Chicklit top-5: februari

Elke maand verschijnen er nieuwe boeken, véél nieuwe boeken. Dit maakt het kiezen er zeker niet makkelijker op. Gelukkig lezen wij alle boeken voor je en vertellen je precies welke je zeker weten móet lezen of welke je beter in de boekhandel kunt laten staan. Hier een overzicht van de laatste toppers...

Recept voor een gelukkig huwelijk - Melanie Gideon
Misschien waren het de extra 2,5 kilo die ik was aangekomen. Misschien was het omdat ik dezelfde leeftijd zou bereiken die mijn moeder had toen ze stierf. Misschien kwam het omdat na bijna twintig jaar huwelijk mijn man en ik elkaar niets meer te vertellen hadden. Maar toen ik een anoniem online onderzoek ‘Huwelijk in de 21e eeuw’ in mijn inbox zag, wist ik nog niet hoezeer dat mijn leven zou veranderen.  
   
Mijn keuken in Berlijn - Luisa Weiss
Luisa Weiss had een prachtige baan en was verloofd met een knappe New Yorker. Toch voelde ze zich niet thuis in haar leven - iets wat haar al dwarszat sinds ze als jong meisje heen en weer pendelde tussen het Berlijn van haar Italiaanse moeder en het Boston van haar vader. In Mijn keuken in Berlijn vertelt de kookgekke Luisa Weiss hoe ze haar verloving verbrak, haar droombaan opgaf en terugkeerde naar de stad waar ze haar hart ooit achterliet. Ze vertelt over haar zoektocht naar rijpe pruimen in verlaten boomgaarden, het eindeloze getob met het schillen van de witte asperges aan het einde van het seizoen, het klaarmaken van een Thanksgivingdiner voor drie families in Berlijn, en het oplappen van haar gebroken hart met bakplaten vol Duitse koekjes.  
   
Verborgen gebreken - Sophie Hannah
Het is de onschuldige hobby van vele vrouwen: op internet huizensites bezoeken en bij allerlei droomhuizen binnenkijken. Connie heeft een andere reden om diep in de nacht, als haar man slaapt, de virtuele rondleiding door een huis in Oxford te bekijken. Maar ze vindt iets anders dan ze zocht: op haar scherm ziet ze een lijk op de vloer liggen. Een lijk dat even later verdwenen is.Is hier sprake van een slechte grap? Is Connie gek aan het worden? Of speelt iemand een gruwelijk spel met haar?  
   
Het leven van de ander - Katie Dale
Als Trudie Kenning na een lang ziekbed sterft aan de erfelijke en altijd dodelijke ziekte van Huntington stort het leven van haar achttienjarige dochter Rosie in. Ze verliest niet alleen haar moeder, maar blijft ook achter met kwellende vragen: heeft zij het gen dat de ziekte veroorzaakt ook? Zal haar leven net zo eindigen als dat van haar moeder? Als ze besluit haar DNA te laten testen zodat ze weet waar ze aan toe is, doet Sarah, de beste vriendin van haar moeder en tevens de verloskundige die Rosie achttien jaar eerder geboren heeft zien worden een bekentenis. Trudie zou niet Rosies echte moeder zijn geweest… Hoe is dit mogelijk? Rouwt ze om een moeder die niet de hare is? Maar als Trudie niet haar moeder was, wie was dat dan wel? Overweldigd door emoties besluit Rosie op zoek te gaan naar haar biologische moeder. Maar al snel ziet Rosie zich geconfronteerd met een hartverscheurend dilemma – moet ze in de leugen blijven leven of een waarheid aan het licht brengen die de levens van iedereen om haar heen op hun kop zal zetten…  
   
Staatsieportret van een stofzuiger - Sylvia Witteman
Waarom ben u eigenlijk (niet) getrouwd? Wat doen al die boodschappenwagentjes op de zeebodem? Kunt u het woord ‘douchegel’ nog lezen zónder aan een stekelig diertje te denken? Hoe kan ramen lappen ontaarden in Bikram-yoga en corrigerend ondergoed? Waarom verdient de uitvinder van de minibar de Nobelprijs voor de Vrede? Wat is ‘hulp, ik ben in de orkestbak gevallen’ in het Italiaans? Waar is toch dat zebrahondje voor? Op deze, en vele andere fascinerende vragen vindt u het antwoord in Staatsieportret van een stofzuiger.  

Welk van deze boeken gaat meteen op jouw to-read lijstje?

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • Young Adult top-5: september

  • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen