Young Adult top 6: oktober 2016

Het is weer herfst en dat betekent dat we weer ongegeneerd met een dekentje en een kop thee op de bank onze favoriete boeken kunnen lezen. Voor de Young Adult liefhebbers hebben wij weer een nieuw rijtje gemaakt met de populairste en meest gelezen YA boeken van oktober, zodat je gegarandeerd een goed boek zal lezen! 

Kijk ook welke 6 boeken de Chicklit.nl Top 6 hebben gehaald!

Phobos - Victor Dixen

Zes meisjes. Zes jongens. Zes minuten om elkaar te leren kennen. De eeuwigheid om van elkaar te houden. Klinkt als een onmogelijke missie, maar met het Genesisprogramma mogen twaalf kandidaten het waarmaken. Zij zitten in een ruimteschip vol met camera's op weg naar Mars. In het ruimteschip moeten zij hun liefde zien te vinden, zodat zij op Mars een nieuwe kolonie kunnen beginnen. Alles wat er in het ruimteschip gebeurt wordt gefilmd en op aarde uitgezonden als datingshow. Deelneemster Léonor kan niet wachten om haar avontuur op het ruimteschip te beginnen, maar als niets is wat het lijkt en de datingshow uitloopt op een ramp is er geen weg meer terug. 

Lees hier de recensie

Mislukt - Iris Boter

Mislukt volgt het verhaal van kunststudente Loïs die noodgedwongen uit haar studentenkamer moet vertrekken. Ze trekt in bij de lieve en aantrekkelijke Giel, maar als blijkt dat hij haar leuk begint te vinden raakt ze in paniek en huurt ze een kamer bij mevrouw de Vogel. Zodra ze hier aankomt merkt ze dat er rare dingen gebeuren in het huis en staat haar wereld steeds meer op zijn kop. Haar vriendschap met Giel komt hierdoor op het spel te staan en als ze van de trap valt verandert alles. 

Lees hier de recensie

 

 

De beproevingen van Apollo 1 - Het verborgen orakel - Rick Riordan 

Het is het spannende én langverwachte vervolg op Percy Jackson en Helden van Olympus en het eerste deel in een nieuwe Olympus-reeks. In Het Verborgen Orakel heeft de God Apollo zijn vader Zeus boos gemaakt, waardoor hij wordt verbannen uit Olympus en als tiener in New York belandt, zonder enige krachten. Als hij hier verschillende beproevingen doorstaat mag hij weer terugkomen naar Olympus. Het is voor de 4000 jaar oude God al moeilijk genoeg om als 'gewone' sterveling te overleven in de moderne wereld, maar zijn vele vijanden maken het nog extra moeilijk voor hem. Hij heeft hulp nodig om te overleven en roept daarbij de hulp in van de halfgoden van Kamp Halfbloed. 

Lees hier de recensie

The Cage 2 - De Jacht - Megan Shepherd

In het vervolg van het zenuwslopende boek The Cage, waar vijf tieners plotseling wakker werden in een wereld die zij niet kennen, zijn Cora, Lucky en Mali gedegradeerd tot het laagste niveau van gevangenschap. Zij zitten in een safari-achtige omgeving, waar ze nieuwe Kindred moeten dienen en nieuwe regels moeten volgen. Ze proberen constant in leven te blijven in het nieuwe gebied en Cora vraagt zich af of ze Cassian kan vertrouwen. Nok en Rolf zitten vast in een gigantisch poppenhuis waar ze geobserveerd worden door Verwanten-wetenschappers die meer willen weten over Noks zwangerschap. De succesvol ontsnapte Leon heeft ondertussen een team gevormd met schurkachtige zwartemarkthandelaren. Op deze manier kan hij dichtbij zijn voormalige The Cage medebewoners komen. 

Lees hier de recensie

Spel van Angst - Michael Grant

In Spel van angst komen je grootste nachtmerries waar. Een Angstaanjager zoekt iedereen op die een grote fout heeft gemaakt en stelt ze dan voor een keuze: meedoen aan een duister spel of je grootste angst doormaken. De 16-jarige Mara is leerling van jonge, knappe en mysterieuze Angstaanjager en wordt verliefd op hem. De Angstaanjager is onaanraakbaar en heeft geheimzinnige trekjes, daarbij is de knappe jongeman ook nog eens verliefd op een andere vrouw. Wanneer Mara naar haar op zoek gaat en meer over zijn verleden te weten komt, bevindt ze zich op gevaarlijk gebied. Hoe kan ze de Angstaanjager ooit laten zien wat ze voor hem voelt? 

Lees hier de recensie

Havikskruid - Irena Brignull

Een profetie voorspelt dat een heks uit de familie Havikskruid de heksenkoninging zal worden. Heks Raven gaat er vanuit dat dit haar dochter wordt, maar als haar zus Klaver Havikskruid zwanger wordt worden wee meisjes door een spreuk van heks Raven omgewisseld bij hun geboorte. De zus van Raven, Klaver Havikskruid krijgt hierdoor de dochter van de mens Melanie Hooper en zij krijgt de dochter van de heks. Raven heeft er expres voor gezorgd dat de twee werden omgewisseld, zodat haar dochter alsnog heksenkoningin kan worden. De twee omgewisselde dochters groeien op en voelen zich niet thuis in hun gemeenschap, maar wanneer ze elkaar bij toeval ontmoeten raken ze bevriend. De grootste vraag is nu: wie wordt de heksenkoningin? 

Lees hier de recensie

Welke wil jij absoluut lezen?

Nieuwste artikelen

  • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

  • Recensie: Dune

  • Winnaars Emmy Awards 2021

  • Recensie: Lucifer - seizoen 6

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen