Young Adult top-5: augustus

Ja hoor, de zon schijnt ein-de-lijk! Heb je hem gespot? Duik er dan meteen in! Met een goed boek bijvoorbeeld. Want wat is er nu een betere combinatie dan bijbruinen en lezen tegelijk? Precies! We hebben de vijf grootste aanraders van deze maand voor je op een rijtje gezet.

Starters - Lissa Price
Callie heeft haar ouders verloren in een biologische oorlog waarin alle mensen tussen de twintig en zestig jaar oud zijn omgekomen. Zij en haar broertje zijn onerkende kinderen: de overheid jaagt op hen om hen als slaaf in te zetten. Callies broertje is ernstig ziek. Hun enige kans op overleving biedt een ondergrondse organisatie: de bodybank. Hier kan een Ender (iemand van de oude generatie) voor een aanzienlijk bedrag nog een keer jong zijn, door via een neurochip het lichaam van een Starter (jong persoon) over te nemen. Ten einde raad gaat Callie met de bodybank in zee, maar haar chip blijkt niet goed te werken. Als ze ontdekt wat deze Ender van plan is, beseft Callie dat ze in een levensgevaarlijke situatie is beland.
   
Vlinders voor altijd - Jill Mansell
Lara is zestien en zwanger als haar vader haar het huis uitzet. Wat moet ze doen? Ze vlucht naar haar tante Nettie, een robuuste oude vrijster met rare gewoonten – maar met een hart van goud. Lara mag daar blijven, samen met haar baby Gigi.
Achttien jaar later gaat Lara voor het eerst terug naar haar geboortestad, voor haar vaders begrafenis. Niemand herkent haar nog. Behalve haar vroegere hartsvriendin Evie natuurlijk.
En dan! Ze kan wel door de grond zakken: daar is ook haar vriendje van toen. Ze heeft hem nooit verteld dat hij de vader is van haar dochter Gigi. Voor Lara het weet, is ze in een mallemolen van gebeurtenissen beland, vol met raadsels en een hopeloze verliefdheid.
   
Stad van glas - Cassandra Clare
Om het leven van haar moeder te redden, moet Clary naar de Stad van Glas, waar de Schaduwjagers oorspronkelijk vandaan komen. De stad betreden zonder toestemming betekent de doodstraf. Clary’s beste vriend Simon wordt gevangen gehouden door de Schaduwjagers, haar broer Jace wil haar uit de weg ruimen en de kwaadaardige Valentine maakt zich klaar om alle Schaduwjagers voorgoed uit te roeien. Clary’s enige kans om Valentine te verslaan, is om de hulp in te schakelen van de mysterieuze Sebastian. Maar kunnen Benedelingen en Schaduwjagers hun haat voor elkaar opzij zetten om samen te werken?
   
Style Yourself - Jane Aldridge e.a.
Style Yourself is dé fashionguide voor echte fashionista''s die dagelijks bezig zijn met mode en stijl. Het boek staat vol ideeën en tips voor originele en gewaagde outfits, en prikkelt je creativiteit. Lees hoe Tavi Gevinson een hoedje maakte van een cadeauverpakking en zich liet inspireren door snoep. Ontdek dat outfits in één kleur helemaal niet saai hoeven te zijn, zie op hoeveel manieren je hetzelfde kledingstuk kunt dragen en leer hoe je verschillende stoffen, prints en materialen met elkaar kunt combineren. Dankzij de vele foto''s en tips van de 95 hipste fashionbloggers ter wereld en de talloze illustraties, is Style Yourself een prachtig naslagwerk voor de modefans van nu. 
   
Meegesleurd en opgesloten - Edeet Ravel
De zomervakantie van de zeventienjarige Chloe in Griekenland komt tot een abrupt einde wanneer ze plotseling wordt meegesleurd in een auto. Ze wordt vastgebonden en krijgt een prop in haar mond. Als ze ontwaakt uit haar verdoving, bevindt ze zich in een smerige loods. Chloe vreest het ergste. Na enkele wanhopige dagen, is ze opgelucht als haar gijzelnemer eindelijk langskomt. Maar zijn bekendmaking dat ze vastgehouden wordt voor een uitwisseling van gevangenen, maakt haar niet minder bang. Haar gijzelnemer is koud en afstandelijk, maar hij komt geregeld op bezoek en brengt vaak cadeautjes mee. Voor ze het goed en wel beseft, koestert Chloe gevoelens voor hem, gevoelens die haar volledig verrassen. In plaats van bang te zijn voor hem, fantaseert ze over hun leven samen. En is het haar verbeelding of heeft haar gijzelnemer dezelfde gevoelens?

Met welke titel wil jij het liefste de zon induiken?

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De beste Young Adult sprookjes

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

Zoek in artikelen