Chicklit.nl top 6: december 2016

Ja! De gezelligste maand van het jaar is weer aangebroken. Sinterklaas, Kertmis en Oud en Nieuw! Heerlijk, maar ook druk! En hoe kan je beter ontspannen dan met een goed boek erbij. Daarom hebben ook weer deze maand de leukste boeken op een rijtje gezet.

Lawinegevaar - Suzanne Vermeer

Advocate Chantal Donkers breekt definitief door als succesvol strafrechtadvocate na het winnen van een spraakmakende zaak die veel media-aandacht genereert. Ineens hoort ze bij ‘de groten’ en is ze een graag geziene gast in nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Dat de roem ook een keerzijde heeft, ontdekt ze als ze te maken krijgt met een stalker.
Om even te ontsnappen aan alle stress en drukte boekt Chantal een skivakantie naar Zwitserland met haar vriend Niels. Maar een week voor vertrek gaat ’s avonds de deurbel. Er staat een meisje op de stoep dat beweert de dochter te zijn van Chantals jongere zus Amber. De zus met wie ze al ruim tien jaar geen contact meer heeft. Het meisje stelt zich voor als Fenna en stapt naar binnen met de woorden: ‘Mama zegt dat ik bij jou veilig ben.’

Lees hier de recensie

Klikspaan - M.J. Arlidge

Inspecteur Helen Grace heeft zoiets nog niet eerder meegemaakt: zes branden in vierentwintig uur, met twee doden en meerdere gewonden als gevolg. Dit moet opzet zijn, en het lijkt erop dat iemand de stad tot de grond toe wil laten afbranden. Grace doet met haar team onderzoek in de rokende puinhopen van de stad. Waar is de pyromaan die dit op zijn geweten heeft? Waarom maakt hij juist deze slachtoffers? Iedereen kan zijn volgende doelwit zijn. Eén fout kan het einde Helens carrière betekenen, en in steeds meer gebouwen breekt brand uit. Ondertussen moet Helen ook haar eigen demonen zien te verslaan...

Lees hier de recensie

De Nix - Nathan Hill

Samuel Anderson is een schrijver met een writer's block, een verveelde leraar op
een plaatselijke universiteit. Zijn moeder heeft hij niet meer gezien sinds ze hem
als kind in de steek liet. Maar dan ziet hij haar, ruim twintig jaar later, op het
nieuws, terwijl ze stenen gooit naar een ultraconservatieve politicus. Volgens de
media is ze een linkse radicaal met een schimmig verleden, maar voor zover Samuel
weet heeft ze altijd in een stadje in Iowa gewoond, waar ze trouwde met de eerste
jongen op wie ze verliefd werd. Welk beeld van zijn moeder is waar? Vastberaden
om het raadsel op te lossen - en daarmee eindelijk een manuscript voor zijn ongeduldige
uitgever te hebben - besluit hij een openhartige en meedogenloze biografie
over zijn moeder te schrijven. Daarvoor moet hij haar alleen eerst zien te
vinden. En met haar kunnen praten zonder in huilen uit te barsten.

Lees hier de recensie

Heksenhoeve - An Janssens

Heksenhoeve is de eerste bovennatuurlijke thriller van fantasy-auteur An Janssens, bekend van haar debuut Drakenkoningin. In het Meerdaalwoud staat een verscholen boerderij. Wandelpaden lopen er ver omheen, geen konijn of hert waagt zich in de buurt en de bewoners leven er nog zoals honderd jaar geleden: er is geen elektriciteit, de wc is een hokje buiten en water komt uit de waterput. Maar wie of wat houdt de bewoners daar... en hoe kunnen zij iets te maken hebben met de moord op een studente, tien kilometer verderop in het bruisende Leuven? Vragen voor rechercheur Sander Dats. Door zijn allesoverheersende teldwang is hij het mikpunt van spot, maar dit is zijn kans om zich te bewijzen. De zaak neemt echter een onverwachte wending wanneer Sanders ex Anouk tijdens een winterstorm op de Heksenhoeve terechtkomt en de bewoners haar niet meer laten gaan.

Lees hier de recensie

Baby doll - Hollie Overton

Baby doll van Hollie Overton is een razendsnelle en spannende psychologische thriller over de gevolgen van een ontvoering. Perfect voor de lezers van Het meisje in de trein en Rosamund Luptons Zusje. Lily werd acht jaar gevangengehouden in een donkere kelder. Ze groeide daar op van tiener tot volwassen vrouw - en werd er zelfs moeder. Haar dochtertje Sky is nooit vrij geweest. Maar op een dag sluit hun ontvoerder de deur niet goed af... Dit is wat er daarna gebeurde - met haar tweelingzus, met haar moeder, haar dochter en haar ontvoerder. Hollie Overton schrijft voor de tv-series Shadowhunters, Cold Case en The Client List. Haar vader was lid van de beruchte Texas Overton Gang en bracht jaren door in de gevangenis, voor doodslag. Hollie en haar identieke tweeling zijn opgevoed door hun alleenstaande moeder - en ze maakt in Baby doll gebruik van haar unieke jeugdervaringen, die bijdragen aan de authenticiteit van het huiselijk geweld en de gecompliceerde familiedynamiek.

Lees hier de recensie

Het verborgen leven van Eurídice Gusmão - Martha Batalha

Rio de Janeiro, 1920. De kosmopolitische stad bloeit door de komst van Portugese, Turkse en Chinese immigranten. Eurídice is een vindingrijke, slimme vrouw die door de burgerlijkheid van haar ouders en haar man klein wordt gehouden.
Haar zus Guida raakt ongehuwd zwanger en wordt verstoten door haar vader. Terwijl Guida als alleenstaande moeder een nieuw leven opbouwt, neemt ook Eurídice heft in eigen handen dankzij de boeken die ze leest. Maar het gemis van haar zus laat haar niet los en ze besluit haar te gaan zoeken.
Met een geweldige mengeling van liefde en spot beschrijft Batalha het leven van de kordate zussen en de mensen die hen omringen.

Lees hier de recensie

 

Nieuwste artikelen

  • De geest in het plafond - Emily Jackman

  • Een schot in de roos - Iris Visser

  • Valentijn Kraai en meneer Dood – Jenny Spangler

  • Ooievaarsblues - Bart Chabot

  • Gezinsverpakking - De Chabotten

Gerelateerde artikelen

  • Pillen waardoor je glitterpoep krijgt

  • Once Upon A Time seizoen 7 komt eraan ondanks vertrek Emma

  • Lucy Hale onthult een fout in de intro van Pretty Little Liars

  • Nee! Dit is vreselijk Pretty Little Liars nieuws

  • Vriendinnen die samen drinken zijn gelukkiger

Zoek in artikelen