Young Adult top 6: maart 2016

Deze maand was het erg lastig om te kiezen tussen alle geweldige Young Adult boeken die zijn uitgekomen. Op de redactie werden wij erg blij van alle mooie nieuwe series en ook alle fijne vervolg delen die op ons bureau verschenen. Vooral het boek op nummer 1, worden wij erg blij van! Voor maart hebben wij deze geweldige Young Adult top 6 gemaakt. 

Ook op Chicklit:

Boek van de maand

Chicklit.nl top 6: maart 2016

 

Magnus Chase en de goden van Asgard, Het verdoemde zwaard - Rick Riordan

Magnus Chase is altijd een onrustige jongen geweest. Sinds de mysterieuze dood van zijn moeder leeft hij in de straten van Boston. Op een dag wordt hij opgespoord door een man die hij nog nooit eerder heeft ontmoet, een man van wie zijn moeder beweerde dat hij gevaarlijk zou zijn.
De man vertelt hem een onmogelijk geheim: Magnus is de zoon van een Noorse god. En dat is niet alles: de goden van Asgard bereiden zich voor op een oorlog. Om Ragnarok - de ondergang van de goden - te voorkomen, moet Magnus in de Negen Werelden op zoek naar een wapen dat al duizend jaar onvindbaar is.
Wanneer een vurige aanval door reuzen hem dwingt te kiezen tussen zijn eigen veiligheid en het leven van honderden onschuldigen, maakt Magnus een fatale beslissing.
Soms is de enige manier om een nieuw leven te beginnen door eerst te sterven...

Lees hier de recensie

Stilte - Becca Fitzpatrick

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

 

Lees hier de recensie

Schuld - Lauren Kate

Het langverwachte vervolg in de Fallen-serie

Schuld begint op het moment dat Cam verdwijnt in Extase. Cam gaat op zoek naar zijn vroegere liefde Lilith, die hij al lange tijd probeert te vergeten. Lilith is door zijn schuld in de hel
terechtgekomen en hij wil proberen haar te bevrijden.

Lucifer sluit een pact met Cam. Als het hem lukt om Lilith binnen achttien dagen opnieuw te veroveren mag hij haar meenemen. Maar hij heeft Lilith vervuld met haat jegens Cam. Wat is de prijs voor een pact met de duivel?

 

Lees hier de recensie

Cyberbrein #2 - James Dashner

Michael dacht dat als hij zou helpen om cyberterrorist Kaine op te sporen, VirtNet weer veilig zou zijn voor gamers. Niets bleek minder waar. De waarheid is vreselijker dan hij ooit had kunnen denken. Kaine blijkt een Tangens – een tot leven gekomen computercode. Kaine heeft gemerkt dat Tangens in de hersenen van mensen kunnen overleven en de controle over kunnen nemen. Hij wil alle mensen op aarde laten overnemen door Tangens. Michael is de enige die hem kan stoppen..

 

Lees hier de recensie

Bibliotheek der Zielen - Ransom Riggs

Jacob Portman ontdekt een krachtige nieuwe gave. Maar nog voor hij die echt onder controle heeft, moet hij al op een reddingsmissie vertrekken. Samen met Emma Bloom, het meisje dat vuur kan maken met haar handen, en de pratende hond Addison probeert hij zijn bijzondere vrienden te redden uit een zwaarbewaakt fort.

Het drietal reist van hedendaags Londen naar Devil's Acre, de ellendigste achterbuurt die Engeland ooit heeft gehad. En uitgerekend op deze afgrijselijke plek wordt de laatste strijd geleverd. De strijd die het lot bepaalt van de bijzondere kinderen én hun geliefde schoolhoofd mevrouw Peregrine.

 

Lees hier de recensie

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld - B. Albertalli

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar dat gaat eigenlijk niemand echt wat aan. Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush Blue bij de verkeerde persoon en is Simons geheim niet meer veilig. Plotseling is het leven van Simon behoorlijk ingewikkeld. Simon piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je eigenlijk je seksualiteit uberhaupt verantwoorden?

 

Lees hier de recensie

Welke boeken heb of ga jij nog lezen?

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De beste YA trilogieën

  • Young Adult top 6: april 2017

  • Young Adult top 6: juni 2017

  • Young Adult top 6: juli

Zoek in artikelen