Young Adult top-5: januari

Vind je januari ook altijd zo’n saaie maand? De feestdagen zijn voorbij, je portemonnee is leeg en het voorjaar is nog lang niet in zicht… Duik dan lekker met een reep chocola, een beker thee en een boek op de bank. Met de volgende vijf toppers kom jij de maand gegarandeerd door!

De belevenissen van een muurbloem - Stephen Chbosky
Charlie gaat naar de bovenbouw. Hij is zeker geen sukkel, maar populair is hij ook niet. Zijn verlegen, hyperintelligente en sociaal onaangepaste karakter zorgt ervoor dat hij een muurbloem blijft. Charlie probeert op zijn eigen manier vat te krijgen op de wereld van dates, familiedrama''s, seks en drugs. Gelukkig heeft hij vrienden die hem hier af en toe bij helpen. Op zijn eigen unieke, aandoenlijke en aangrijpende manier vertelt Charlie zijn verhaal aan de enige persoon die hij vertrouwt. Aan jou.  
   
Opstand - Veronica Roth
De Inwijdingsdag van Tris, die euforisch had moeten zijn, eindigt gruwelijk. Vanaf dat moment is het oorlog tussen de facties. En in tijd van oorlog moeten er kanten gekozen worden. Geheimen worden onthuld en de gevolgen van gemaakte keuzes zijn nog onherroepelijker, en nog krachtiger. Tris doet alles wat ze kan om haar dierbaren te redden. Gevoelens van rouw en schuld achtervolgen haar terwijl ze worstelt met vragen over vergiffenis, loyaliteit, politiek en liefde. Door ingrijpende nieuwe ontdekkingen en verschuivende relaties, moet Tris volledig accepteren dat ze afwijkend is, zelfs als ze niet weet wat ze daardoor zal verliezen...  
   
Starstruck - Lauren Conrad
Madison, Carmen, Kate en Gaby doen alle vier mee met het nieuwe reality-programma The Fame Game, maar helaas brengt het ze niet helemaal wat ze ervan verwacht hadden. Madison is nog steeds niet het lievelingetje van de show en krijgt ook nog eens privéproblemen, de relatie van Kate komt door het hele mediacircus onder druk te staan en Carmen en Gaby moeten proberen hun hoofd boven water te houden tussen alle perikelen van de andere meiden door.  
   
De alchemisten: bloedverwanten - Richelle Mead
Sydney is een Alchemist. Haar soort weet alles van de vampierwereld en gaat tot het uiterste om de mensheid te beschermen tegen deze verdorven levensvorm. Maar nadat Sydney een verdacht Dhampiermeisje heeft helpen ontsnappen, twijfelen de Alchemisten aan haar loyaliteit. In hun ogen heeft Sydney geheuld met de vijand: erger kan bijna niet. Wanneer zich een nieuwe opdracht aandient, wil Sydney koste wat kost voorkomen dat haar zusje Zoë verwikkeld raakt in de harde, onpersoonlijke wereld van de Alchemisten. Ze staat erop dat zíj en niet Zoë op pad wordt gestuurd. Sydney worstelt met de sympathie die ze voelt voor de vampiers waarmee ze omgaat. Als ze ontdekt dat ze de persoonlijke lijfwacht wordt van de Moroi Jill Dragomir springt ze dus geen gat in de lucht. Jill loopt gevaar en is door het hof weggezonden naar Palm Springs, een plek zo zonnig dat vampiers zich er doorgaans verre van houden. Sydneys taak, Jill beschermen, lijkt eenvoudig. Maar intrige, afleiding en verboden liefde liggen op de loer. Nu ze ondergedoken zitten begint het drama pas echt.  
   
Waar is Bernadette? - Maria Semple
Wie is Bernadette, en waar is zij gebleven? Ooit was Bernadette Fox een beroemde architecte met ambitieuze projecten, maar na de geboorte van haar dochter Bee is alles anders geworden. Ze is dol op Bee, maar wordt gek van de sociale controle van de schoolpleinmoeders. En haar man! Door zijn topbaan bij Microsoft lijkt hij zelf wel een computer. Bernadette zegt: stop. En verdwijnt... Haar vroegwijze dochter Bee zet alles op alles om haar moeder terug te vinden.  

Welk boek komt meteen op jouw hier-kom-ik-januari-mee-door-lijstje?

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De beste Young Adult sprookjes

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

Zoek in artikelen