Young Adult top 6: december 2016

De kerst staat weer voor de deur en je agenda wordt in rap tempo gevuld met afspraken. Veel tijd om te lezen hou je hierdoor niet over. Je zult dus kritisch moeten kijken naar welke boeken jij wilt lezen. Geen keuzestress voor jou, want wij hebben een paar Young Adult pareltjes op een rijtje gezet: 

De Labyrintrenner Prequel 2 - De viruscode

De Laarders zijn terug! In De viruscode kom je er achter hoe Thomas en de andere Laarders in het labyrint terecht zijn gekomen. Al je favoriete personages zijn terug: Thomas, Teresa, Minho, Newt… De viruscode is een razendspannende prequel, die echte fans van de Labyrintrenner echt niet morgen missen!

Lees hier de recensie 
 

Sterrenstof

Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

Lees hier de recensie


De verhalen van jouw leven en anderen 

Wat zou er gebeuren als we uit zouden vinden dat alle wetmatigheden uit de wiskunde eigenlijk willekeurig en inconsistent waren? Wat als we kennis zouden maken met een taal van buitenaardse wezens die onze perceptie van tijd voor altijd zou veranderen? Wat zou er gebeuren als we een toren van Babel zouden bouwen die echt tot in de hemel reikt? Dit soort vragen stelt Ted Chiang in zijn verhalen, die je nog lang aan het denken zetten.
Ted Chiang schrijft één verhaal per twee jaar. Zijn manier van schrijven combineert precisie en wetenschappelijke belangstelling met een enorm verteltalent. Zijn verhalen wonnen veel belangrijke prijzen zoals Hugo awards en Nebula awards. Zijn verhaal ‘Het verhaal van jouw leven’ is verfilmd als Arrival met in de hoofdrollen Amy Adams en Forest Whitaker.

Lees hier de recensie

Door het vuur

Jenny Valentine, de auteur van onder andere Op zoek naar Violet Park, Mierenkolonie en Gebroken soep, schrijft opnieuw een briljant verhaal over liefde, leugens en verlossing. Iris voelt alleen maar minachting voor haar ouders. Haar moeder ziet eruit als een barbiepop en haar stiefvader is een mislukte soapacteur. Haar echte vader Ernest is uit Iris’ leven verdwenen toen ze klein was. Maar dan brengt een onverwacht bericht hen weer samen: de schatrijke Ernest ligt op sterven en hij wil zijn dochter graag nog een keer zien. Iris’ moeder ruikt geld, maar ze weet niet dat haar ex en haar dochter een groot geheim met zich meedragen… 

Lees hier de recensie 
 

Nerve 

Nerve van Jeanne Ryan Filmeditie van intrigrerende thriller

Vey meldt zich aan om mee te spelen in NERVE, een spel dat online live wordt uitgezonden. Alles draait bij NERVE om durven en je grenzen verleggen. De spelmakers blijken Vey goed te kennen. Ze wordt verleid met prijzen die van haar ThisIsMe-pagina zijn gehaald en ze wordt gekoppeld aan dé perfecte jongen, de woest aantrekkelijke Ian.
In het begin is het spel geweldig: Vey en Ian krijgen veel fans die hen aanmoedigen om steeds riskantere uitdagingen aan te gaan, waarbij steeds meer te winnen valt. Maar dan krijgt het spel een dramatische wending, en het is alles of niets voor Vey.

Lees hier de recensie

Did I Mention I Need You?

Het is een jaar geleden dat de achttienjarige Eden Munro haar stiefbroer, en geheime liefde, Tyler Bruce, zag. Vanwege hun familie hebben ze een time-out in hun geheime relatie genomen, maar Eden kan haar opwinding moeilijk verbergen als Tyler haar voor de zomer in New York uitnodigt. Eden is gelukkig met haar vriend Dean, maar tijdens een lange, hete zomer wordt het duidelijk dat de twee nog niet over elkaar heen zijn. Kunnen Tyler en Eden de verleiding weerstaan?

Lees hier de recensie

Welk boek ga jij deze maand lezen?

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

Zoek in artikelen