Young Adult top 6: december 2015

Het is natuurlijk ook de tijd van het jaar om lekker warm thuis voor de kerstboom te lezen. En dit was een drukke tijd voor Chicklit want wij kregen zoveel leuke boeken binnen. En dan vooral een hele hoop geweldige Young Adult boeken! De volgende zes boeken hebben het geschopt tot onze YA Top 6! Deze wil je als fan zeker niet missen...

 

Ook op Chicklit:

Boek van de maand

Chicklit Top 6

 

De ijzeren prinses - Cassandra Clare

"Axel Mortmain wil De Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens, inzetten om de schaduwjagers te vernietigen. Om zijn plannen ten uitvoer te kunnen brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa Gray.

 

Als Mortmain Tessa ontvoert, doen Jem en Will - de twee jongens die het meest van haar houden - er alles aan om haar te redden. Ondertussen realiseert Tessa zich dat zijzelf de enige is die haar kan redden. Maar kan één meisje alleen een heel leger overwinnen?”

 
     

Hush Hush #1 - Becca Fitzpatrick

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

 
 
     

List en leugens - Leigh Bardugo

Ketterdam: Crimineel in opleiding Kaz Brekker krijgt een kans om zijn grootste overval ooit te doen. Hier kan hij zo rijk van worden dat hij het maar moeilijk kan indenken.  Maar hij kan dit niet alleen…

 
 
     

 

Waterfire saga 3: Donker getij - Jennifer Donnelly

 

Donker getij is het voorlaatste deel in de Waterfire Saga.

Boordevol politieke intriges en huiveringwekkende spanning!

Eens was ze een verloren prinses, maar nu is Serafina de zelfverzekerde leider van de Black Fin Resistance. Terwijl ze werkt aan het saboteren van haar vijand en het werven van bondgenoten,

worden haar vrienden geconfronteerd met hun eigen uitdagingen.

Ling wordt gedeporteerd naar een gevangeniskamp; Becca ontdekt een beschamend geheim. Ava kan niet terug naar huis, omdat de doodrijders wachten op haar komst. En het wordt steeds moeilijker voor Serafina’s verloofde Mahdi om de schijn op te houden dat hij verliefd is op Lucia Volerno. Als Lucia’s ouders achterdochtig worden, is zijn leven – en alle hoop voor Serafina – voorbij.

 
   

Schuld - Mel Wallis de Vries

Kort na elkaar plegen enkele leerlingen zelfmoord. Er lijkt geen verband tussen de jongeren te zijn. De politie bestempelt het dan ook als een trieste samenloop van omstandigheden.

Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een brief die alles verandert: JIJ BENT DE VOLGENDE... Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar.

Eén waarschuwing: zorg dat je naam niet op de lijst staat.

 
     

Silber: Het derde boek der dromen - Kerstin Gier

Liv Silber heeft nogal wat aan haar hoofd: Hoe kan het dat het roddelblog van de school al haar geheimen kent? Welke duistere gestalte schopt 's nachts stennis in de eindeloze gangen van de droomwereld? En wat gaat ze doen aan haar onuitstaanbare stiefzusje en sluwe grootmoeder? Nachtmerries, mysterieuze ontmoetingen en wilde achtervolgingen zijn niet bepaald bevorderlijk voor een goede nachtrust. Het feit dat er zowel overdag als 's nachts mensen zijn die nog een appeltje met Liv te schillen hebben, maakt het er allemaal niet beter op... Gelukkig heeft ze een aantal hele leuke (lees: knappe) vrienden en Henry die letterlijk de jongen van haar dromen is. Of heeft ook hij iets te verbergen?

Welk boek gaat op jouw boekenplank?

 

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De beste YA trilogieën

  • Young Adult top 6: april 2017

  • Young Adult top 6: juni 2017

  • Young Adult top 6: juli

Zoek in artikelen