Young adult top-5: juli

De vakantie staat voor de deur, wat betekent: zeeën vrije tijd! Zoek je naast je vakantiebaantje en de gezellige afspraakjes met vriendinnen nog een nuttig tijdverdrijf? Pak eens een boek! Een heerlijke young adult om bij weg te dromen op het strand of om mee op de bank te kruipen als het Nederlandse weer een dag niet mee zit. Wij hebben de laatste toppers voor je op een rijtje gezet.

Soul fire - Kate Harrison
De 16-jarige Alice heeft regelmatig contact met haar vermoorde zus Meggie, die haar ''tijd'' doorbrengt aan het virtuele strand Soul Beach, een online paradijs waar iedereen mooi, jong en dood is. Alice is erachter gekomen dat als ze in de echte wereld de moord op Meggie kan oplossen, haar zus Soul Beach kan verlaten. Maar als Alice op het punt staat de moordenaar te ontmaskeren, komt ze tot de ontdekking dat die wel heel dicht bij haar staat…  
   
Secret Scouts - Kind Kind
Als de vrienden Tom, Lisa, Sophie en Jack een vreemde schets krijgen verandert hun doodgewone leven van de ene op de andere dag. Ze gaan op onderzoek uit omdat ze willen weten waar de schets precies vandaan komt. Dan blijkt dat ze een groot geheim op het spoor zijn, waardoor ze in gevaarlijke situaties belanden. Ze stelen een oud manuscript in Parijs, spelen mee in een eeuwenoud sportspel en moeten ongezien met een lijk door Florence zien te komen. Er is geen tijd te verliezen. Met gevaar voor eigen leven zetten ze de zoektocht voort. Zullen ze achter de waarheid komen rond het grootste geheim ooit: ''De Verloren Leonardo''?  
   
Scarlet - Marissa Meyer
Terwijl Cinder verwoed pogingen onderneemt om te ontsnappen uit de gevangenis, is aan de andere kant van de wereld, in Frankrijk, Scarlet Benoit op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Tijdens haar tocht ontdekt ze dat haar grootmoeder veel geheimen had. Wanneer ze Wolf, een rebel, ontmoet, lijkt hij de enige die haar kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen. Ondanks zijn duistere verleden, voelt Scarlet zich toch aangetrokken tot hemëHet speurwerk van Scarlet en Wolf brengt hen op het pad van Cinder, en hun verhaal blijkt veel meer verbonden dan ze konden vermoeden. Samen moeten ze alles op alles zetten om uit de handen te blijven van de geslepen Lunar koningin Selena, die bereid is tot alles om van prins Kai haar man, haar koning maar vooral haar gevangene te maken.  
   
Love tri@ngle - Francisco de Paula Fernández
De bijna 17-jarige Luna is zenuwachtig. Ze heeft een date met Angel, die ze via internet heeft leren kennen. De minuten verstrijken, maar hij komt niet opdagen. Luna baalt. Dan heeft ze een grappige ontmoeting met Alex, die hetzelfde boek blijkt te lezen als zij. Hij is knap en geestig. Als Luna wil weggaan komt Angel het café binnen rennen. Het spijt hem verschrikkelijk dat hij te laat is. Luna’s date heeft niet één maar twee geweldige jongens opgeleverd. Wat nu? Maar niet alleen Luna heeft haar oog op hen laten vallen... Love tri@ngle verscheen als blog op internet en werd door duizenden volgers gelezen voordat het als boek verscheen. Inmiddels zijn er in Spanje meer dan 120.000 exemplaren van verkocht.  
   
Promille - Helen Vreeswijk
Angela is geen feestbeest, ze gaat zelden uit. Maar zoete mixdrankjes en likeur gaan er wel vlot in. De hele dag door verlangt ze naar drank. Haar ouders en docenten op school hebben niets in de gaten. En als niemand het merkt, dan maakt het toch niets uit? Angela speelt het slim en heeft zo haar trucjes om haar drankgebruik geheim te houden. Ze is ervan overtuigd dat ze gemakkelijk kan stoppen. Maar waarom zou ze? Ze voelt zich er goed door, zelfverzekerd en blij. Langzaam maar zeker neemt haar probleem als een sluipmoordenaar bezit van haar. Als Angela in een ambulance wordt afgevoerd met een alcoholvergiftiging, staat de wereld even stil.  

Welk boek gaat meteen op jouw het-is-vakantie-en-ik-heb-te-veel-tijd-over lijstje?

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Top 12 beste young adult fantasy series

Zoek in artikelen