Young adult top-5: november

Niet alleen regen, maar ook kou is meer regel dan uitzondering deze dagen. Het gemis van de zomer wordt alsmaar groter. Als pleister op de wond hebben wij weer vijf toppers van Young Adults voor je op een rijtje gezet, zodat je lekker binnen kunt blijven en je je niet hoeft te vervelen! Heb je ze niet in huis? Dan weet Sinterklaas daar misschien wel raad mee...

De wolvenprinses - Cathryn Constable
Tijdens een schoolreis naar Rusland belanden de drie vriendinnen Sophie, Marianne en Delphine op het mooie, maar vervallen winterpaleis van de exotische prinses Anna Fjodorovna Volkonskaya. Zij vertelt hun spannende legendes over brute moorden en verloren diamanten. Maar als het nacht wordt en het wolvengehuil om het paleis haar kippenvel bezorgd, komt Sophie erachter dat de prinses hun niet alles vertelt…
   
Ik besta niet - Cristin Terrill
Het leven lacht de zestienjarige Marina toe: ze is populair, heeft veel vrienden en haar beste vriend is haar buurjongen James, een wonderkind. Em heeft niets. Zij zit vast in een cel in een gevangenis met een keihard regime. Marina en Em hebben een belangrijk ding gemeen: ze zijn dezelfde persoon. Em leeft vier jaar in de toekomst, en als ze niets doet, zal Marina een gruwelijk leven tegemoet gaan. Er is maar één manier omdat te voorkomen: ze moet terug in de tijd om haar beste vriend James - op wie ze stiekem verliefd is - te vermoorden.
   
Yoga 4Teens - Rosalina Weel
Yoga 4Teens is een unieke yoga- en meditatiebox, speciaal gemaakt door en voor tieners. Tijdens het geven van tieneryogalessen in haar Droomstudio ontdekte yoga- en meditatiedocent Rosalinda Weel dat zeven thema's een grote rol spelen in het leven van tieners: balans, uniek zijn, kracht, liefde, zelfvertrouwen, inzicht en vreugde. Rond deze thema's heeft zij Yoga 4Teens ontwikkeld, een unieke serie yogaoefeningen en droommeditaties. Tieners vinden door deze oefeningen meer innerlijke rust en kracht in hun dagelijks, vaak hectische, leven. De series kunnen bovendien ook helpen bij slapeloosheid, hoofd- en buikpijn als gevolg van stress, angsten en onzekerheid. Rosalinda Weel is afgestudeerd vedisch master bij het Deepak Chopra Center in Amerika en geeft yogalessen aan kinderen, tieners en volwassenen.
.  
   
Off line - Caja Cazemier
Jiska is een heel gewoon meisje van 13. Maar als ze bij de populaire Sophie in de klas komt, wordt alles anders. Waarom weet ze niet, maar om de een of andere reden heeft Sophie het op haar gemunt, en steeds meer klasgenoten doen met haar mee. Jiska wordt gepest, krijgt gemene sms'jes en er komt zelfs een anti-Jiska hyve. In korte tijd verandert haar onbezorgde leven in een hel. Tevergeefs vraagt ze de anderen ermee te stoppen. Wat moet Jiska doen?
   
Stapelgek... op Mr. Wrong - Kate Forster
Andie Powers heeft het helemaal gehad: eindelijk is dit schooljaar voorbij. Maar deze zomer zal alles goedmaken: een enkeltje naar haar tantes huis in Los Angeles is het begin van een lange zomervakantie vol Hollywoodglamour en palmbomen langs het strand. Opeens woont Andie in een droompaleis, heeft ze een nieuwe bff, een vette bankrekening en een gloednieuwe BMW. Toch kan ze niet helemaal wennen aan deze oppervlakkige wereld. Maar als ze de jonge filmster James Hawthorn ontmoet heeft ze meteen het gevoel dat ze een klik hebben. Andie is op slag stapelverliefd maar ze weet ook zeker dat jongens als James niet op meisjes als Andie kunnen vallen. Maar wat maakt dat eigenlijk uit nu ze toch al in een droomwereld leeft?

Welk van bovenstaande boeken gaat meteen op jouw verlanglijstje voor Sinterklaas?

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen