Boeken top-5: De leukste series!

Een boek lezen is leuk, maar een boek x3 (of x4, x5...) lezen is nog veel leuker! Want zeg nou zelf: als je fan bent van een bepaald boek is het toch heerlijk om te weten dat het tot een serie behoort en dat je dus nóg meer leesplezier te wachten staat?! Daarnaast is een boekenserie ook altijd leuk om aan iemand cadeau te geven (en laat de maand december daar nou uitermate geschikt voor zijn). Vandaar dat Chicklit.nl een top-5 maakte met daarin de leukste boekenseries op een rij!

Zwaar-trilogie – Chantal van Gastel 
Over Zwaar verliefd: ‘Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex & the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met z’n drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan weer wel.’ Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

Een boek dat erom vraagt gelezen te worden! Niet getreurd als je het uit hebt, want Zwaar beproefd en Zwaar verguld zijn de opvolgers van deze leuke Chicklit. Kan je er nóg geen genoeg van krijgen? Teken dan de petitie en wellicht kunnen we Chantal overhalen Ruben en Isa verder te laten gaan waar ze gebleven zijn…
 
De hongerspelen-trilogie – Suzanne Collins  
Wie kent De Hongerspelen nog niet? Dé successerie die sinds maart 2012 niet meer weg te denken is uit de Bestseller 60, na de zeer succesvolle verfilming. Jong en oud geniet van deze meeslepende serie die zich bijna niet in woorden laat vatten. De meest gehoorde reactie is dat fans teleurgesteld waren dat ze moesten wachten op het volgende boek. Maar daar brengt deze box verandering in! Voor alle verzamelaars en ultieme Hongerspelen-fans brengt Van Goor een unieke cadeaubox: de complete trilogie in gebonden uitgave, met nieuwe omslagen, in een fraai uitgevoerde cassette.

Ben jij ook zo’n Hongerspelen-fan? Dan mag deze box, bestaande uit de drie delen: De hongerspelen, Vlammen en Spotgaai, zeker niet ontbreken in je collectie! 
 
Fallen-reeks - Lauren Kate
De populaire Young Adult-serie Fallen van bestsellerauteur Lauren Kate gaat over liefde, bedrog, vriendschap en vijandschap. Een perfecte mix van romantiek en spanning. De vier delen Fallen, Kwelling, Passie en Extase zijn nu verkrijgbaar in één luxe cassette. Bijzonder om cadeau te geven en geweldig om te krijgen.

Hou je van Young Adult boeken? Geef dan zéker de Fallen-serie van Lauren Kate een kans. Naast het feit dat de prachtige covers en de cadeaubox je boekenkast zullen sieren, zijn het ook nog eens erg leuke boeken!
 
Vijftig tinten-trilogie - E. L. James
De Vijftig tinten-cassette is een verzameling van de succesvolste erotische trilogie aller tijden. In Nederland zijn er al bijna een miljoen exemplaren verkocht. De jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele komt onverwachts in aanraking met de charismatische, mysterieuze miljonair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Toch trekt hij haar steeds dieper zijn wereld van duistere seksuele fantasieën in. Meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk.

Vijftig tinten; you love it or you hate it. Een ding is zeker; de boeken (Vijftig tinten grijs, Vijftig tinten donkerder, Vijftig tinten vrij) zijn een wereldwijde hit en het zijn de meest bekende erotische boeken ooit geschreven. Heb jij ze nog niet (gelezen) of wil je graag een mooie casette als collectorsitem? Bestel dan snel de trilogiebox! 

Bridget Jones - Helen Fielding
Het heeft even geduurd, maar de onweerstaanbare Bridget Jones is terug! Met haar hilarische en meeslepende dagboeknotities wist ze een internationaal miljoenenpubliek te veroveren, dat massaal meeleefde met haar romantische mislukkingen en gewichtsschommelingen. Met het langverwachte derde dagboek beschrijft Helen Fielding op wederom vrolijke en absurdistische wijze een nieuwe fase in het leven van Bridget. Hoe zou het staan met haar zoektocht naar de man van haar dromen? Heeft ze de foute Daniel Cleaver eindelijk achter zich gelaten? Speelt Mark Darcy nog een rol in haar leven? Worstelt ze nog steeds met de eeuwige verleiding van alcohol, nicotine en calorieën? En hoe staat het met haar carrière in het altijd gejaagde Londen? Bridget is ouder en wijzer, en misschien wat succesvoller, maar echt veranderen zal ze nooit.

Bridget Jones, need we say more? Wie kent haar niet! De boeken (Het dagboek van Bridget Jones en Bridget Jones: het nieuwe dagboek) hebben we kaal gelezen en de films grijs gedraaid. Maar we kunnen opgelucht adem halen; het nieuwste deel, Mad about the boy ligt in de winkels! Nieuwsgierig geworden? Voeg dan snel dit boek toe aan je collectie.

Wat is jouw favoriete boekenserie?

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • De top 10 beste boekverfilmingen

Zoek in artikelen