Halloween: lees een spannend boek!

De tijd van verkleden, griezelige verhalen, pompoenen en trick or treat is weer aangebroken: Halloween. Nederland raakt steeds meer in de ban van dit griezelige Amerikaanse festijn. Doe je niet aan verkleden of snoep uitdelen aan bellende kinderen, maar wil je toch een beetje een Halloween-gevoel? Kruip onder een deken op de bank, doe het licht uit, steek wat kaarsjes aan en lees een spannend boek. Welk boek? Dat lees je hier!

Vals alarm - Marelle Boersma
Janna probeert haar veeleisende baan zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor haar dochter Fleur en haar echtgenoot Roderick. In die volgorde. Als Roderick bij een jongere vriendin intrekt, blijkt hij zijn vertrek zorgvuldig te hebben voorbereid. Janna blijft berooid achter. Ze onderneemt een laatste poging om de schade te beperken, maar haalt zich hiermee de woede van haar ex op de hals. Te laat beseft ze dat Roderick haar harder kan raken dan ze ooit had gedacht. Als hij ervoor zorgt dat Fleur gedwongen uithuisgeplaatst wordt, knapt er iets in haar…  
   
Gevaarlijk spel - Mari Jungstedt
Wanneer middelbare scholiere Jenny Levin door een scout van een modellenbureau wordt ontdekt, draait haar leven ineens om glamour en feestjes met bekende Zweden. Maar Jenny blijkt als kersvers model niet immuun te zijn voor de valkuilen van het beroep: ze raakt geobsedeerd door eten en dun blijven en ze begint een affaire met een oudere modefotograaf, Markus Sandberg. Wanneer Sandberg na afloop van een fotosessie op Gotland wordt aangevallen door een onbekende, wordt Jenny’s droomwereld wreed verstoord: er blijkt een moordenaar actief in de omgeving van het modellenbureau. Voor de Gotlandse commissaris Anders Knutas en zijn collega Karin Jacobsson begint daarmee een lange en ingewikkelde zaak waarin ze alles op alles moeten zetten om te voorkomen dat Jenny het volgende slachtoffer wordt.  
   
Bon Bini Beach - Suzanne Vermeer
Lilian en Dominique, twee Nederlandse studentes, gaan vakantie vieren op de Antillen waar de vader van Dominique een huisje heeft. Ze hebben er al weken naar uitgekeken en het belooft een geweldige tijd met veel feesten, luieren en shoppen te worden. Maar niets is minder waar. Op een avond staan er twee mannen voor de deur die naar Dominiques vader vragen. Omdat ze onraad ruikt, doet ze zich voor als een gast. Ze weet niet alles van haar vaders zaken en dat wil ze graag zo houden. Tijdens een heftige avond uitgaan, verliest Dominique haar vriendin uit het oog. Als ze de volgende morgen met een kater wakker wordt, is Lilian nog steeds niet terug. Waarschijnlijk is ze met iemand meegegaan en Dominique wacht het rustig af. Pas als ze ’s avonds nog steeds niets van Lilian heeft gehoord en alleen maar haar voicemail krijgt, begint Dominique zich echt zorgen te maken. Het lijkt erop dat Lilian is verdwenen…  
   
Dinsdag is voorbij - Nicci French
In een vervallen huis in het oosten van Londen wordt het opgezwollen, door vliegen omzwermde lijk van een man aangetroffen, rechtop zittend in een leunstoel. Het huis is van Michelle Doyce, een kwetsbare vrouw met ernstige psychische problemen. Het onderzoek toont aan dat de man elders om het leven is gekomen en dat zijn lijk naar het huis is overgebracht. De enige informant is Michelle, wier uitspraken de recherche voor raadsels stellen. Inspecteur Karlsson roept Frieda Klein te hulp, en weer raakt zij verstrikt in de duistere kant van het leven in Londen. Met behulp van Frieda komt de politie erachter dat het slachtoffer geen onschuldig man was, maar een gewiekste, roofzuchtige zwendelaar, die van zijn charme gebruikmaakte om te profiteren van de diepgewortelde angsten en noden van anderen. Wanneer Frieda meer te weten komt van het verleden van de mysterieuze dode en zijn slachtoffers leert kennen, blijkt ze zich in groot gevaar te bevinden en meer vijanden te hebben dan ze dacht.  
   
Op klaarlichte dag - Simone van der Vlugt
Een jonge vrouw, Nathalie, is op de vlucht voor haar gewelddadige ex-vriend. Het kost haar al haar vindingrijkheid om uit zijn handen te blijven. Maar Nathalie is niet alleen op de vlucht voor hem. Ook de politie wil haar spreken, in verband met de moord op haar beste vriendin. Een toevallige ontmoeting tussen Nathalie en rechercheur Julia Vriens brengt de zaak in een stroomversnelling. Nathalie heeft inmiddels een nieuwe identiteit aangenomen en Julia heeft geen idee met wie zij te maken heeft. Maar als Nathalies ex op het toneel verschijnt, verandert dat. Dan blijkt dat niets is wat het lijkt.  

Heb jij nog meer tips voor dit echte-nagelbijters-lijstje?

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Reminiscence

  • Recensie: Sex Education - seizoen 3

  • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

  • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

  • Emily in Paris seizoen 2 onthult eerste beelden

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Young Adult top-5: september

  • 9 genieën in boeken

Zoek in artikelen