Young Adult top 6: juli

Welke boeken moet je echt inslaan voor je vakantie? Wij hebben een mooie zomerse Young Adult top 6 voor jullie opgesteld! Met deze zes boeken naast je in het zonnetje kom je niks tekort! Welke boeken wil jij lezen?...

 

Klik HIER voor de boeken top 6 van juli.

 
 
Na het enorme succes van De selectie, De elite en De one schreef bestsellerauteur Kiera Cass dit spannende vervolgverhaal. Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.
 
     
 
"Het eerste deel van de Infernal Devices-trilogie - die vooraf gaat aan de Kronieken van de Onderwereld begint wanneer Tessa's gerieflijke leventje van het New York in 1978 abrupt eindigt als haar voogdes sterft. Tessa wordt naar haar broer in Londen gestuurd, maar voordat zij daar aankomt is ze ontvoerd door de Zwarte Zusters, die haar dwingen zich te bekwamen in een vreemde gave, waarvan ze niet eens wist dat ze die had: transformeren. Ze wordt gered door de superknappe en gevatte Will, die haar naar de Schaduwjagers brengt...
 
     

 
 
Hoe ver ga jij om de waarheid te achterhalen? Lees de jeugdthriller 'Val' van Cis Meijer, bloedstollend spannend! Voor de fans van Mel Wallis de Vries. Een rotte geur dringt mijn neus binnen. Natte steentjes, verdroogde resten aarde, kleverige spinrag en ik wil niet weten wat voor dode insecten. Het is alsof ik in een open graf woel… Na de zomer zou Liv naar dezelfde highschool gaan als haar urban climbing- en hartsvriendin Sofia in New York. Maar terwijl Liv de weken aftelt, gedraagt Sofia zich op Skype steeds vreemder. Hun laatste telefoongesprek eindigt in ruzie. Dan ontvangt ze van Sofia een appje: HET SPIJT ME. ALLES KOMT GOED! Een dag later bereikt Liv het afschuwelijke nieuws dat Sofia is omgekomen bij een tragisch ongeval. Liv twijfelt aan Sofia’s doodsoorzaak. Was het echt een ongeluk? Liv besluit toch naar New York te vertrekken, urban climbing-stad bij uitstek. Met gevaar voor eigen leven gaat ze op zoek naar de waarheid achter Sofia’s verdwijning. 
 
     

 
 
Theodore Finch wil een einde aan zijn leven maken. 'Ik ben kapot en geen mens die me kan maken.'
Violet Merkey is verslagen door de dood van haar zus. 'In dat ogenblik dat onze auto zich door de vangrail boorde stierven mijn woorden ook.'
 
Ze ontmoeten elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school - vanaf dat moment begint hun verhaal. Alleen samen kunnen ze zichzelf zijn...
 
Ik stuur een sms naar Violet: 'Jij bent alle kleuren ineen, op volle sterkte.' 
'Je bent echt geschift, Finch. Maar dat is het liefste wat er ooit tegen me is gezegd.'
 
Maar naarmate Violets wereld groeit, begint die van Finch te krimpen. Hoe ver zal Violet gaan om de jongen van wie ze is gaan houden te redden? 
 
     
 
Het is tijd voor een new and improved Jenny: Jenny 2.0
Jenny en Patricia zijn beste vriendinnen sinds de middelbare school, ondanks hun totaal verschillende levens. De vriendschap verandert als Jenny trouwt met een man die Patricia niet ziet zitten, en Patricia met haar grote liefde Serge naar het buitenland vertrekt. Jenny’s huwelijk met Henry wordt niet wat ze ervan verwacht en als ze dan ook nog ontslagen wordt, besluit ze naar Frankrijk te gaan, naar Patricia.
 
     
 
Rhoma Grace is een zestienjarige student van de planeet Huis Kreeft met een ongebruikelijk talent voor het lezen van de sterren. Terwijl haar klasgenoten metingen nodig hebben om nauwkeurige, astrologische voorspellingen te doen, kan Rhoma omhoog kijken naar de nachtelijke hemel en zien wat er in het verschiet ligt.
 
Bij een heftige explosie in het sterrenstelsel slaan de manen van Kreeft uit hun baan. Het leven op Kreeft verandert hierdoor in een nachtmerrie waarbij duizenden burgers de dood vinden, waaronder Moeder, de leider van het Huis Kreeft. Rho is met stomheid geslagen wanneer blijkt dat zij de nieuwe leider van de planeet zal zijn.
 
Dan, als er meer planeten het slachtoffer worden van buitenissige natuurrampen, ontdekt Rho een patroon in de sterren. Ze vermoedt dat Ophiuchus – de verbannen leider van het 13e Huis uit de Zodiaklegende – is teruggekeerd om de macht over het Zodiak-sterrenstelsel in handen te krijgen.
 
Rho moet – samen met Hysan Dax, een jonge gezant van het Huis Weegschaal, haar gids, Mathias en een lid van haar Koninklijke Garde – de andere leiders van de Huizen in het sterrenstelsel op de hoogte brengen van het heersende gevaar. Maar wie zal haar geloven, zo jong en onervaren als ze is? Wie kan Rho vertrouwen in een universum dat is bepaald door verschillen? En hoe kan ze 12 verschillende Huizen overtuigen van de noodzaak tot samenwerking?
 

Welk boek gaat op jouw boekenplank?

 

 

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen