Young Adult top-5: april

Gisteren kwamen de hagelstenen ineens uit de lucht vallen, maar verder hebben we niets te klagen over het weer. Sterker nog, het is extreem mooi voor de tijd van het jaar. En dat vinden wij helemaal niet erg! Niets zo lekker als in het zonnetje een boek lezen. Welk boek? Dat lees je hier.

De studie - Joelle Charbonneau 
De test van Joelle Charbonneau sloeg in als een bom. De Studie is het vervolg en de verwachtingen zijn niet minder hooggespannen. Hoe zal het Cia vergaan in de hoofdstad nadat ze de selectie heelhuids heeft doorstaan?

Cia heeft de spannende en uitputtende testen overleefd en is een van de 20 uitverkorenen die het geschopt heeft tot de universiteit. Hoewel haar klasgenoten leven in een gelukzalige roes omdat hun herinneringen aan de gruwelen van de Test zijn gewist, knaagt aan Cia een onzekerheid over het verleden én de toekomst. Wat is er waar van het verhaal dat ze zichzelf hoorde vertellen op de Transit Communicator, voordat haar eigen geheugen gewist werd?

Achterdochtig gemaakt, probeert Cia meer informatie te vergaren over de universiteit, het Test-comité en haar medeleerlingen. Dat doet ze op zo’n manier dat het niet opvalt bij haar studiegenoten of de leiding, en ze komt daarbij tot de ontdekking dat de afl uister- en spionagepraktijken niet gestopt zijn bij haar toetreden tot de universiteit. Sterker nog, het lijkt erop dat de selectie en ontgroening van de verschillende studierichtingen veel weg heeft van de Test. Cia is vastberaden de waarheid te ontdekken, zelfs als ze daarmee haar vrienden én familie mogelijk in gevaar brengt!
   
De 100 - Kass Morgan
Door een kernramp is de aarde onleefbaar geworden. De mensheid heeft zichzelf weten te redden en leeft nu in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Niemand weet wanneer (of zelfs maar óf) de aarde weer leefbaar zal worden. Maar door de groeiende populatie en het opraken van de voorraden, moet er een beslissing genomen worden voordat het te laat is... De oplossing lijkt onmenselijk: 100 jeugdgevangenen worden naar de aarde gestuurd om deze te verkennen. Samen moeten ze proberen te overleven, maar wie kun je vertrouwen als je weet dat al je lotgenoten hier zitten omdat ze een crimineel verleden hebben?

De 100 is het eerste deel van een tweeluik, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie die in 2013 en 2014 op de Amerikaanse tv te zien is. Wanneer hij in Nederland wordt uitgezonden is nog onzeker, maar aan de acteurs te zien (uit o.a. Grey's Anatomy en Lost) wordt het hier ook zeker een hit!
   
Divergent 3: Samensmelting - Veronica Roth
Wat als je hele wereld een leugen was?
Wat als een enkele keuze alles veranderde?
Wat als liefde en loyaliteit je dingen liet doen die je nooit verwacht had?

Veronica Roth’s Divergent-trilogie begon met Inwijding en Opstand. Het explosieve slot Divergent 3 – Samensmelting onthult de geheimen van de dystopische wereld.  
   
Wat ik weet - Julie Berry
Na twee jaar spoorloos te zijn geweest, keert Judith terug naar Roswell Station. Beschadigd als ze is kan ze niemand vertellen wat zij heeft doorstaan. De mensen in het broeierige kolonistenstadje - onder wie haar eigen moeder - lijken trouwens niet eens te wíllen horen wat er met haar is gebeurd. Opgesloten in haar stilte en door iedereen gemeden, leeft Judith haar treurige leven, terwijl ze haar zielenroerselen in een interne monoloog toevertrouwt aan haar onbereikbare jeugdliefde Lucas. Dan breekt het onvermijdelijke moment aan waarop Judith besluit voor zichzelf op te komen en de waarheid boven tafel te krijgen.  
   
Watersong 3: Getij - Amanda Hocking
Welkom in een wereld van adembenemende schoonheid - en vreselijke geheimen. Ze had het gevoel dat ze overspoeld werd door een getijdegolf die alles in haar leven verwoestte. En wat ze ook deed, ze kon hem niet tegenhouden. Gemma moet vechten voor haar leven. Ze is vervloekt door de mooie, maar dodelijke Sirenen en verafschuwt haar nieuwe, duistere krachten. In een race tegen de klok probeert ze de vloek te doorgronden en te verbreken. De enigen die haar kunnen helpen zijn haar zus Harper en haar vriend Daniel. Samen duiken ze in de mythische geschiedenis van de Sirenen. Gemma's hoop is gevestigd op hun gevaarlijkste geheimen, die haar van de vloek kunnen verlossen. Maar de Sirenen zijn vastbesloten haar te vermoorden voor ze zich kan bevrijden...  

Welk van bovenstaande boeken gaat meteen op jouw to-read lijstje?

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen