Young Adult top 6: juni

De maand waarin de zomer begint is weer aangebroken en dit betekent natuurlijk extra veel boeken inslaan om in het zonnetje te kunnen lezen! En één van de genres die het lekkerst weg leest zijn toch wel de Young Adult boeken. En laten we eerlijk zijn, die boeken zijn niet alleen voor de jonge lezers. Wij bij Chicklit zetten de zes boeken op een rij die de moeite waard zijn om te lezen.

Klik HIER voor de boeken top 6 van juni.

 

 
Amsterdam, 1943.
In de waanzin van de oorlog zorgt Hannelore voor een klein lichtpuntje: ze is een vinder en weet op slimme manier de zwarte markt voor zich te laten werken, waardoor ze vraag en aanbod bij elkaar brengt. Zoek je koffie, chocolade of kousen? Voor de juiste prijs zijn ze van jou. Op een dag krijgt Hannelore een wel heel ongebruikelijk verzoek. Mevrouw Jansen, een van haar vaste klanten vraagt haar een meisje te zoeken dat verdwenen is uit de geheime ruimte in haar huis: een Joods meisje welteverstaan…
 
In eerste instantie veegt Hannelore het verzoek van tafel, maar raakt toch geintrigeerd door het feit dat er geen enkel spoor van braak of geweld in het huis van mevrouw Jansen te vinden is, dat kan duiden op wat er gebeurd is met Miriam. Nieuwsgierig geworden, start Hannelore haar zoektocht naar Miriam bij het Joods Lyceum, maar veel verder komt ze daar niet. Tot ze viavia in contact komt met een groepje oud-studenten. Als Hannelore opgenomen wordt in hun hechte midden, merkt ze dat Judith, Willem, Ollie en Sanne niet alleen elkaars gezelschap opzoeken, maar elkaar ook nodig hebben in hun werk voor het ondergrondse verzet. Langzaam raakt Hannelore steeds verder bij het verzet betrokken, en stuit ze op aanwijzingen naar de mogelijke verblijfplaats van Miriam.
 
Haar zoektocht eindigt bij de Hollandse Schouwburg, waar ze van Sanne die bij de creche aan de overkant van de schouwburg werkt hoort dat Miriam gesignaleert is. Samen met haar nieuwe vrienden bedenkt Hannelore een slim, maar zeer riskant plan, waarbij ze hopen Miriam tijdens de mars van de Plantage Middellaan naar Station Muiderpoort  waar alle Joden die in de schouwburg verzameld zijn op transport gezet zullen worden naar Kamp Westerbork en de overige concentratiekampen. Zal het plan slagen? En hebben ze het juiste meisje in het vizier? Of spelen er geheimen waarvan Hannelore en mevrouw Jansen niet op de hoogte zijn?
 
     
 
Een djinn. Een prinses. En de wens die alles veranderde...
 
Ooit leefden mensen en djinns vreedzaam samen. Maar nu woedt er een oorlog. 
 
Zayele is een vrije geest, die haar gearrangeerde huwelijk met de prins van Bagdad koste wat kost wil voorkomen. Ze moet immers haar familie en haar blinde broertje achterlaten.
 
De djinn Najwa is in opleiding als spion in de oorlog tegen de mensen. Ze leert nog maar net hoe ver haar krachten reiken.
 
Wanneer de meisjes elkaar toevallig ontmoeten, gebruikt Zayele een krachtige wens en wisselt van plaats met de onwillige Najwa.
 
Maar de wens heeft onverwachte, grote gevolgen. Beide meisjes moeten nu tussen hun vijanden zien te overleven. Als het bedrog wordt ontdekt, wacht hun een zekere dood. 
 
     

 
 
Anna kijkt erg uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta, waar ze een cool bijbaantje heeft, een lieve vriendin en waar haar secret crush opeens interesse in haar lijkt te hebben. Dan wordt ze door haar vader naar de kostschool in Parijs gestuurd. Anna voelt zich eerst doodongelukkig, maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks & de brains… en een vriendin. Maar in de Stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss?
 
 
     

 
 
De veertienjarige Esther woont in een saai dorpje in de Pyreneeën en leidt een doodnormaal leven. Ze heeft een bijbaantje in de supermarkt, helpt haar moeder in het huishouden en wil met haar vriendinnen naar een feestje. Maar aan dat zorgeloze leventje komt een einde ... Op een avond, als Esther alleen thuis is, dringen drie mannen het huis binnen en vallen haar aan. Ze spuiten een vreemde vloeistof in haar nek en bedreigen haar. Voor Esther weet wat er gebeurt, zijn ze weer verdwenen. De volgende dag is alles anders. Esthers lichaam lijkt niet meer hetzelfde. Ze wordt sterker en sneller, en haar zintuigen zijn hypergevoelig - maar ze is niet veilig. De drie mannen maken jacht op haar ... Wat willen ze in hemelsnaam?
 
     
 
Een jongen die lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette, is met zijn neef op vakantie. Ze rijden door de bergen als er een hevig noodweer losbarst. Dan schrikt Kris zich het apelazarus. Er loopt een man op de weg! Zijn neef kan hem niet meer ontwijken… De jongens raken in paniek en slaan op de vlucht. Ze komen terecht in Odrín, een Spaans bergdorp, dat altijd in de schaduw ligt. Er hangt een unheimische sfeer en de meeste bewoners zijn nors en soms ronduit bedreigend. Kris en zijn neef willen zo snel mogelijk verder reizen, maar het lijkt wel alsof alles en iedereen dat tegenwerkt. Ze besluiten er stiekem vandoor te gaan. De enige toegangsweg blijkt met hekken afgesloten en wordt door gewapende mannen bewaakt. Omdat er een besmettelijk virus rondwaart, mag niemand het dorp nog in of uit...
 
     
 
Seeker is het verhaal van Quin Kincaid. Ze heeft jaren van intensieve training ondergaan om, zoals zij denkt, het nobele doel van een eerbiedwaardige Seeker na te streven. Pas wanneer het te laat is, ontdekt ze dat ze de oude artefacten en de heilige kennis niet voor iets nobels zal gebruiken maar om een moordenaar te worden. Van een afgelegen landgoed in Schotland naar het drukke, futuristische Hong Kong; Quin doet er alles aan om haar lot te ontlopen, maar ze kan er niet aan ontkomen. In een allesbeslissende strijd hoog boven Londen biedt ze het hoofd aan oude en nieuwe vijanden en zal ze haar pad voor de toekomst moeten kiezen.
 

Welk boek gaat op jouw boekenplank?

Nieuwste artikelen

  • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

  • Recensie: Dune

  • Winnaars Emmy Awards 2021

  • Recensie: Lucifer - seizoen 6

Gerelateerde artikelen

  • Young Adult top 6: juni 2021

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met De roadtrip van je leven

  • Verloren woorden - Robert MacFarlane

Zoek in artikelen