Young Adult top 6: januari 2016

Een nieuw jaar betekent nieuwe verhalen om te ontdekken. Jij hebt je vakantie ongetwijfeld besteed aan een hoge stapel boeken die nog op je leeslijstje stonden. Eindelijk ruimte om die weer aan te vullen, dus tijd voor wat verse inspiratie! In de Young Adult top 6 van januari vind je een paar boeken die je absoluut niet mag missen.

Ook op Chicklit:

Boek van de maand

Chicklit.nl top 6: januari 2016

 
 

Agnieszka's volk vertrouwt op een kille tovenaar als beschermer tegen het gevaarlijke Woud. Maar deze man vraagt een enorme prijs: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot dat haast net zo verschrikkelijk is als in het Woud terechtkomen.

Het volgende keuzemoment nadert en Agnieszka is bang. Ze weet - iedereen weet - dat de tovenaar haar beste vriendin Kasia zal nemen: de mooie, sierlijke, dappere Kasia, die alles is wat zij niet is. Maar Agnieszka vreest de...

 
 
     
 
 
Nora zet haar leven op het spel uit liefde voor een gevallen engel. Ze valt volledig voor de onweerstaanbare Patch. Maar Patch heeft duistere geheimen. Hun liefde is
onmogelijk en gevaarlijk.
 
     

 
 

De 16-jarige Tobias Durana stapt in het vliegtuig om in Engeland een uitwisselingsprogramma te volgen. Maar in plaats van naar Londen vliegt hij naar een plek waar hij nog nooit van heeft gehoord: de Denari-eilanden. Hij ontmoet daar de excentrieke Rika, die hem vertelt dat zijn ouders vroeger van de eilanden zijn weggevlucht, al weet niemand waarom. Intussen gelooft Louis Vega, de leider van de eilanden, dat Tobias een oeroude magische strijd kan oplossen en dwingt hem tot een loodzware training. Maar heeft Vega wel het beste met hem voor? En wat wil Tobias zelf?

 
     

 
 
Dit najaar verschijnt het tweede boek van online celebrity Zoe Sugg. AKA Zoella. Haar eerste boek Girl Online (januari 2015) is wereldwijd een groot succes. Zoe beschrijft in haar boeken het leven van een blogster die blogt over jongens, schooldrama's, vriendinnen, familie en de minder leuke momenten in haar leven. Het is niet autobiografisch, maar Zoe weet natuurlijk als geen ander waar ze het over heeft.
 
 
   
 
Na de ultieme strijd in Endgame - De opdracht, waarbij twaalf mensen 'speelden' om hun eigen eeuwenoude cultuur, gaat de strijd nu onverminderd door. Endgame, de wereldwijde game die hun lot zal bepalen, is de keiharde realiteit. Ze strijden om de felbegeerde drie sleutels, waarmee de winnaar het voortbestaan van zijn cultuur veiligstelt. Ook in dit tweede deel is er maar één regel: er zijn geen regels.
De spelers die nog in de running zijn, vervolgen hun gevecht op leven en dood. Het spel kent letterlijk en figuurlijk geen grenzen en is loodzwaar, de inzet immens hoog. What will be will be.
 
     
 
Kennedy Waters leeft in een wereld waarin geesten geheimen bewaren en doden moorden plegen. Wanneer ze per ongeluk een wraakzuchtig demon heeft vrijgelaten, moet ze hem met de vier andere leden van het Legioen van de Zwarte Duif zien te verslaan. Intussen leert ze meer over het Legioen en de Illuminati. Alle leden, op Kennedy na, hebben een merkteken, die samen een zegel vormen. Tijdens de jacht op de demon kan Kennedy niet langer de vraag die ze het meest vreest uit de weg gaan: waarom is zij nog steeds ongemerkt?

 

Welk boek gaat op jouw boekenplank?

 

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen