Chicklit.nl top 6 november 2016

November is aangebroken en dat betekent dat het leesweer ook is aangebroken. Dus pak deze boeken erbij en begin aan een gegarandeerde goede leesdag! Want al deze boeken zijn gekozen voor de Top 6 vanwege hun geweldige recensies en populariteit.

 

HEX - Thomas Olde Heuvelt

Wie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven. Wie er zich vestigt komt er nooit meer weg. Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw wier ogen en mond zijn dichtgenaaid. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend.

Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken. En dan is de wraak van de Wylerheks nog niet eens begonnen...
 

Lees hier de recensie

Hoe je verliefd wordt op een zwerver die in de bosjes woont - Emmy Abrahamson

Julia is een jonge Zweedse vrouw die in Wenen woont. Het is niet haar droomplek, maar ze reisde haar toenmalige vriend achterna. Ze geeft Engelse les aan studenten die niet allemaal heel gemotiveerd zijn. Haar vrije tijd vult ze met meedoen aan marketingonderzoeken. Julia is positief ingesteld en heeft de hoop niet opgegeven dat ze ooit een meesterwerk zal schrijven.
Als Julia op een zaterdag op een bankje in het park zit ontmoet ze Ben. Ze raken in gesprek en Julia voelt zich direct tot hem aangetrokken. Er is echter een nadeel. Ben leeft op straat en zou echt eens een douche moeten nemen. Kunnen die twee werelden ooit samenkomen?

Lees hier de recensie

Laat me gaan - Gayle Forman

Maribeth denkt dat ze superwoman is. Als hardwerkende New Yorkse moeder van een vierjarige tweeling beseft ze niet eens dat ze een hartaanval heeft gehad. Na een dubbele bypassoperatie wordt ze ontslagen uit het ziekenhuis onder voorwaarde om thuis te herstellen. Dat blijkt onmogelijk. Zelfs haar moeder die tijdelijk komt 'helpen' vindt haar egoïstisch. Ten einde raad pakt Maribeth een koffer en vertrekt, zonder haar man Jason te laten weten waar ze naartoe gaat.

Lees hier de recensie

Het verraad van Julia - Brenda Meuleman

Brenda Meuleman beschrijft in 'Het verraad van Julia' hoe een slavin in de Romeinse tijd zich ontworstelt aan haar lot. De intelligente Griekse slavin Aigle is de lerares van Julia, dochter van keizer Augustus. Tussen Aigle en Julia groeit een vriendschap, al is deze niet gelijkwaardig. Langzaam maar zeker ontstaan barsten in hun verstandhouding. Dan gebeurt het ondenkbare: Julia wordt door haar vader verbannen naar een eiland. Aigle wordt verteerd door schuldgevoel. Had zij dit kunnen voorkomen? Ze besluit te vechten voor datgene waarin ze gelooft. 'Het verraad van Julia' is een levendige historische roman over herkenbare thema's in oude tijden: liefde, vriendschap en verraad. Brenda Meuleman verdeelt haar tijd tussen het schrijven en haar werk in de kunst- en antiekhandel.

Lees hier de recensie

Zonder jou - Chantal van Gastel

Wat doe je als je kind een steeds groter gevaar vormt voor zichzelf én anderen? En hoe ver kun je gaan om hem te beschermen?

Valerie staat op een keerpunt. Voor de tweede keer in haar leven.
En beide keren werd ze hiertoe gebracht door haar grote liefde Oscar. De eerste keer was jaren geleden, toen ze haar voorspelbare leven inruilde voor een vrijgevochten bestaan met hem.

De tweede keer is nu, nu hij op het punt staat haar en hun zoon Mick te verlaten. Niet omdat hun liefde voorbij is, maar omdat Mick lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die zo ontwrichtend is dat Oscar het niet meer kan verdragen. Plots staat Valerie er alleen voor. Terwijl het gedrag van Mick angstaanjagend uit de hand loopt, probeert Valerie uit alle macht zichzelf en haar kind te beschermen. Maar hoe doe je dat, als het grootste gevaar van
hemzelf afkomstig is?

Lees hier de recensie

Altijd het bruidsmeisje - Lindsey Kelk

Heerlijke feelgoodroman over de valkuilen van het leven en de liefde
Maddie is enorm gevleid als haar beste vriendin Lauren haar vraagt bruidsmeisje en ceremoniemeester te zijn op haar huwelijksdag. Maar die eer brengt ook een fikse verantwoordelijkheid met zich mee - of ze de hele trouwerij graag even in recordtempo wil plannen! Maddies wereld staat volkomen op zijn kop: aan de ene kant een overgelukkige vriendin (die jammer genoeg wel wat akelige bridezillatrekjes vertoont), en aan de andere kant een vriendin die maar niet kan stoppen met huilen omdat ze gaat scheiden. En tot overmaat van ramp zijn er ook nog Will en Tom. Will is grappig en houdt van een feestje en Maddie heeft altijd heel veel lol met hem. Tom is stroef en afstandelijk en ze kan niet echt hoogte van hem krijgen, dus waarom kan ze hém nou niet uit haar hoofd zetten...?

Lees hier de recensie

 

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Pillen waardoor je glitterpoep krijgt

  • Once Upon A Time seizoen 7 komt eraan ondanks vertrek Emma

  • Lucy Hale onthult een fout in de intro van Pretty Little Liars

  • Nee! Dit is vreselijk Pretty Little Liars nieuws

  • Vriendinnen die samen drinken zijn gelukkiger

Zoek in artikelen