De winnaar van het Young Adult boek van het Jaar 2016

In 2016 hebben wij weer een paar hele mooie Young Adult boeken aan onze collectie mogen toevoegen. Maar van al deze boeken kan er natuurlijk meer eentje de winnaar zijn. Na lang beraad heeft de jury besloten wie de titel van Young Adult boek van het jaar 2016 wint! En wij zijn echt heel erg blij met de winnaar! Wil je weten hoe de verkiezing is verlopen? Lees dan snel verder!

Op Chicklit.nl maken wij elke maand een Young Adult Top 6 bekend met de beste boeken! Wij hebben uit elke Top 6 van 2016 het beste Young Adult boek gekozen om mee te laten doen aan het Young Adult boek van het jaar verkiezing. Toen was het aan jullie, onze lezers, om te stemmen op jouw favoriete boek. En hieruit kwamen de volgende boeken:

Hof van Mist en Woede – Sarah J. Maas

De Kroon – Kiera Cass

De Duisternis 1: Het Zwarte Hart – Stephanie Garber

Lees hier verder over wie er nog meer in de top twaalf stonden en wie er vierde is geworden. 

Samen met de jury, die bestond uit recensenten en boekbloggers, zijn wij aan de slag gegaan met deze fantastische titels. Wij hebben alle drie de boeken op tien verschillende punten beoordeeld, zoals orginaliteit, karakter ontwikkeling, schrijfstijl, opbouw van het boek en zelfs het uiterlijk van het boek telde mee! Degene die uiteindelijk de meeste punten wist binnen te slepen zou de winnaar zijn! Het is een nek-aan-nek race geweest, want het scheelde uiteindelijk niet veel.

De jury had dit te zeggen over Hof van Mist en Woede van Sarah J. Maas:

Hof van Mist en Woede is een fantastisch en origineel boek. Sarah J. Maas weet je met haar schrijfstijl en beeldende zinnen mee te nemen naar Prythian en laat je kennis maken met de verschillende hoven. Niemand zag de plottwist aankomen en die was dan ook wel erg verassend. Hierdoor bleef het boek je dagen achtervolgen. Het personage van Feyre maakt een hele grote ontwikkeling door in het verhaal. Ze was gebroken, maar weet toch haar strijdlust weer terug te vinden. Ook Tamlin en Rhysand hebben een grote verassing voor de lezers in petto. De karakters hebben diepgang en weten te verrassen. Dat het boek eigenlijk voor een wat oudere doelgroep is geschreven maakt het boek alleen maar fijner om te lezen. De gevoelens en de romantische aspecten worden volwassen beschreven en dit zorgt ervoor dat er goed gerelateerd kan worden met de personages. En de boek hangover na dit deel is nog steeds niet over. 

De jury had dit te zeggen over De Kroon van Kiera Cass:

De Kroon is een leuk boek dat lekker snel weg leest. Kiera Cass heeft een erg toegankelijke schrijfstijl en gebruikt geen onnodig moeilijke woorden. Maar het verhaal is niet heel erg origineel en verassend. De Kroon doet namelijk denken aan de eerdere boeken in de Selectie-serie maar dan een wat mindere versie hiervan. Daarnaast zie je helaas al een tijdje aankomen voor wie Eadlyn gaat kiezen. Eadlyn weet niet te raken en zelfs af en toe wat te irriteren. Wel weet Kiera Cass de selectieleden origineel te maken door ze allemaal een ander karakter te geven! De serie blijft leuk om te lezen maar kan niet tippen aan de eerste reeks.

De jury had dit te zeggen over De Duisternis 1: Het Zwarte Hart van Stephanie Garber:

Het verhaal in De Duisternis 1: Het Zwarte Hart is mooi, magisch en heel origineel. Niemand had ooit eerder een soortgelijk boek gelezen. Stephanie Garber weet je mee te trekken in Caraval waar niets is wat het lijkt. Ze schrijft heel beeldend waardoor het lijkt alsof je zelf meedoet aan het spel. Je begint overal aan te twijfelen. Want wat is nou echt en wat niet? Het personage van Scarlet was niet heel origineel, maar alle andere personages die meededen aan Caraval, zoals Legende, waren dat wel. Wat iedereen stiekem jammer vond is dat de covers en de titel van het boek in het Engels zo prachtig zijn dat deze cover wat teleur stelt in vergelijking. Het einde van het boek is gesloten en dit is een pluspunt maar de opening tot boek twee nodigt gelijk uit om reikhalzend uit te kijken naar het volgende deel. De meningen waren bij iedereen gelijk dat dit boek echt een origineel, geweldig geschreven top boek is.

Nadat alle punten bij elkaar zijn opgeteld zijn wij tot de volgende winnaar gekomen. En die winnaar is....*Tromgeroffel*:

 

Hof van Mist en Woede van Sarah J. Maas

Met een gemiddeld cijfer van 9,2 is Sarah J. Maas de gelukkige winnaar met haar prachtige Hof van Mist en Woede! Gefeliciteerd!

En om dit te vieren zullen wij ook een  grote winactie houden waar je dit Young Adult boek van het jaar kan winnen!

 

Op de tweede plaats met een 9,0 is geëindigd De Duisternis 1: Het Zwarte Hart van Stephanie Garbers en met een 6,9 heeft De Kroon van Kiera Cass de derde plek gewonnen.

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: De familie Boef en de gouddiamant

  • Alle columns

  • Recensie: Zwart als ebbenhout

Zoek in artikelen