Chicklit.nl top 6: juni 2016

Elke maand verschijnen er nieuwe boeken, véél nieuwe boeken. Dit maakt het kiezen er zeker niet makkelijker op. Gelukkig lezen wij alle boeken voor je en vertellen je precies welke je zeker weten móét lezen of welke je beter in de boekhandel kunt laten staan. Hier een overzicht van de laatste toppers...
 

Hittegolf - Suzanne Vermeer

Wanneer de zeventienjarige Cesária na een avond stappen niet thuiskomt, wordt ze in eerste instantie niet gemist. De volgende dag wordt haar lichaam gevonden aan de voet van 'Het einde van de wereld', een klif in het uiterste puntje van de Algarve.
Het Portugese meisje, dat bevriend was met verschillende Nederlanders die in de regio verblijven, blijkt om het leven te zijn gekomen door een klap op haar hoofd. Terwijl het politieonderzoek langzaam vordert, komt Cesária’s… 
 

Lang leve de liefde – Jill Mansell

Lang leve de liefde is de nieuwe roman van Jill Mansell, auteur van bestsellers als Je bent geweldig en Rozengeur en zonneschijn. Het is een heerlijk romantisch verhaal, vol humor, over liefde, verlies en hoe niets voor altijd verborgen kan blijven. Perfect voor lezers van Erica James en Jojo Moyes.
Op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag maakt Lily Harper de allerlaatste brief open van haar geliefde moeder, die stierf toen Lily acht was. Tot haar verrassing staat er meer in over haar moeders eerste en enige echte liefde.
Die dag ontmoet Lily ook de acteur Eddie Tessler. Lily is stiekem wel gevleid dat Eddie haar zo geweldig vindt, en ze voelt de vlinders fladderen. Maar waarom vindt ze het dan zo belangrijk wat Dan, haar grappige, stoere, knappe jeugdvriend, die altijd voor haar klaarstaat, ervan vindt?

Als de Rododendron bloeit – Santa Montefiore

De vrouwen van kasteel Deverill proberen zich staande te houden in de roerige jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Kitty wordt verscheurd door haar liefde voor Ierland en de wens haar leven met Jack te delen. Celia is vastbesloten kasteel Deverill in zijn oude glorie te herstellen en stort zich vol overgave op de renovatie, zich niet bewust van de rampspoed die onafwendbaar op haar af komt. Bridie probeert wanhopig over het verlies van haar zoon heen te komen, die ze bij zijn geboorte moest afstaan, en verzint de wildste plannen om hem terug te krijgen. Ondertussen groeit er in Amerika een eenzaam meisje op, dat niets weet van haar familie...
De drie vrouwen staan voor belangrijke beslissingen in hun leven, beslissingen die hen ver weg kunnen voeren van Ierlands groene kusten en het kasteel dat hen zo veel jaren heeft verbonden. Is liefde alleen genoeg om de zware tijd die hun te wachten staat het hoofd te bieden?

Lees hier de recensie 

Je leeft maar 1 keer – Fausto Brizzi 

Je leeft maar 1 keer van Fausto Brizzi is zijn tweede humoristische en hartverwarmende roman. Met als originele titel Si mi vuoi bene, letterlijk: als je van me houdt. De 46-jarige advocaat Diego uit Rome bevindt zich in een midlifecrisis.
Als je 46 bent en niemand kijkt meer naar je om – wat kun je dan doen? Diego besluit om andere mensen te gaan helpen en zet de mooiste plannen in gang: hij herstelt de ruzie tussen twee vrienden, helpt zijn beste vriend beroemd te worden en bezorgt zijn zoon een vriendin. Wat hij ook doet, alles heeft idiote gevolgen. Het leven lijkt steeds somberder te worden. Toch heeft elke miskleun uiteindelijk een verrassend resultaat.
Fausto Brizzi is een populaire Italiaanse tv-producer van bittersweet romantische comedy’s. Zijn debuutroman Honderd gelukkige dagen werd een bestseller en de rechten werden aan 21 landen verkocht. Je leeft maar 1 keer zal met zijn aansprekende thema’s weer vele harten veroveren.

Lees hier de recensie


Zeezicht – Linda van Rijn 

Ieder jaar brengen Jan (39), Anouk (38) en hun twee kinderen Timo (7) en Lena (4) de zomervakantie door in een luxe villa aan de Spaanse costa. Maar dit jaar wordt het Egmond aan Zee. Door de crisis gaat het minder met de meubelwinkels van Jan en voor het eerst zitten de vijf weken Spanje er niet meer in.
In tegenstelling tot vorige jaren zit Jan veel achter zijn computer. Hij is niet te genieten en snauwt Anouk en de kinderen steeds af. Hij vertelt Anouk dat hij druk is met een grote deal die alle verliezen in één klap goed maakt. Anouk probeert ondertussen iets positiefs te doen en organiseert voor Jan (hij wordt 40) een surpriseparty. Iedereen is er en Jan en Anouk spelen het zorgeloze en gelukkige stel. Maar als de gasten willen vertrekken en Anouk Jan zoekt blijkt hij verdwenen. Een zoektocht in de duinen levert niets op. Heeft Jan vrijwillig Anouk en zijn gezin verlaten of stond er bij iemand nog een geheime rekening open...

Lees hier de recensie


De kleermaakster van Dachau – Mary Chamberlain 

Een aangrijpend verhaal over liefde, verraad en de wil om te overleven

Londen, voorjaar 1939. De achttienjarige Ada Vaughan begint haar carrière als naaister bij een atelier in Dover Street. Ze is vastbesloten door te breken. Een ontmoeting met de charismatische Stanislaus von Lieben opent voor haar de deuren naar een wereld vol glamour en romantiek. Als hij een reis naar Parijs voorstelt, negeert Ada elke waarschuwing over de naderende oorlog: dit is haar kans op succes.

Dan breekt de oorlog uit en vallen de nazi's Frankrijk binnen. Stanislaus laat Ada aan haar lot over. Wanneer ze wordt opgepakt, lijkt haar beroep haar redding te zijn: ze gaat werken als kleermaakster voor de commandant van kamp Dachau. Maar deze beslissing zal Ada tijdens de oorlog en zijn verwoestende nasleep blijven achtervolgen...

Lees hier de recensie 

Welke ga jij lezen?

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • 10 x mooie quotes uit boeken

  • Moederdag boeken top 6

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: stem op jouw favoriet!

  • Recensie: The Fault in our stars

Zoek in artikelen