Chicklit top-5: september

Elke maand verschijnen er nieuwe boeken, véél nieuwe boeken. Dit maakt het kiezen er zeker niet makkelijker op. Gelukkig lezen wij alle boeken voor je en vertellen je precies welke je zeker weten móet lezen of welke je beter in de boekhandel kunt laten staan. Hier een overzicht van de laatste toppers...

Tot de laatste cent... - Erin Duffy
Alex wordt aangenomen bij een van de grootste handelshuizen op Wall Street en komt als vierentwintigjarige in een macho mannenwereld terecht. Dan slaat de beurscrash toe! Blijft Alex? Of moet ze haar hoge hakken uitschoppen en keihard wegrennen? Een blik achter de schermen van de tumultueuze beursvloer, waar dromen en miljarden in een vloek en een zucht kunnen verdampen.
   
De verjaardag - Danielle Steel
Valerie Wyatt, een succesvolle styliste en beroemde televisiepersoonlijkheid, wordt zestig. Het belooft een zware dag te worden voor haar: ze doet er alles aan om haar ware leeftijd te verhullen en is tot haar verdriet al jaren alleen door haar drukke baan.
Jack Adams, voormalig topsporter, werkt bij dezelfde televisiemaatschappij als Valerie. Hij staat vooral bekend om zijn seksuele escapades met veel jongere modellen. Op zijn vijftigste verjaardag wordt hij met hevige pijn wakker en besluit hij zijn leven radicaal te veranderen.
Valeries dochter April, eigenares van een beroemd restaurant, is die dag ook jarig: ze wordt dertig en wordt geconfronteerd met haar man- en kindloze bestaan. Haar zaak is haar alles, maar voor hoe lang?
De levens van deze drie mensen worden onverwacht op hun kop gezet door een gewelddadige gijzeling en een kortstondige romance. Dit is een verjaardag om nooit te vergeten: nieuwe relaties ontstaan, vol hoop, liefde en warmte.
   
Het eerste jaar van haar huwelijk - Anita Shreve
Eén moment van roekeloosheid, maar het had ingrijpende gevolgen voor hen allemaal en zou hun leven voorgoed veranderen… Margaret en Patrick zijn nog niet zo lang getrouwd en hebben zich recentelijk in Afrika gevestigd, wanneer ze zich enthousiast aansluiten bij hun Britse vrienden voor een expeditie naar de top van Mount Kenya. Tijdens de beklimming gebeurt er een afschuwelijk ongeluk. In de nasleep daarvan worstelt Margaret met de vraag wat er op de berg precies is gebeurd, en in hoeverre niet alleen zijzelf maar ook haar huwelijk daardoor is veranderd. Bij wie ligt de schuld wanneer kleine daden tragische gevolgen hebben? En kan de stem van het geweten ooit echt het zwijgen worden opgelegd?
   
Knuffel mij! - Paige Toon
Lily is woest wanneer haar moeder verliefd wordt op een Australische man en naar de andere kant van de wereld verhuist. Lily moet mee naar Adelaide, ze kan nergens anders terecht. Gelukkig houdt ze van dieren en krijgt ze een baantje in een natuurpark. Daar werkt ook Ben, de koalaverzorger.
   
De dorpswinkel - Julia Stagg
Het dorpje Fogas in de Franse Pyreneeën wordt opgeschrikt door een vreemde snoeshaan. Maar het blijkt Fabian, een oud-dorpsbewoner. Fabian is teruggekomen uit Parijs om de dorpswinkel grondig te moderniseren. Helaas worden al zijn pogingen daartoe met een luidkeels non! weggehoond. Hij wil de moed bijna opgeven wanneer hij onverwacht wordt getroffen door een meeslepend ''chanson d''amour''.

Welke van deze boeken gaat meteen op jouw to-read lijstje?

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • Young Adult top-5: september

  • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen