Chicklit top-5: december 2014

Elke maand verschijnen er nieuwe boeken, véél nieuwe boeken. Dit maakt het kiezen er zeker niet makkelijker op. Gelukkig lezen wij alle boeken voor je en vertellen je precies welke je zeker weten móét lezen of welke je beter in de boekhandel kunt laten staan. Hier een overzicht van de laatste toppers...
 

 
In dit hilarische, rauwe en zeer persoonlijke ideeënboek bewijst Lena Dunham, de bekroonde bedenker, producer en hoofdrolspeler van de HBO-serie Girls, dat ze een van de meest authentieke en intelligente Amerikaanse auteurs van deze tijd is. Een openhartig en geestig boek voor fans van Nora Ephron, Tina Fey en David Sedaris.`Als ik met dat wat ik heb geleerd één lullig baantje draaglijker kan maken voor jou, of je ervan kan weerhouden het soort seks te hebben waarbij je het gevoel hebt dat je je schoenen moet aanhouden voor het geval je er halverwege de daad vandoor wilt gaan, dan was elke misstap van mij het waard. Ik voorvoel nu al mijn toekomstige schaamte dat ik me verbeeldde je ook maar iets te kunnen bieden, maar ook mijn toekomstige trots dat ik heb weten te voorkomen dat je een dure sapkuur probeerde of dacht dat het aan jou lag toen de persoon met wie je een relatie had zich plotseling terugtrok, afgeschrikt door de helderheid van jouw persoonlijke opdracht hier op aarde. Nee, ik ben geen sexpert, geen psycholoog en ook geen diëtist. Ik ben geen moeder van drie of eigenaar van een succesvolle lingeriefranchise. Ik ben wel een jonge vrouw die zich vóór alles niets wil ontzeggen. Wat volgt zijn de hoopvolle berichten van het front van die strijd.
   
Truffels & Tandoori - Richard C. Morais

Hassan Haji is een groot culinair talent, dat proeft Madame Mallory direct wanneer ze in het kleine Franse dorp Lumière gaat eten in het Indiase restaurant van zijn familie. Zelf heeft ze dertig meter verderop een fameus sterrenrestaurant, waar ze al decennialang de scepter zwaait. Ze biedt Hassan de mogelijkheid bij haar in de leer te komen.
Hassan groeide op in Mumbai en bracht zijn jeugd door op de lokale markten van de stad; de geuren van kerrie en masala zijn hem bekender dan die van truffel en tijm. Zijn vader ziet niets in het aanbod van Madame Mallory, maar Hassan zet door, vastbesloten de culinaire top in Parijs te bereiken.
   
 
Saar heeft twee problemen in haar leven: ze wordt gedumpt door zowel haar vriend als haar baas. Van een leven waarin ze altijd alles perfect op orde had, zit ze nu ineens zonder vriend, werk en huis. Gelukkig heeft haar beste vriendin nog een kamer vrij in hun oude studentenhuis, zodat Saar als werkloze vrijgezel de tijd kan doden met ijs eten en series kijken.
Als Saar niet veel later wordt aangenomen bij een datingbureau, lijkt dit de oplossing voor beide problemen te zijn. Ze probeert ervoor te zorgen dat haar ex zich inschrijft zodat ze hem in de gaten kan houden. Daar blijft het echter niet bij, Saar draaft door. Door het verwijderen van zijn berichten en het manipuleren van zijn afspraakjes probeert ze Laurens weer voor zich te winnen. Maar hoe ver kan ze hierin gaan? En hoe goed kan ze eigenlijk rekenen op haar beste vriendin?
   
 
Becky Brandon (meisjesnaam Bloomwood) is in Hollywood aangekomen! Hier heeft ze haar hele leven op gewacht. Feesten met sterren zoals Sage Seymour, die wordt gemanaged door Becky's echtgenoot Luke. Er is zóveel te zien en te doen. Ze is verbaasd dat haar privébezoekjes aan de filmsets de nodige consternatie opwekken. Natuurlijk moet ze er ook voor zorgen dat haar dochtertje Minnie op de juiste A List Hollywood peuterspeelzaal terechtkomt. Daar is een... eh... helpende hand voor nodig.
 
Met hart en ziel legt Becky zich toe op haar nieuwe carrière als styliste van de sterren. Nee, dat is géén excuus om te shoppen, zoals Luke denkt. Jammer genoeg lijkt diva Sage niet onder de indruk van Beckys frisse stijl. Dan komt
 
de doorbraak. Becky wordt ingehuurd voor een Hollywoodgala door de aartsrivale van Sage. Hoe zal Luke daarop reageren? En wie is die superdunne, superblonde tuthola aan de horizon? Nee, dat kan niet! Het is een oude bekende: Alicia Bitch
 
Long Legs Billington! Op de rode loper loopt iedereen rood aan - als Shopaholic naar de sterren gaat!
   
 
Gimmee A B-R-E-A-K!
 
Ex middelbare school cheerleader Natalie Cooper kon vroeger haar pom-poms schudden met de beste van hen. Maar ze heeft betaald voor al die populariteit. Haar man gaat er vandoor met wat er over is van hun geld en een twintig-jarige bimbo genaamd Tiffany. Natalie moet nu alleen de fotowinkel beheren (en ze ziet een aantal foto's die ze, nou ja, echt niet moet zien!) En gewoon proberen om een goede moeder te zijn.
 
Gimmee A S-H-O-t
 
Dan komt ze Blake Junger tegen. Verbannen naar een afgelegen hut in Idaho, Blake wil niets te maken hebben met iemand . Hij is vastbesloten te worstelen met zijn demonen ze alleen te overwinnen. Maar hij heeft niet gerekend op een vijf-jarige bezoeker-of op Natalie, de mooie moeder van het kindje om zijn barrières te breken.
 
Gimmee Y-O-U-R H-E-A-R-T

Welke boeken gaan meteen op jouw to-read lijstje?

 

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • De beste zomerboeken in 2021

  • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

  • Speciaal voor Valentijnsdag: Valentijn Blues

  • Alle boeken van Rachel Gibson

Zoek in artikelen