Young adult top-5: januari

Nu de feestdagen achter de rug zijn is het heerlijk om even rustig bij te komen met een goed boek. Maar wat ga je lezen? Om je een beetje op weg te helpen heeft Chicklit.nl weer een maandelijkse Young Adult boekentop-5 voor je. Veel (lees)plezier!

Ik ben Malala - Malala Yousafzai
Malala Yousafzai werd in 2012 van zeer dichtbij in het gezicht geschoten door een talibanstrijder. Ze was toen vijftien jaar oud. Al snel werd dit wereldnieuws. Malala is het slachtoffer van een gruwelijke aanslag op haar leven. Dit omdat ze als meisje in Pakistan naar school gaat. Ze overleeft de aanslag en haar verhaal gaat de hele wereld over. Sindsdien is Malala het symbool van de strijd voor onderwijs voor iedereen. Lees nu het verhaal van Malala zelf! Hoe zij opgroeide in Pakistan, hoe haar familie omgaat met alle problematiek en hoe haar leven er nu uitziet.
   
The pocket scavenger - Keri Smith
Dit boek laat je met nieuwe ogen kijken naar alledaagse objecten. Keri Smith slaagt er weer in bij iedereen de creativiteit te laten borrelen. The pocket scavenger wordt voor iedereen een persoonlijk, geheel unieke verslag van originaliteit. 
   
De aflossing - Kami Garcia, Margaret Stohl
Is de dood het einde… of alleen het begin? Ethan, die nooit had gedacht in Gatlin het meisje van zijn dromen te vinden en niet kon verzinnen dat hij ooit zo graag terug zou willen naar het saaie stadje, moet nu hemel en aarde bewegen om terug te gaan naar de plek die hem zo dierbaar is. In Gatlin probeert Lena er alles aan te doen om Ethans terugkeer mogelijk te maken, ook al moet ze hiervoor oude vijanden vertrouwen en het leven van anderen op het spel zetten. Ver van elkaar proberen Ethan en Lena opnieuw samen hun lot te herschrijven.
   
Een andere wereld - Salla Simukka
Samuel is een nerd, die de hele nacht aan de computer zit en overdag slaapt. Hij heeft geen vrienden. School is afgelopen en hij zoekt niet naar werk. Zijn leven is leeg en hij verliest het contact met de maatschappij. Tot hij een ongelooflijk aanbod krijgt om aan een geheim project te werken. Het wordt nog betaald ook. Hij mag meebouwen aan 'De lege Wereld', de creatie van een virtule wereld. Later zal het spel verkocht worden aan erg rijke mensen, die wel eens willen beleven hoe de wereld zou zijn als hij alleen van hen zou zijn. Natuurlijk moet het spel eerst getest worden. En dan wordt Samuel hopeloos verliefd...
   
De Tostigirls 2: Op auditie - Henne van Amesvoord, Yvonne Dudock
In Op auditie doen de meiden mee aan de voorrondes van PopFactory. Als dat niet spannend is? Evi gaat lijnen, maar doet dat iets te serieus... Kunnen haar vriendinnen haar helpen?

Met welk boek begin jij het nieuwe jaar?

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Top 12 beste young adult fantasy series

Zoek in artikelen