Boeken top-5: een tikkeltje stout

In navolging van het immens populaire boek Vijftig tinten grijs en haar twee opvolgers leken de erotisch getinte boeken ineens als paddestoelen uit de grond te schieten. Ideale verhalen om je mee op te warmen met het koude en natte herfstweer! Maar... wij zijn er inmiddels wel achter dat je lang niet van al deze erotische boeken warm (of koud) wordt, er zit veel rommel tussen. Om jou dit leed te besparen hebben we de stoute pareltjes er voor je uitgefilterd. Laat het opwarmen beginnen!

S.E.C.R.E.T – L. Marie Adeline
In S.E.C.R.E.T.zijn GEEN OORDELEN. GEEN GRENZEN. GEEN SCHAAMTE. Cassie Robichaud slijt haar dagen in eenzaamheid sinds de dood van haar man. Ze werkt als serveerster in Café Rose in New Orleans en haar avonden brengt ze thuis door, met haar kat en een pot thee. Maar als ze een notitieboekje vindt dat een mysterieuze vrouw in het café heeft laten liggen, verandert Cassies wereld voorgoed. De expliciete ontboezemingen in het boekje choqueren en fascineren Cassie, en voeren haar uiteindelijk naar S.E.C.R.E.T., een geheim genootschap van vrouwen dat zich tot doel stelt andere vrouwen te helpen hun wildste, intiemste seksuele fantasieën tot werkelijkheid te maken. Cassie begint aan een opwindende reis van tien stappen door een reeks ontmoetingen met adembenemende mannen, die haar wakker schudden en haar als nooit tevoren bevredigen. Zodra ze haar remmingen loslaat, vindt ze een nieuw zelfvertrouwen dat haar de moed geeft om een hartstochtelijk leven te gaan leiden. Zowel erotisch als bevrijdend, is S.E.C.R.E.T. een wereld waar fantasie werkelijkheid wordt.
   
Verborgen spel – Laura Wiggers
Wat doe je als je man van de ene op de andere dag bij je weggaat? Als hij aankondigt dat het gezinsleven hem benauwt? Dat hij alleen verder wil? Juist, je gaat door de bekende fases, krabbelt weer overeind en stort je opnieuw in de liefde. Zo ook Karen, een vrouw van drieënveertig met drie leuke kinderen, een afwisselende baan als vormgever en een slappe ex. Ze probeert haar leven een nieuwe impuls te geven door een cursus mindfulness en besluit niet langer als keurige moeder door het leven te gaan. Nieuwsgierig duikt ze tijdens haar kinderloze dagen weer het single-bestaan in, dat bestaat uit flirten, afspraakjes maken en je jeugdliefde opsporen op Facebook. Karen experimenteert met jonge minnaars en spannende onenightstands, en dan ontmoet ze Mark. Een intrigerende man die graag met haar verder wil, maar er wel specifieke voorkeuren op na houdt. Langzaam wijdt hij haar in de wereld van bdsm, swingen en parenclubs. Hij laat haar de keuze, maar Karen verlegt steeds weer haar grenzen. Tot ze op een dag merkt dat ze er overheen is gegaan Verborgen spel is een roman die qua erotiek nóg prikkelender is dan Vijftig tinten grijs, maar waarin tegelijkertijd thema s als een nieuw leven na een scheiding, co-ouderschap en het hectische leven van een veertiger aan bod komen.
   
Het huwelijkscontract - Jennifer Probst
Een huwelijkscontract met strenge regels…

Alexa McKenzie is impulsief, runt een boekwinkeltje, heeft het helemaal gehad met mannen én heeft snel geld nodig om haar ouderlijk huis te redden. Ze kan in haar wanhoop niet vermoeden dat de broer van haar beste vriendin haar redder zal worden. Tegenwoordig is hij een machtig zakenman, maar ooit was hij de jongen die haar hart brak.

Miljonair Nicholas Ryan gelooft niet in het huwelijk, maar om zijn vaders bedrijf te kunnen erven moet hij trouwen. Wanneer hij ontdekt dat de jeugdvriendin van zijn zus in financiële moeilijkheden zit, doet hij haar een gewaagd aanbod: een huwelijkscontract met een aantal strikte regels. Geen gedoe. Alles zakelijk houden. Niet verliefd worden. Het is maar voor een jaar, dus het kan voor beiden niet moeilijk zijn zich aan de regels te houden. Toch?  
   
Muren van glas 1: De ontmoeting - Marique Maas
Daniel Holland is een jonge succesvolle ondernemer en beroemd ontwerper. Nadine de Jong runt samen met vrienden een goed lopend cateringbedrijf in Brabant. Als zij elkaar bij toeval ontmoeten, springt de vonk over. De dominante Daniel sleept Nadine mee in zijn wereld van glitter, glamour en zinderende erotische fantasieën. Ze volgt hem naar luxehotels en sterrenrestaurants en vergezelt hem op de rode loper. Overweldigd door Daniels charme en extravagante levensstijl verliest Nadine geleidelijk de grip op haar leven. Daniel zegt dat hij om haar geeft, maar blijft moeilijk te doorgronden en geeft bovendien weinig prijs van zijn verleden. Gaandeweg begint bij de hopeloos verliefde Nadine de vraag te rijzen: is dit liefde, of alleen maar lust?  
   
Nine and a half weeks - Elizabeth McNeill
Elizabeth McNeill begint een affaire met een man van wie ze niets weet. Maar wat eerst opwindend is, wordt snel beklemmend, want hun ontmoetingen worden gekenmerkt door dominantie en vernedering. Toch heeft de minnaar van Elizabeth een verslavend effect op haar en ze dreigt de volledige controle over haar lichaam én haar geest aan hem over te geven.  

Hou jij van erotische boeken? Zo ja, wat is jouw favoriet?



Geen zin in een erotisch boek, maar toch op zoek naar wat opwindende spanning? Misschien is de film Jeune et Jolie dan iets voor jou. Deze Franse film draait sinds 19 september in de Nederlandse bioscopen:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

  • Young Adult top-5: september

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen