beland, vol met raadsels en een hopeloze verliefdheid.
   
Zonder Lisa - Svea Ersson
Als Eva na een spelletje verstoppertje vanuit haar schuilplek tevoorschijn komt, kan ze haar dochter van vijf nergens meer vinden. Een zoektocht levert niets op, het meisje lijkt spoorloos verdwenen. De politie wordt ingeschakeld en dan begint het eindeloze wachten. Waar is Lisa? Wie heeft het op haar voorzien en waarom?
   
De tijd van mijn leven - Cecelia Ahern
Lucy Silchester komt thuis van haar werk en vindt een envelop op haar deurmat. In de envelop zit een uitnodiging voor een ontmoeting met haar leven. Maar Lucy, te druk met het ontwijken van haar familie en vrienden en het schelden op haar werk, mist de afspraak.
   
Bon Bini Beach - Suzanne Vermeer
Lilian en Dominique, twee Nederlandse studentes, gaan vakantie vieren op de Antillen waar de vader van Dominique een huisje heeft. Ze hebben er al weken naar uitgekeken en het belooft een geweldige tijd met veel feesten, luieren en shoppen te worden. Maar niets is minder waar.
Op een avond staan er twee mannen voor de deur die naar Dominiques vader vragen. Omdat ze onraad ruikt, doet ze zich voor als een gast. Ze weet niet alles van haar vaders zaken en dat wil ze graag zo houden. Tijdens een heftige avond uitgaan, verliest Dominique haar vriendin uit het oog. Als ze de volgende morgen met een kater wakker wordt, is Lilian nog steeds niet terug. Waarschijnlijk is ze met iemand meegegaan en Dominique wacht het rustig af. Pas als ze ’s avonds nog steeds niets van Lilian heeft gehoord en alleen maar haar voicemail krijgt, begint Dominique zich echt zorgen te maken. Het lijkt erop dat Lilian is verdwenen…
   
Verbonden met mij - Ciara Geraghty
Volgens Dara Flood heeft de meest interessante gebeurtenis uit haar leven al vóór haar geboorte plaatsgevonden…
Dertien dagen voordat zij ter wereld kwam, vertrok de vader van Dara Flood om een pakje sigaretten te halen en kwam nooit meer terug. Nu leeft Dara een ongecompliceerd leventje. Ze eet op woensdag pizza met haar vriendinnen. Op vrijdag heeft ze salsales met haar zus Angel. En de zaterdagavond is meestal gereserveerd voor een vriendje. Een veilig, maar wel erg voorspelbaar leven dus. Maar op het moment dat Angel ziek wordt, verandert alles. Dara moet nu dringend haar vader, Mr Flood, zien te vinden en ze huurt daarom een privédetective in; de woest aantrekkelijke, ex-politieman Stanley Flinter. Samen gaan ze op zoek naar haar vader en in Dara’s zorgvuldig geregisseerde leven begint het te rommelen. Uiteindelijk vindt ze Mr Flood, maar wel een heel andere dan naar wie ze op zoek was…

Welke van deze boeken gaat meteen op jouw to-read lijstje?

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

Zoek in artikelen