Young Adult top 6: maart 2017

Elke maand doen wij weer ons best om een leuke Young Adult top 6 voor jullie samen te stellen. Deze keer hebben wij wel een heel moeilijke keuze moeten maken tussen Harteloos van Marissa Meyer en Carve the Mark van Veronica Roth. Beide zijn geweldig mooie boeken en ze hebben allebei de hoogst mogelijke score behaald. Maar het is ons uiteindelijk gelukt! Harteloos heeft Carve the Mark verslagen en de nummer 1 plek verovert. Ook staat Serafina en de Zwarte Mantel deze maand in de top 6. Het is eigenlijk meer een kinderboek, maar veel Young Adult liefhebbers waren erg enthousiast over dit boek! Met deze Young Adult top 6 komen jullie maart zeker wel door.

Harteloos

Lang voordat ze de schrik van Wonderland was, was de Hartenkoningin een meisje dat ontzettend graag verliefd wilde worden.


Als we Alice in Wonderland lezen, verbazen we ons allemaal over alle wonderen uit Wonderland: we lachen om de gekke Hoedenmaker, we leven mee met de chagrijnige Humpty Dumpty, we schieten spontaan in de stress van het Witte Konijn en we hebben allemaal een hekel aan de wrede Hartenkoningin.


In dit boek vertelt Marissa het verhaal van de Hartenkoningin vóórdat ze bekend stond als genadeloos en wreed en komen we erachter dat Catherine eigenlijk een heel lief meisje met mooie dromen en idealen is geweest.

Lees hier de recensie

Carve the Mark

In dit fantastische sciencefictionverhaal creëert Veronica Roth een universum waarin iedereen een unieke gave heeft. Cyra’s gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als wrede tiran over hun land, Shotet. Ryzek misbruikt Cyra’s gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt.
Wanneer de knappe Akos uit het vredelievende, naburige rijk Thuve als gevangene in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samengebracht door het lot moeten ze een allesbeslissende keuze maken.

Lees hier de recensie

Calamity

Sinds Calamity aan de hemel verscheen, is niets meer hetzelfde. Het lot van David is verweven met dat van de Epics. Eerst vermoordde Staalhart zijn vader. En nu heeft Regalia een van de Wrekers veranderd in een levensgevaarlijke vijand. David kende het geheim van Prof. Hij bewaarde dat geheimzelfs toen de leider van de Wrekers zichtbaar moeite had de bijwerkingen van zijn Epic-krachten onder controle te houden. De strijd in Babilar bleek te zwaar voor Prof en hij verzette zich niet langer tegen de duistere kant van zijn krachten. Voor een Epic die zijn duistere kant omarmd heeft, is er geen weg terug. Toch blijft David geloven dat Prof te redden is. De Wrekers staan voor de gevaarlijkste missie van hun leven…

Lees hier de recensie

Serafina en de Zwarte Mantel

Serafina is twaalf jaar en woont met haar vader in de kelders van een groot landgoed. Niemand mag van haar bestaan afweten. Op een dag ontdekt ze dat er vreemde dingen gebeuren op het landgoed. Er verdwijnen kinderen. En een vreemde man in een zwarte mantel dwaalt door de gangen van het kasteel. Serafina slaat de waarschuwingen van haar vader in de wind en gaat op onderzoek. Maar haar zoektocht is gevaarlijker dan ze zelf beseft... Dit boek is het eerste deel in een driedelige reeks.

Lees hier de recensie

Magnus Chase en de goden van Asgard - De hamer van Thor

Thors hamer is wéér weg. De dondergod heeft de vervelende gewoonte om zijn wapen - het machtigste in de Negen Werelden - op de verkeerde plek te leggen. Maar deze keer is het niet gewoon kwijt, het is in de handen van de vijand gevallen. Als Magnus Chase en zijn vrienden de hamer niet snel kunnen terughalen, zullen de sterfelijke werelden machteloos zijn tegen een woeste aanval van reuzen. Ragnarok zal beginnen. De Negen Werelden zullen branden. Helaas is de enige die kan bemiddelen in een deal om de hamer terug te krijgen, Thors grootste vijand: Loki. En de prijs die hij voor zijn bemiddeling wil, is heel erg hoog...

Lees hier de recensie

Endgame 3 - De ontknoping 

De sterksten zijn overgebleven.
Er is nog één laaste sleutel.
Het lot van de wereld ligt in hun handen.

De wereld van Endgame wordt bevolkt door twaalf eeuwenoude bloedlijnen. In elke lijn traint een Speler voor een catastrofale gebeurtenis die nog niet heeft plaatsgevonden - tot de Opdracht.
Toen ze eenmaal waren opgeroepen, begonnen de Spelers aan een zoektocht naar drie antieke sleutels die niet alleen hun bloedlijn zullen redden, maar de hele wereld. Twee sleutels zijn al gevonden en de overgebleven Spelers moeten ook de laatste vinden, voordat Endgame de definitieve vernietiging teweegbrengt...

In het boek zitten codes, coördinaten en tips die samen een interactieve puzzel vormen. 

Lees hier de recensie

 

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

  • Complete Young Adult series die je achter elkaar wil lezen

  • Zomer op Netflix: De leukste young adult films

Zoek in artikelen