Chicklit.nl top 6: maart 2017

Iedere boekenwurm zit weleens met de handen in het haar omdat ze even niet weet aan welk boek ze moet beginnen. Heb jij zo’n momentje en weet je het echt even niet? Wij helpen je. Dit zijn dé boeken die je deze maand een kans wilt geven. 

De zoon van de verhalenverteller

De verdwenen vaderis het verhaal van een vluchtelingengezin in Duitsland, verscheurd door een geheim dat diep in de Libanese oorlog wortelt.

Samir verruilt het veilige Duitsland voor het wankele Beiroet om verleden en heden eindelijk te kunnen verbinden: wat is er gebeurd met zijn vader, die het gezin zo plotseling in de steek heeft gelaten? Het enige aanknopingspunt is een oude foto en de verhaaltjes-voor-het-slapengaan die zijn vader hem vroeger vertelde. Samirs tocht leidt door een verscheurd land, waar men niet zit te wachten op verborgen verledens. En Samir ontdekt welk verwoestend effect een familiegeheim kan hebben.

Lees hier de recensie.

Een zomer aan zee

Emily is heel tevreden met haar leven: ze is een gelukkige single en heeft een baan waar ze dol op is. Toch wil ze eigenlijk wel eens iets anders, dus als haar vriendin Rebecca haar vraagt of ze het leuk zou vinden om een zomer als kok op een restaurantboot te werken, hoeft ze niet lang na te denken. Ze pakt haar spullen en reist af naar Schotland. Bij aankomst blijkt dat het leven meer voor Emily in petto heeft dan alleen maar zon, zee en strand. Rebecca is hoogzwanger en laat met liefde alles aan Emily over, Emily's assistent op de boot loopt constant te mokken omdat ze vindt dat zíj en niet Emily tot kok gepromoveerd had moeten worden. En dan is er ook nog Alasdair, de knappe dokter van het dorp. Emily doet er alles aan om hem te negeren: zijn aantrekkelijke uiterlijk, zijn leuke lach, zijn zorgzame karakter... Want als ze daar allemaal aan toe zou geven, zou ze echt nooit meer terug willen naar haar oude leven. En dat wil ze wel. Toch...?

Lees hier de recensie.

De muze en het meisje

Mila verlangt het absolute. Het eeuwige. Ze zoekt een manier om nooit vergeten te worden. Als jong meisje staat ze in een museum oog in oog met een wulpse Venus. Prompt neemt ze zich voor om ook de muze van een kunstenaar te worden. Ze vertrouwt zich toe aan de scheppende gedachten van een ander, en aan de handen van het lot.
Naakt poseert ze urenlang voor kunststudenten, die kijken maar haar niet zien. Ze observeren. Voor hen ligt geen jonge vrouw, maar een opdracht. Een fruitschaal voor gevorderden. Tot een schilder haar uit de anonimiteit verheft. De twee worden verliefd. Op elkaar, en op het beeld dat ze van elkaar koesteren.
Maar hoe geef je je écht bloot? Hoe verhoud je je tot de ander en tot je eigen verhaal? Terwijl Mila haar lichaam en ziel tevergeefs in de juiste vorm probeert te dwingen, begrijpt ze dat haar zingeving in haar eigen handen ligt. Ze zal van lijdend voorwerp tot onderwerp moeten transformeren.

Lees hier de recensie.

Hallelujah

In 'Halleluja' buigt Annelies Verbeke zich over begin en einde. Fitnessverslaafden, bewoners van een aankomstwijk, overspeligen, allemaal hopen ze op een nieuwe kans, een nieuwe start. Er is echter ook het besef dat iedereen terminaal is. En de indruk dat de apocalyps nadert. Om nog te zwijgen over het persoonlijke tekort. Een bundel over onvermijdelijk verlies en de lastige lokroep van de schone lei. In vijftien verhalen ontdekken de personages dat elk begin een einde in zich draagt en dat een einde vaak een nieuw begin inluidt.

Lees hier de recensie.

Wederzijds

Overlast in de buurt, leuk is het niet. Vandalen bekladden muren met graffiti, buren maken na middernacht enorme herrie en kunstenaars steken op een schoolplein achter het huis regelmatig levensgevaarlijk hoge houtstapels aan. Wat doe je eraan? Niet veel, want de politie heeft het druk met ernstiger zaken. Een echtpaar in een grote stad gaat in zee met een organisatie die de oplossing lijkt te hebben gevonden. Ieder lid van de organisatie, die niet voor niets Wederzijds heet, moet af en toe helpen bij de overlastbestrijding. Het echtpaar raakt daardoor steeds meer verwikkeld in zaken waar het niets mee te maken wil hebben. Maar is het wel mogelijk om weer van Wederzijds af te komen?

Lees hier de recensie.

Het koninkrijk der stormen 1 Hoop en rood

Hoop en Rood is het eerste deel van Jon Skovrons verfrissende fantasy-trilogie Het Keizerrijk der Stormen. Hier begint het avontuur.

In een gebroken keizerrijk verspreid over wilde zeeën vinden twee jonge mensen van verschillende culturen een gemeenschappelijk doel.

Een naamloos meisje is de enige overlevende nadat haar dorp is afgeslacht door biomancers, mystieke dienaars van de Keizer. Vernoemd naar haar verloren dorp wordt IJle Hoop in het geheim getraind door een Vinchen-meesterkrijger getraind tot een instrument voor wraak.

Een jongen komt als wees terecht op de smerige straten van Nieuw Laven nadat drugs en ziekte de levens heeft geëist van zijn lichtzinnige ouders. Hij wordt geadopteerd door een van de beruchtste vrouwen van de criminele onderwereld, krijgt de naam Rood, en wordt getraind als dief en zwendelaar.

Als vervolgens de bendeleider Doodskop Drem een deal sluit met de biomancers om alle sloppenwijken van Nieuw Laven samen te voegen en er zo over te heersen, botsen de werelden van Hoop en Rood op elkaar.

Lees hier de recensie.


Welk boek ga jij deze maand lezen? 

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • Young Adult top-5: maart

  • Chicklit.nl top 6: februari 2019

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Chicklit top-5: maart

  • Chicklit.nl top 6: juli 2015

Zoek in artikelen