Young Adult top-5: december

Jáááá, het heeft gesneeuwd! De straten en huizen zijn bedekt met een witte deken, zo mooi! Degenen die dol zijn op sneeuw staan te trappelen om buiten een sneeuwpop of snow angel te maken. Heb je er juist helemaal niets mee? Blijf dan binnen. Met een dekentje en een goed boek! Welk boek? Hierbij een overzicht van de laatste toppers:

Hate List - Jennifer Brown
De lijst was eigenlijk haar idee. Maar Valerie kan haar ogen niet geloven als haar vriend Nick op een dag om zich heen schiet in de aula en doelbewust richt op de schoolgenoten op de lijst, de hate list. Ze probeert hem nog tegen te houden, maar het is al te laat. Valerie komt in een nachtmerrie terecht. Hoe zorgt ze ervoor dat haar onschuld bewezen wordt? Mag ze nog van Nick houden, nu hij anderen van het leven heeft beroofd? En wie zijn haar echte vrienden eigenlijk?  
   
Morgenrood - Stephenie Meyer
Het allerlaatste boek van de allerlaatste film. Met het in twee delen opbreken van Morgenrood, komen we dit najaar met een nieuwe editie die qua omslag aansluit bij de internationale filmposter. Om je collectie nog completer te maken.''Je hoeft niet bang te zijn,'' mompelde ik. ''Wij horen bij elkaar.'' Ik werd helemaal overweldigd door de waarheid van mijn eigen woorden. Dit moment was zo perfect, zo volmaakt, dat er simpelweg niet aan getwijfeld kon worden. Hij sloeg zijn armen om me heen en drukte me tegen zich aan, als zomer en winter. Ik had het gevoel dat elk zenuwuiteinde in mijn lichaam onder stroom stond. ''Voor altijd,'' beaamde hij. Bella Swan heeft een roerig jaar vol verleidingen, verlies en strijd achter de rug en staat nu voor het ultieme keerpunt. Ze wordt verscheurd door haar intense passie voor Edward enerzijds en haar grote vriendschap met Jacob anderzijds. Kiest ze voor de duistere maar verleidelijke wereld van de onsterfelijken, of besluit ze toch een volledig menselijk en dus sterfelijk leven te leiden? Bella is de schakel geworden in het eeuwigdurende conflict tussen de weerwolven en de vampiers. Haar keuze bepaalt het lot van beide stammen. Morgenrood is het verbazingwekkende slot van het passionele en meeslepende liefdesverhaal van Bella en Edward, dat begon met Twilight, Nieuwe maan en Eclips. In Morgenrood worden de geheimen en mysteries van deze adembenemende serie eindelijk onthuld.  
   
Klem - Mel Wallis de Vries
Een schoolreisje naar Vlieland loopt volledig uit de hand. Een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen. Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan? En wie loopt er nog meer gevaar? Vanwege een storm moet iedereen op het eiland blijven. Door het noodgedwongen verblijf komen steeds meer feiten boven water, en bijna iedereen lijkt een motief te hebben. Vriendschappen komen onder druk te staan, want wie spreekt de waarheid? Langzaam maar zeker verandert het schoolreisje in een regelrechte hel. En niemand wordt gespaard.  
   
SchEef - Marlies Allewijn
De veertienjarige Eef heeft één grote passie en dat is dansen. Wanneer ze met haar ouders en broertje naar een nieuwe stad verhuist, kan ze eindelijk gaan dansen bij haar favoriete dansschool DUYD (Dance Until You Drop). Het schooljaar begint meteen goed: ze maakt nieuwe vriendinnen en wordt verliefd op de stoere Tim. En hij gelukkig op haar! Maar dan voelt ze ineens overal vage pijntjes. Ze komen en gaan op de raarste momenten. Na veel onderzoeken blijkt dat Eef jeugdreuma heeft. Haar leven staat op zijn kop. Kan ze nog wel dansen? En wat moet Tim met een kreupele?  
   
Verbrand - Kristin Cast & P.C. Cast
Drie meisjes spelen met vuur, en als ze niet oppassen, zal iedereen zich branden…Het zijn onheilspellende tijden in het Huis van de Nacht. Zoey Redbirds ziel is verbrijzeld. Nu alles waar ze voor stond uiteenvalt en haar hart gebroken is, verlangt ze ernaar om voorgoed in het hiernamaals te blijven. Zoey''s krachten nemen snel af en het lijkt er niet op dat ze zichzelf op tijd bijeen kan rapen om naar haar vrienden terug te keren en de zaken weer op orde te brengen. Stark is de enige levende persoon die haar kan bereiken, maar hij moet wel een manier vinden om dat te doen. Volgens de Hoge Raad van Vampiers zal hij moeten sterven, maar dan zal Zoey de strijd zeker opgeven. En er resten nog slechts zeven dagen...Dan verschijnt ''beste vriendin voor altijd'' Stevie Rae op het toneel. Ze houdt een geheim verborgen dat mogelijk de sleutel is om Zoey terug te halen, maar tegelijkertijd dreigt haar hele wereld uiteen te spatten.  

Welk boek komt meteen op jouw ik-vermijd-de-sneeuw-en-blijf-binnen-lijstje?

Nieuwste artikelen

  • Water - Lara Reims

  • HIldes geluk - Marie Lamballe

  • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

  • Recensie: Twee zomers

  • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen