Young Adult top 6: april

Eindelijk de lente is gearriveerd! En voor deze eerste mooie dagen geven wij jullie de beste Young Adult tips! Want wat is er nu fijner dan met een goed boek gaan genieten van de eerste zonnestralen. Hierbij de leukste tips voor april...

Klik HIER voor de boeken top 6 van april. 

 

 
Beleef een zomer lang hoe Tess inspiratie opdoet voor haar boeken. Want om schrijfster te worden, moet je eerst veel meemaken, vindt ze. Daarom onderneemt ze wilde avonturen. Maar dan ontmoet ze Patrick, die haar rust geeft. Aan hem vertelt Tess haar grootste geheim ...
 
     
 
Oefenend voor een toneelstuk over Sneeuwwitje, voelt Lumikki een klik met de jongen die de jager speelt. Maar de liefde wordt overschaduwd door de brieven van een vreemde stalker. Terwijl de première nadert, probeert Lumikki de afzender te slim af te zijn. Lastig, wanneer iemand zo zwart is als ebbenhout.
 
     

 
 
Ik kon zijn gezicht niet zien. Radeloos rende hij over een bergpad, achternagezeten door zwarte,graaiende silhouetten, weinig meer dan gaten in de lucht. Wat hun bedoeling was, was overduidelijk. De jongen verkeerde in onbeschrijflijk gevaar en had mijn hulp nodig. Ik deed mijn ogen open. Gordijnen wapperden voor het donkere raam. IJskoude lucht fluisterde door een kier in het kozijn, maar ik lag te baden in het zweet. Mijn hart bonsde. Was het maar een droom? Nee. Ik had geen idee wie die jongen was. Hij leek ongeveer net zo oud als ik. Maar één ding wist ik heel zeker: hij bestond echt, en hij kwam mijn kant op.
 
Will West doet zijn best om onder de radar te blijven. Zijn ouders hebben hem op het hart gedrukt dat zijn cijfers gemiddeld moeten zijn en dat hij tijdens de gymlessen niet opvalt. Maar dan maakt hij een foutje en haalt hij per ongeluk het hoogste cijfer op een landelijk examen en wordt hij gerekruteerd voor een exclusieve en mysterieuze particuliere school. 
 
Tegelijkertijd, de vraag is of het toeval is of niet, krijgt Will in de gaten dat hij gevolgd wordt door mannen met donkere hoeden die rondrijden in zwarte auto's en een ernstige bedreiging voor zijn familie vormen. Will heeft geen andere keus dan te vluchten naar het Centrum, waar hij leert om met zijn verborgen talenten fysieke en mentale prestaties te leveren die voor een gewone sterveling onmogelijk zijn.
 
Wat volgt is een aaneenschakeling van gebeurtenissen en een serie onthullingen waardoor Will erachter komt dat hij midden in een duizenden jaren oude strijd tussen twee reusachtige machten terecht is gekomen... 
 
 
     

 
 
Blenda is niet populair, hoe ze ook haar best doet om vrienden te maken. Maar bij een schoolopdracht over Hitler krijgt ze een idee: wat als ze zijn propagandatechnieken zou gebruiken om op school de macht te veroveren? Kan ze iets goeds bereiken met de strategieën van een massamoordenaar?
 
     
 
Als hij oorlog was en ik vrede? Wat waren we dan samen?
 
Mijn naam is Sia Heeregrave. Op maandag 6 oktober 2003, enkele weken na mijn zestiende verjaardag, werd ik vermoord. Nadat mijn hart was gestopt met kloppen, sloot ik al mijn gedachten af en wachtte. 
 
Sia Heeregrave leert haar moordenaar kennen in de tweede. Op een dag komt hij als nieuwe leerling de klas binnen. Zijn naam is Darko Krezla en hij is afkomstig uit Bosnië. Samen met zijn vader is hij vanwege de Balkanoorlog naar Nederland gevlucht. Sia is meteen gefascineerd door de jongen met de ondoorgrondelijke, duistere blik in zijn ogen. Wat gaat er om in zijn hoofd? Wat heeft hij meegemaakt? Steen voor steen breekt ze de muur af die hij om zich heen heeft gebouwd. Aarzelend vertelt hij haar de eerste, gruwelijke oorlogsverhalen ... later volgen er veel meer.
 
Een meeslepende en mysterieuze Young Adult over een onmogelijke liefde tussen oorlog en vrede. 
 
     
 
Op een winteravond wordt Sam verrast door een mysterieuze en dichte mist die binnen een paar seconden komt opzetten. Als de mist zich terugtrekt, is Sams leven voorgoed veranderd: op een handvol overlevenden na, sommige allesbehalve vriendelijk, is de stad helemaal leeg.
 

Welk boek gaat op jouw boekenplank?

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen