Chicklit top-5: februari 2015

Elke maand verschijnen er nieuwe boeken, véél nieuwe boeken. Dit maakt het kiezen er zeker niet makkelijker op. Gelukkig lezen wij alle boeken voor je en vertellen je precies welke je zeker weten móét lezen of welke je beter in de boekhandel kunt laten staan. Hier een overzicht van de laatste toppers...
 

Douglas Petersen staat op het punt de belangrijkste mensen in zijn leven kwijt te raken. Zijn zoon Albie gaat na de zomer naar de universiteit en zijn vrouw Bonnie vindt dat ze maar moeten scheiden nu hun ouderlijke taak erop zit. Alleen de zomervakantie moeten ze nog in relatieve harmonie door zien te komen. Terwijl het gezin een 'Grand Tour' maakt langs Europa's mooiste steden, beseft Douglas dat hij nú iets moet doen om de liefde van zijn vrouw terug te winnen en de verstoorde relatie met zijn zoon te verbeteren, voordat het te laat is...   
   
Als padden schreeuwen is de nieuwe spannende thriller van bestsellerauteur Lieneke Dijkzeul. Naakt en volkomen hulpeloos ligt Charlotte van den Broecke na een val op de koude vloer van
haar badkamer. Ze is ervan overtuigd dat dit haar dood wordt. Ze wordt gered, overleeft, maar raakt geobsedeerd door het idee dat ze wraak moet nemen op haar redders. Ze bedenkt een even simpel als doeltreffend plan. In `Als padden schreeuwen laat Dijkzeul in haar kenmerkende ragfijne stijl zien hoe onmacht kan uitgroeien tot wraak.
   

Tips & trucs van de grappigste schrijfster van Nederland. Voor iedereen die bruist van de ideeën, maar bang is voor de knipperende cursor.
Je wilt een romantisch, grappig en meeslepend verhaal schrijven, maar hebt geen idee waar je moet beginnen? Of misschien zit je vast in een verhaal en kun je wel wat tips gebruiken om verder te gaan? Schrijfster Lisette Jonkman deelt haar tips, blunders en misstappen met je.
 
   

Medisch Centrum West herleeft!
Ergens in Nederland staat het ziekenhuis Roderijck Veste. Onder leiding van directeur Boudewijn vormen internist Ava, ambulancebroeder Stef, cardioloog David, verpleegkundige Lonneke en coassistent Roelof er een hecht team dat met de meest uiteenlopende uitdagingen te maken krijgt. Natuurlijk is er de dagelijkse medische praktijk, van ongelukken tot ernstige ziektes - maar ook krijgt het ambulancepersoneel wel eens te maken met agressie, komen er onverzekerde illegalen binnen op de eerste hulp en moeten er verwaarloosde ouderen en mishandelde kinderen worden opgevangen. Al redden ze soms levens, ook medici zijn maar gewone mensen. Ze worden verliefd, zijn jaloers, ambitieus, bang of ijdel. Kan Ava Stefs onverwachte promotie verkroppen? Lukt het Boudewijn om de verleiding van een affaire met een collega te weerstaan? En weet Lonneke David ervan te overtuigen dat zij de ware voor hem is? 
   
Een mysterieus dagboek als leidraad voor een fascinerende geschiedenis
 
Diana Morgan, expert in de Griekse mythologie, is al sinds haar jeugd gefascineerd door de Amazones. Vooral omdat haar excentrieke grootmoeder beweerde er een te zijn - voordat zij spoorloos verdween. Het enige wat Diana nog van haar heeft, is een dagboek vol mysterieuze tekens.
 
In een opwelling gaat Diana in op een uitnodiging om een archeologische opgraving te bezoeken. Daar stuit ze op de naam van de eerste Amazonekoningin, Myrine, die de Middellandse Zee overstak in een moedige poging haar ontvoerde zusters te bevrijden van de Griekse veroveraars.
 
Diana zet haar reputatie - en haar leven - op het spel als ze verzeild raakt in een bloedstollende jacht, dwars door Griekenland, op de legendarische schat van de Amazones. 

Welke boeken gaan meteen op jouw to-read-lijstje?

 

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

Zoek in artikelen