Young Adult top 5: januari

Het stormt buiten en het is koud. Dus wat kan je beter doen dan met een boekje jezelf op de bank installeren. Maar welk boek moet je nu halen? En wat zijn de leukste Young Adults? Hier vind je een overzicht van de nieuwste Young Adult toppers.

 

 

 
Iemand knielt bij het lichaam en houdt zijn oor boven het masker. 
`Een ambulance! schreeuwt een jongensstem. `We hebben een ambulance nodig! 
Op dat moment valt mijn leven in twee stukken: ervoor en erna.
 
Zes seconden. Dat is precies hoelang de Afrekening duurt: een illegaal spel waarbij een slachtoffer in elkaar wordt geschopt voor geld. Veel geld. Jasmijn en haar vriendinnen besluiten mee te doen, maar de gevolgen blijken groter dan Jasmijn ooit had kunnen voorzien. Wie kun je vertrouwen als je niemand meer kunt vertrouwen?
   
 
Als iemand tegen Alice had gezegd dat haar hele leven binnen een seconde totaal zou veranderen, dan zou ze hard hebben gelachen. Toch was er niet meer voor nodig. Eén seconde. Eén keer met je ogen knipperen, één keer ademhalen, één hartslag, en alles wat ze kende, iedereen van wie ze hield, was verdwenen. Haar vader had gelijk. De monsters bestaan echt. En nu is ze haar hele familie kwijt. Zogenaamd door een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen. Om uit handen te blijven van die griezels, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor moet ze haar leven toevertrouwen aan de grootste bad boy van school, Cole Holland...
   
 
Pearl is 15 als haar moeder overlijdt bij de geboorte van haar halfzusje. Dit is haar hartverscheurende, soms ook grappige verslag van het eerste jaar na haar moeders dood â een jaar waarin ze rouwt, woedend is op het lot en de wereld, haar babyzusje moet leren accepteren, voor het eerst verliefd wordt, en langzaam maar zeker zichzelf terugvindt â met vallen en opstaan.
   
Drastisch veranderd na haar val op het einde van Verborgen, is Neferet nu gevaarlijker dan ooit en haar zoektocht naar wraak zal grote schade aanrichten aan iedereen, ook aan Zoey en haar vrienden. Chaos breekt los in Tulsa en het Huis van de Nacht wordt beschuldigd. Kan Zoey Neferet op tijd stoppen voor haar woede escaleert tot een oorlog? Of zal iemand anders moeten ingrijpen? 
   
 
Perry en Aria hebben voor hun liefde gevochten en hebben de zware tests van hun leiderschap doorstaan. Nu zijn ze klaar om een laatste poging te ondernemen om de twee kampen samen te brengen in een nieuwe wereld. Het stille blauw is het verpletterende derde en laatste deel in de Wereld zonder hemel-trilogie. De eerste twee delen waren in de Verenigde Staten en Engeland een enorm succes en stonden daar wekenlang hoog in de bestsellerlijsten.


Welke boeken gaan meteen op jouw to-read lijstje?

 

 

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De beste Young Adult sprookjes

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

Zoek in artikelen