Chicklit top-5: december

Elke maand verschijnen er nieuwe boeken, véél nieuwe boeken. Dit maakt het kiezen er zeker niet makkelijker op. Gelukkig lezen wij alle boeken voor je en vertellen je precies welke je zeker weten móet lezen of welke je beter in de boekhandel kunt laten staan. Hier een overzicht van de laatste toppers...

Paaz - Myrthe van der Meer
Emma heeft het ogenschijnlijk helemaal voor elkaar, met een leuke vriend en een geweldige baan. Dat ze tegelijkertijd vaak somber is en dood wil, vindt ze bijzaak. Tot op een dag het onvermijdelijke gebeurt en ze met spoed op de paaz wordt opgenomen. Daar wordt Emma genadeloos met zichzelf en haar verleden geconfronteerd. Hartverscheurend eerlijk en soms hilarisch vertelt ze over haar zoektocht langs pillen, psychiaters en psychologen, bizarre therapeutische sessies, doorgedraaide medepatiënten en toegewijde verpleging - een zoektocht naar zichzelf.  
   
Hoe eet je een cupcake? - Meg Donohue
De grappige, onbevangen Annie Quintana en de rijke, ambitieuze Julia St. Clair verschillen van elkaar als dag en nacht… Hoe kunnen ze overwegen om samen een cupcakewinkel te openen? Toch is dat precies wat de twee van plan zijn. Als dochter van de inwonende huishoudster van de familie St. Clair groeide Annie samen met Julia op, en jarenlang waren ze als zussen voor elkaar. In de puberteit kwamen hun verschillen steeds sterker aan het licht, wat leidde tot verwijdering en zelfs verraad, maar nu zijn ze vastbesloten om het verleden te vergeten en samen een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze maken met hun bakkerijtje een frisse start en zijn al snel hot en happening. Hun succes wordt echter overschaduwd door de onwelkome aandacht van een mysterieuze man die hen op alle mogelijke manieren probeert te dwarsbomen. Annie en Julia zullen een beroep moeten doen op hun gebundelde krachten, en op de vrienden en familie die ze te lang hebben verwaarloosd…  
   
Zeven dagen zonder - Monika Peetz
De vijf vriendinnen Eva, Judith, Kiki, Estelle en Caroline zien elkaar iedere eerste dinsdag van de maand in het Franse restaurant Le Jardin. Ze nemen een gemeenschappelijk besluit: samen onthaasten, ontslakken en afvallen is het devies. Voor hun jaarlijkse uitstapje gaan ze naar het afgelegen kasteelhotel Achenkirch om lichaam en geest in balans te brengen. Zeven dagen zonder afleiding: geen telefoon, geen internet, geen mannen, geen familieverplichtingen of werkdruk. Helaas ook zeven dagen zonder eten. In theorie dan. Knagende honger, starre regels en meegereisde problemen leiden tot steeds nieuwe uitvluchten en ondermijnen iedere kuur. In plaats van ontspanning is er sprake van misverstanden, strijd en slapeloze nachten. Eva staat de zwaarste beproeving te wachten: achter de dikke vestingmuren gaat ze op zoek naar haar vader. Ze ontdekt echter dat je bepaalde familiegeheimen beter kunt laten rusten.  
   
Volgende keer bij ons - Marian Mudder
Iris is na haar scheiding verliefd geworden op de zestien jaar jongere Rig. Wanneer ze hem meeneemt naar een familiediner in Italië, worden de onderlinge verhoudingen op scherp gezet. Dat leidt tot hilarische en schrijnende confrontaties waarin geheimen, leugens en zelfbedrog aan de oppervlakte komen.  
   
Wat de nanny zag - Fiona Neill
Wanneer studente Ali als nanny voor Nick en Bryony Skinner gaat werken, verandert haar leven op slag: van een serieus studentenbestaan zonder een cent te makken, wordt ze ondergedompeld in de wereld van de veeleisende financiële elite van Londen, met alle schandalen van dien… Ali krijgt de verantwoordelijkheid over een tweeling die een eigen taaltje spreekt, een tienermeisje dat met eetproblemen kampt en een zon die bijna net zo oud is als Ali. Bryony heeft alleen maar oog voor haar eigen briljante carrière en Ali’s tekortkomingen. Als Nick dan met zijn bedrijf in de problemen komt en er een schandaal losbarst dat corruptie suggereert, wordt het zorgvuldig in banen geleide privéleven van de Skinners opeens publiekelijk nieuws. En terwijl Ali steeds onmisbaarder wordt, realiseert ze zich dat ze getuige is van dingen die ze eigenlijk niet zou moeten zien.  

Welke van deze boeken gaat meteen op jouw to-read lijstje?

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

Zoek in artikelen